Óriási előnye a BlitzWolf BW-GTC órájának, hogy már telefonálhatunk is vele. És ezért nem egy névtelen gyártó kétes minőségű termékét kell használnunk, hiszen itt van a BlitzWolf, akik baráti áron adnak egy okosórát, amiről telefonálhatunk.

BlitzWolf BW-GTC-1 BlitzWolf BW-GTC-2 BlitzWolf BW-GTC-3  Az óra a nekem egyáltalán nem tetsző egyetlen kiegészítővel érkezik. Név szerint egy töltőkábellel, ami nem mágnesesen csatlakozik az órához, hanem egy ronda klipsszel kell feltennünk.

BlitzWolf BW-GTC-6

A plasztik házba megálmodott óra szerencsére nem TFT, hanem IPS kijelzőt használ, ami ezért az árért cserébe dicsérendő dolog. Az 1.54 colos megjelenítő 240×240 pixeles felbontással rendelkezik. A megjelenítő betekintési szögei jók, maximális fényerőre állítva napfényben is látható, bár nem egy AMOLED. A szabad szemmel pixeleket keresők pedig igen, a megjelenített karakterek éleinél látni fogják, hogy a kijelző méretéhez a 240-es felbontás nem túl acélos. De ők ne egy 10 ezer forintos okosórát válasszanak. A kategóriában szerintem ez teljesen elég.

BlitzWolf BW-GTC-15

Összeszerelési minőségre nincs panasz, egyetlen fizikai gombot találunk az óra jobboldalán. Ha a menüben barangolunk, ez a be/ki kapcsológomb, azonnal a kezdőoldalra repít minket.

BlitzWolf BW-GTC-4

Hátul az optikai pulzusmérő szenzort találjuk a töltő csatlakozó felett. A jobboldalon nem egy SIM kártyanyílás, hanem az a mikrofon és hangszóró található, aminek köszönhetően az órával telefonálhatunk.

A rendszersebességgel szerencsére nincs gond. Kikapcsolt állapotból is pár másodperc elteltével is már kész a rendszer a használatra. Az érintőkijelzőnek köszönhetően egyszerű a használata. Számos óralapot választhatunk, a Da Fit telefonos alkalmazással szám szerint 60 is elérhető, hogy a nekünk tetszőt használhassuk.

A kezdőoldalon a felső menüsávot lehúzva elérhető a rezgő mód, a ne zavarj mód, a beálltások gyorsgombja és az időjárás. Alatta egy csúszkával állíthatjuk a kijelző fényerejét, ahol megjeleníti a vezeték nélküli kapcsolat állapotát, az akkumulátor töltöttségét és a dátumot is.

BW-GTC menu

A kezdőoldalon lentről felfelé húzva az ujjunkat az üzeneteket listázza. Emojikat nem képes megjeleníteni, de az ékezetes karakterekkel egész jól elboldogul, bár vannak néha anomáliák ezek megjelenítésében. Nem hiába, nem feltétlenül a magyar piacra szánták az órát, de megállja a helyét.

Baloldalról lapozva előhozhatjuk a 3×4 ikonos leosztásban az óra menüjét, ahonnan kiválasztható a:

 • Lépésszámlálás,
 • Alvásmonitorozás,
 • Pulzusmérés,
 • Sportmód,
 • Telefonálás,
 • Időjárás,
 • Véroxigénszint mérés.
 • Időjárás,
 • Üzenetek,
 • Kamera,
 • Néma mód,
 • Zenevezérlés.

A sportmódok közül jónéhányat kapunk: séta, futás, kerékpározás, ugrálókötelezés, tollaslabda, röplabda, foci, úszás.

Android és iOS rendszerű telefonokon a Da Fit alkalmazását használhatjuk, amivel testreszabhatjuk az óra funkcióit. A kezdőoldalon megnézhetjük, hogy hány lépést tettünk meg, mennyire volt kielégítő az alvásunk, kijelzi a pulzusunkat, amit akár a hét minden napján, a nap 24 órájában is képes figyelni. Illetve a vérnyomást, véroxigénszintet is megjeleníti nekünk.

BW-GTC blood menu

Az alkalmazáson belül állíthatunk ébresztőt, hogy csak az óra rezegjen a karunkon a telefon csörgése helyett. Letölthetjük és szinkronizálhatjuk a nekünk tetsző számlapokat vagy akár beállíthatjuk az órára a kedvenc kontaktjainkat, a gyorshívás indításához.

Az óra egyszerre két Bluetooth kapcsolatot is használ. Az egyik, ami egy energiatakarékos Bluetooth 5.0, a telefonnal történő adatkapcsolatra alkalmas. A Bluetooth 3.0 verzió pedig arra, hogy kvázi kihangosítóként, azaz külső hangszóróként használjuk az órát.

A telefonálás menüjében lehetőség van a híváselőzményekből választani, kézzel beírni a telefonszámot vagy a Da Fit alkalmazásból kontaktokat hozzáadni, mert az óra nem képes szinkronizálni a telefon összes kontaktját. A telefonálás meglepően jól működik, de még mindig furcsa megoldás az óránkhoz beszélni. Az utcán sétálva az emberek arcán még mindig csodálat és kíváncsiság fedezhető fel, ha így akarunk telefonálni. De otthon vagy munka közben azért mégiscsak komfortosabb, így legalább nem lesznek olyan sokan fültanúi a beszélgetésünknek. Az autóban, vezetés közben kiváltképp jó megoldás ez, ha nincs a telefonunk rácsatlakoztatva az autónk hifi rendszeréhez.

Az optika szenzorral a pulzusmérés egész jól eltalálja az értékeket egy Apple Watch Series 3 órával összehasonlítva. Azonban a véroxigénszint mérés és a vérnyomásmérés csak valami körülbelüli értéket mutat. Azért erre nem igazán bíznám az egészségemet.

A 230mAh kapacitású akkumulátorával 7 napot simán elmegy, így nem kell sűrűn a töltőre tennünk. Az árát nézve, aki egy telefonálásra is alkalmas olcsó órát szeretne, akkor a BlitzWolf BW-GTC kiváló választás erre. Európai (ES) raktárból a kóddal pedig 37.79$-ba kerül.

A BlitzWolf BW-GTC órát itt találod meg

Kedvezmény kód: band10

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

1 hozzászólás

 1. Krisztian Toth on

  Rendelj hozzá mindenképp védőfóliát vagy ne ejtsd le, mert akkor a kijelzőnek kampec.

Hozzászólás