A JIMMY HW9 egy átlagon felüli akkumulátoros porszívó, ami még a padlóra kiömlött folyadékkal is elbánik, de felmosásra is használható. Az öntisztító funkció pedig átmossa a felmosófejet a következő takarításhoz.

JIMMY HW9 teszt (3 of 22)

A nagyméretű dobozban a főbb elemekre szedett porszívót találjuk meg, amely mellé a tártályához való tisztító kefét, dokkolót és tisztítószert is kapunk. Az összeszerelése pár perc alatt megvan, csak fel kell tölteni az akkumulátort és indulhat a móka (munka).

A fém száras fogantyúban végződő karon a funkciógombok, a porszívó testén az LCD kijelző, alatt a por/víztartály és a szívófej található, amelyen a forgó szövet fejjel fel is moshatunk. A víz adagolásért egy szórófej felel.

JIMMY HW9 teszt 1

Pontos szívóerő adatokat nem közölt a gyártó, de a 300 wattos maximális teljesítmény szinte mindenre elegendő. Ha csak a porcicákat likvidálnánk, a padló mód elegendő lesz, amivel az üzemidő is kitolható a maximális 30 perces időintervallumra. A szőnyeg vagy padló típusától függően beállíthatjuk a szívóerejét, így amennyiben szükséges a maximális teljesítmény, nagyobb sebességre kapcsolhatjuk azt.

JIMMY HW9 teszt 2A JIMMY HW9 megjelenésében egy modern eszközt köszönthetünk. A teste áramvonalas, modern megjelenésű, amely mellett az információkkal szolgáló LCD kijelző fejeli meg a high-tech élményt.

A porszívónak jól áll az ezüst/szürke szín. A flexibilis nyaknak köszönhetően akár 90 fokkal is elforgatható a fogantyú, ha egy nagy kanyart vennénk takarítás közben. Az ágy alóli porszívózáshoz már alaposan le kell hajolnunk föld közeli állapotba, de ahová a porszívó teste befér, ott maradéktalanul kitakarítható minden ágy alatti terület.

JIMMY HW9 teszt 3

A kombinált víz és porgyűjtő tartálya 400 milliliteres, amiből egy mozdulattal kiüríthető annak tartalma. A fogásban nem zavarnak a működést biztosító kapcsoló gombok, mint a felmosó fej aktiváló és a spray mód sem, hiszen ezek a markolat elején találhatóak meg.

Padló módban nem csak tovább használható egy feltöltéssel, de ez a szívóerő is tökéletesen elegendő a lehullott rizsszemek, por, homok és állati szőr felszívásához. De még a szőnyeg felporszívózásához sem feltétlen szükséges nagyobb szívóerőre kapcsolni.

A fejet feltöltve vízzel, nekikezdhetünk a felmosásnak. Ez a tartály ezüstbevonattal burkolt, ami antibakteriális hatású. A gyártó állítása szerint máris egy tisztítási opció akkor is, ha csak sima vizet öntünk bele. Azonban kapunk a porszívóhoz tisztító folyadékot is, hogy azt használjuk.

A fej méretes egy modell, így lehetséges, hogy nem fog mindent felszippantani a sarkokban és a felmosásnál is lehetnek emiatt anomáliák és többet kell a padlón a porszívót tologatnunk, hogy minden részt felmossunk. Azonban a barátkozás után már könnyedén használható minden funkciója, ha kiismerjük azokat.

JIMMY HW9 teszt (5 of 22)A szövet felmosófej motorikusan forog, ami a nedves szennyeződések miatt elég csúnyán tud koszolódni. Főleg, ha Cola, kávé vagy ketchup került a padlóra, amit fel szeretnénk takarítani.

 

Öntisztító funkció

A HW9 rendelkezik öntisztító funkcióval is, hiszen, ha a dokkolóba visszatesszük a porszívót, akkor aktiválhatjuk az öntisztítást. Ilyenkor a szórófej a dokkolóba spricceli a vizet, amely a fejhez kerül, hogy forgás közben átmossa azt, majd a porszívó felszívja a tartályába a folyadékot. Ez mind-mind remek dolog, azonban porszívó legyen a talpán, ami egy ketchup foltos felmosó fejet ilyen módszerrel szakszerűen ki bír mosni. Akik nem használják napi szinten a felmosás funkciót, azoknak fontos információ lehet, hogy ha egy héten egyszer mosol fel, a tisztítás után ugyanúgy nedves marad a felmosó fej, ami bebüdösödhet, ha nem veszed ki azt a fejből és szárítod meg.

Azonban azt kell, hogy mondjam, ez a porszívó tökéletesen ideális azoknak, akik egy/kétszobás lakásban laknak és tisztántartanák az otthonukat, de nem akarnak egy robotporszívót vásárolni. Hiszen a HW9 nem csak felporszívóz, de fel is tud mosni, tehát nem kell még egy felmosóvödröt kerülgetni a vizes helyiségekben. A porszívó dicséretére válik, hogy tartálytelítettség figyelmeztetéssel is rendelkezik, így tudni fogod, mikor érte el azt a szintet a szennyeződés vagy folyadék, hogy ki kelljen majd üríteni.

A flexibilis nyaknak köszönhetően könnyen elfordulhatunk vele egy sarok előtt. Jóval nagyobb súllyal rendelkezik, mint egy sima akkumulátoros porszívó, azonban a forgó fej besegít az előrehaladásba és szinte viszi magaddal a kezedet előre és előre, hogy még indulj tovább takarítani.

Számomra nem volt szempont, hogy egy felmosó funkcióval rendelkező porszívóm legyen. Így nálam megmaradt a jól bevált Proscenic P12 erre a feladatra, ami kisebb, befér a szekrénybe és ugyanúgy tökéletesen alkalmas porszívózásra, mint a jelenlegi modell. A JIMMY HW9 egyáltalán nem rossz termék, így amennyiben egy hasonló eszközt keresel, érdemes megnézni. Illetve azóta már más gyártók is megjelentek hasonló termékkel, így érdemes szétnézni azok között a termékek között is.

A JIMMY HW9 porszívó a kuponnal csak 78 ezer forintba kerül az áfa és vámmentes európai raktárból

Kupon:NNNMQ82

Akkumulátoros porszívók

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás