Az N-One Npad Pro egyike azon táblagépeknek, amik megkapták a Google Widevine L1 támogatást, igy a streaming szolgáltatók tartalmai is HD-ben jelennek meg. A 8GB memória és a 128GB-os tárhely pedig nagyon jó hír a jövőre nézve és az UNISOC T616 is jó választás ebben a kategóriában

N-One Npad Pro – Kicsomagolás

Az N-One logójával fémjelzett alacsony dobozában egy műanyag tasakban pihen a táblagép, mellette a 9V/2A teljesítményű töltő adaptert és az USB-C végű kábelét találni.

Az N-One Npad Pro-t két kiszerelésben lehet megvásárolni. Az alap verzió kijelzővédő fóliát tartalmaz, ám a kicsivel drágább szetthez szintén kijelzővédő fóliát, viszont mellékelnek egy kijelzővédő üveget és tokot is. Azért érdemesebb szerintem ez utóbbit választani, mert a tok úgy működik a beépített mágneses kapcsolónak köszönhetően, mint az iPad-eken. Ha becsukod a tokot, a kijelzőt lezárja és elalszik, ha kinyitod, akkor aktiválódik a megjelenítő, hogy már csak fel kelljen oldani azt.

N-one Npad Pro teszt 8

A fém házat kellemes érzés kézben tartani, ami az összeszerelési minőségen is sokat dob, egyáltalán nem recseg-ropog, mintha műanyag házzal lenne dolgunk. A 10.36 colos kijelzővel szerelt gép 24.4 x 15.4 x 7.5 centiméter méretű, tehát nagyon vékony, a mérlegen pedig 450 grammot nyom. Vékonysága és kis súlya miatt egy kézben is könnyen tartható, vékonyabb, mint a korábban tesztelt Alldocube iPlay 50 volt.

N-one Npad Pro teszt 7

A megjelenítő körüli kávák azonos méretűek és szerencsére nem túl vastagok. A 8 milliméteres káva szélesség épp megfelelő ahhoz, hogy ne a kjielzőt fogdosva takarjunk ki részeket a megjelenített tartalomból. A táblagép felső részen kapott helyet ez előlapi 5 megapixeles kamera egy fényérzékelő szenzor társaságában. A 10.36 colos IPS panel jól szuperál, a felbontása a gyártó által híresztelt 2K, azaz 2000×1200 pixeles. A betekintési szögei sokkal jobbak, mint az Alldocube esetében és a színei is természetesebbek, a gyorsulásmérő pedig jól forgatja a képet, állítva és fektetve is jól használható a gép. A fényerő megfelelő a minimális szinten, ami nem lesz zavaró esti használat közben. A maximális fényerő is megfelelő, erősebb, mint az Alldocube esetében volt.

N-one Npad Pro teszt 10 

Jobb betekintési szögek. Felül Alldocube iPlay 50, alul N-One Npad Pro

N-one Npad Pro teszt 11

A fém hátlapon az N-Pad felirat olvasható, felül kapott helyet a hátlap síkjából kiemelkedő kameralencse, ami 13 megapixeles felbontással rendelkezik. Nagy meglepetésünkre, ami táblagépben nem nagyon szokott jelen lenni, az a LED villanó, hogy szürkületben kicsit rásegítsen a fotók elkészítésében.

Az Npad Pro-t szemből nézve, baloldalt a be/kikapcsoló, hangerőszabályzó, reset lyuk és USB-C csatlakozó, felül a két SIM kártyát és az egyik SIM helyén a memóriakártyát fogadó tálca. Alul és felül jobb és baloldalon is hangszóró található, így sztereó hangzásra is képes a 4 hangszórós táblagép. A gombok halkan kattannak és nyomáspontjuk is megfelelő. A bekapcsolót pedig még bordázott textúrával is ellátták, hogy ha nem is nézünk oda, akkor is tudjuk, melyik gombbal kapcsolhatjuk ki a gépet.

N-one Npad Pro teszt 9

N-One Npad Pro – A nagy próba

A bekapcsolás után nincs semmi, ami nagy meglepetésre adna okot. Az Android 12 rendszer mellett szerencsére a gyártó nem telepített fel semmilyen felesleges alkalmazást. A 128GB belső tárhelyből csak 9.9GB-ot foglal le a rendszer. Annyira kevés alkalmazást kapunk, hogy nagyon üresnek tűnik az alkalmazásmenü, ami arra vár, hogy tele pakoljuk appokkal. Természetesen megkapjuk a Google alkalmazás csomagját, így a Chrome, YouTube, Térkép és Play áruház, Drive, Fotók is megvan. Van SMS küldési lehetőség is és telefon is, hiszen a SIM kártyát beletéve még telefonálhatunk is. Frissítéseket keresve nincs újabb firmware, Az N-One által kiadott legfrissebb 2023.04.21. dátumú, bár az Android 12 verziója 2022. szeptember 1., így ez nem a legújabb verzió.

N-one Npad Pro teszt 1

Az Npad Pro egyik húzó ereje, hogy 8GB memóriát pakoltak bele. A rendszer meghajtásáról az UNISOC T616 jelű processzora felel, ami 64 bites, 12nm-es csíkszélességgel készült. A nyolc magos egység 1MB L3 cache memóriával ellátott Cortex-A75/A55 magjai maximálisan 2.0Ghz-en járhatnak. A grafikai résznél az ARM Mali-G57 MP1 (750 MHz) segíti a munkánkat. A rendszer működésében nem igazán tapasztaltam dadogást és meglepődve tapasztaltam, hogy a rendszer gördülékenyebb, azaz jobban optimalizált az N-One, mint azt az Alldocube tette az iPlay 50 esetében. Az UNISOC T616 CPU a benchmarkokban az alsó-közép vonalat képviseli tablet fronton, amiben az AnTuTu 250.504 ponttal jutalmazott.

N-one Npad Pro teszt6

BMAX i10 Pro ALLDOCUBE iPlay 50 N-one Npad Pro
Processzor UNISOC T310 UNISOC T618 UNISOC T616
Kijelző felbontása 1920×1200 2000×1200 2000×1200
Antutu 160303 255244 250504
3D Mark Slingshot Extreme 1491 1072
GFX Bench T-rex FPS 18 FPS 42 FPS 25 FPS
GFX Bench Car Chase FPS 2.7FPS 9.4 FPS 5.5 FPS
Geekbench 4.0 Bench Single Core/Multi Core 360/704 383/1501 435/1582
GFX Bench Aztec Ruins OpenGL (Hight Tier) 1.8 FPS 6.1 FPS 3.7 FPS
GFX Bench Aztec Ruins Vulkan (Hight Tier) 1.7 FPS 5 FPS 3.3 FPS
A1 SD Bench Read 147.02 MB/s 238.89MB/s 653.56MB/s
A1 SD Bench Write 32.96 MB/s 217.44MB/s 202.45MB/s

 

Játékok terén az Asphalt 9 High beállításon is remekül ment, a PUBG pedig HD beállításon High frame rate-re állítva ment akadás nélkül. A Genshin Impact futtatásához viszont már nem elég ez a hardver.

You can watch Netflix videos, but do not support Netflix high -definition video playback.

Kipróbáltam a Google Widevine L1 támogatást is, hiszen a táblagép leírásánál azt olvashatjuk, hogy Netflix Amazon Prime Video, YouTube videókat képes HD-ban lejátszani. De ahogyan az a termék adatlapjánál olvasható, a Netflix videók ugyan működnek, de csak SD felbontásban. Kipróbáltam a felsorolásban nem megtalálható HBO MAX-ot, ami szemmel láthatóan HD módban játszotta le a médiatartalmakat, azonban a Netflix alkalmazás beállításai között valóban csak SD tartalmat jelzett és ez csak L3 szintnek látta az eszközt. Valami valószínűleg a Netflix-el lehet, hiszen az HBO-val nem volt gond a HD tartalom megjelenítése. Lehetséges nincs optimalizálva minden eszközre, mert hiába írta ki a DRM Info is, hogy az N-One Npad Pro L1-es szintű, a Netflix mégis csak SD-ben játszotta le a tartalmakat.

Márpedig ez tudja a Google Widevine L1-et

N-one Npad Pro teszt 5

A 128GB belső tárhely üdvözítő, ami a leírás szerint UFS, ami szintén jó hír a sebességet tekintve. Nem a leggyorsabb chip, de az A1 SD Bench szerint 202.45MB/s írás és 653.56MB/s olvasási sebességet tud. Ha tárhelybővítésre adnánk a fejünket, akkor a táblagép oldalán található tálcába tehetjük a maximálisan 1TB méretű memóriakártyánkat.

N-one Npad Pro teszt 2Vezeték nélküli kapcsolatok terén kapunk Bluetooth 5.0, 2.4 és 5GHz-es WiFi-t is. Az 5GHz-es frekvencián 287Mbit/s sebességet tudtam belőle kipréselni maximálisan.

N-one Npad Pro teszt 3A SIM tálcának köszönhetően akár még telefonálhatunk is vele és két szolgáltatói kártyát is képes befogadni. Ennek köszönhetően akár hotspotként is használható vagy egy SIM-et használhatunk és a másik SIM helyére egy microSD memóriakártya is betehető. A telefonálás rész megviccelt, mert sokadik próbálkozásra sem hallottak a vonal túlsó felén, amíg én tökéletesen hallottam a másik felet. Egy kis utánajárás követően kiderült, hogy amíg be van kapcsolva a VoLTE opció a beállításokban, addig hiába ez javallott a hangjavításhoz a hálózaton keresztül, amíg engedélyezve volt, nem hallottak. Amint kikapcsoltam, máris megoldódott ez a malőr. Kicsit vicces lehet egy ekkora eszközzel, de szerencsére nem kell a fülünkhöz tartani a tabletet, mert azonnal kihangosított módra vált, én is értettem a hívó felet és ő is tökéletesen értett engem. A GPS/Beidou/Galileo/Glonass/BDS/A-GPS segítségével navigálni is lehet, de sajnos házon belül a jelerősség nem jó, viszont odakint 22 műholdat látott, de a pontosság csak 9 méteres volt.

N-one Npad Pro teszt 4

Kamera fronton a táblagépek sosem szerepelnek túl jól, nem is kimondott fotózásra való eszközök. A hátlapra 13 megapixeles kamera került, ez már rendelkezik autofókusszal is, videót maximálisan FullHD felbontásban 30fps-sel rögzíthetünk. A kamera által készített képek arra elegendőek, hogy ha nincs nálunk telefon, megörökítsük azt, amiket szeretnénk, de minőségre nem a legjobb. A színek fakók, a vonalélesség gyenge, kromatikus aberráció van bőven, a szélek homályosak, tehát ezt hanyagoljuk, ha fotózásról lenne szó. Az előlapon egy 5 megapixeles kamera kapott helyet, a felbontása videotelefonáláshoz elegendő, maximálisan 720p 30fps-ben rögzíthetünk a fix fókusszal rendelkező optikával.

A négy hangszóró, amik az oldalak szélein kaptak helyet, mélyeket ne keressünk bennük, de legalább nagy hangerőn sem torzítanak és szerencsére sztereóban szólnak. A néma és egy szinttel feljebb lévő hangerő között kicsit nagy lépést érzek. Jó lett volna, ha lett volna még egy köztes megoldás a teljesen néma és az egy pöccintéssel feljebb emelt hangerő között. Egy USB-C elosztóval vagy bluetooth-on keresztül egér is billentyűzet is ráköthető, így nyaralás közben is tudunk majd dolgozni, ha nem akarjuk a kijelzőt használni több oldalnyi szöveg megírásához. Azonban jó lett volna, ha elosztón keresztül használható lenne a digitális videókimenet és tölteni is lehetne a táblagépet HUB-on keresztül.

A hátlap alatt egy 6600mAh kapacitású telep kapott helyet, amit a mellékelt adapterrel maximálisan 20 wattal tölthetünk (5V/3A, 9V/2.22A, 12V/1.67A). Jó hír, hogy körülbelül 90-100 perc alatt 20-ról 100%-ra tölthető a telep és YouTube videót nézve 5-6 órát bír ki az akku.

Az N-One Npad Pro gyengeségei ellenére sem rossz választás, hiszen ár tekintetében is tudja azt, amire szánták. Tartalomfogyasztásra, netezésre, munkára, egy kis játékra és filmnézésre tökéletes, amibe kicsit belerondít a Netflix HD tartalmak hiánya. Teljesítményét tekintve rendben van a kategórián belül, nem kell kompromisszumot kötni vele, ha figyelembe vesszük azt, hogy hol helyezkedik el a táplálékláncban. Még ha vannak is hiányosságai, hogy USB-n keresztül nem tudjuk TV-re kötni a képét, ettől függetlenül nekem tetszett, főleg ennyi pénzért. A tokkal kapható variáns pedig jó dolog, hogy nem csak kijelzővédő üveget, de nyitásra/csukásra is reagáló üzemmódot kapunk.

Az N-One jól összerakta, a hardver elegendő, ha nem játszanánk agyon magunkat és az ára is kiváló. Európai raktárból pedig áfa és vámmentesen rendelhető meg. 164$-ért, azaz 59 ezer forintért remek választás.

N-one Npad Pro 4G Tablet 164.99$

🔹Kupon:7O8QU2G5

N-one Npad Pro 4G Tablet tokkal és kijelzővédővel 189.99$

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás