Mióta a Baseus megjelent, elég sok, számomra szimpatikus termékükkel találkoztam. Az új termékük egy FM transzmitter, ami nem a megszokott vonalat képviseli, hiszen adott a szivargyújtó fej, mint minden más terméknél, de ők tettek rá egy vezetéket és egy külön vezérlő egységet is, hogy még könnyebb legyen a használata.

Baseus FM Transmitter -1

Baseus FM Transmitter -2

A Baseus hajlik a minőség felé és a minőségi termékek készítésének irányába. Így a termék dobozán itt is egy lekaparható felület alatt egy sorszámot találunk, amivel beazonosítható a termék eredetisége a gyártó weboldalán keresztül.

A csomagban kapunk egy 3.5 milliméteres végekkel rendelkező 84 centiméteres jack audió kábelt, hogy az AUX bemenettel is rendelkező FM transzmittert ezen keresztül is használhassuk. (AUX bemenetet nem sok hasonló terméken találunk)

Baseus FM Transmitter -4

A szivargyújtós fej a kisebbek közül való, így szerencsére nem lóg túl túlságosan a foglalaton. Ez két USB portot is kapott, amelyek összesen 3.1A leadásra képesek. Az első 2.1A, míg a másik 1A a gyártói leírás szerint. A szivargyújtó fejből egy vezeték csatlakozik a kijelzővel is ellátott részhez. Ez középen spirális kivitelt kapott, hogy ha rövidebb vezetékre van szükség épp elegendő legyen, de ne lógjon a kábel feleslegesen. Ha pedig meg kell nyújthatnunk, a spirál körülbelül 70 centiméteres kábelhosszt enged.

Baseus FM Transmitter -5

A fejrész a legérdekesebb, hiszen itt találunk rengeteg mindent egybevetve. A vezeték mellett egy microSD memóriakártya és az AUX bemenet kapott helyet. Memóriakártyából maximálisan 32GB-os méretet támogat, hogy lejátszhassuk róla az mp3, wav, flac, ape, wma állományokat. Szerencsére kezeli a mappákat is, így nem kell ömlesztve feltettünk rá a kedvenc zenéinket.

Szemből nézve a Baseus logó alatt egy kijelzőt találunk, ami a zenék címeit és a hívó fél nevét sajnos nem jeleníti meg, csak a kiválasztott FM frekvenciát. Én a 107.5MHz-et választottam ki. A kijelző fehér, pontszerű ledekkel operál, ami jól néz ki. Mellette a négyirányú funkciógomb kapott helyet, hogy állíthassuk a hangerőt vagy léptessünk a zeneszámok között. Négyük között, zöld telefonkagyló jellel pedig a hívások fogadására alkalmas gombot kapjuk. A kijelző és a gombsor között egy apró furatot találunk, itt kapott helyet a mikrofon. Ennek köszönhetően, hogy nem a szivargyújtó felületén helyezték el, így nem a combunk irányába kell beszéljünk, hanem csak normál helyzetben magunk elé, hiszen felhelyezhető a műszerfalra.

Baseus FM Transmitter -3

De hogyan is kell felhelyezni? Ehhez a Baseus egy kétoldalú ragasztót alkalmaz, ami egyelőre nem tudni mennyire lesz tartós. De ennek köszönhetően könnyen elérhetővé válik a vezérlőegység. Egyszerűen tudunk majd váltani a zenék között, a hívások fogadásához nem kell a szivargyújtós fejen matatni vezetés közben, ami elég veszélyes lehet. A telefonhívások lebonyolításakor pedig a hangunk jobban hallható lesz annak köszönhetően, hogy a mikrofon nem mellettünk, hanem előttünk foglal majd helyet.

Baseus FM Transmitter -1-2

A bekalibráláshoz, csak rá kell hangolnunk a rádiónkat az FM transzmitter frekvenciájára és már működik is. A Baseus terméke Bluetooth 5.0 kapcsolatot használ, így könnyen csatlakozhatunk hozzá a telefonunkkal, így már ha hívnak minket, a hangot automatikusan az FM transzmitter felé küldi, ami pedig a rádiónkra hangolva azt az autó hifijén keresztül szólaltatja meg. Ugyanez történik a zenék esetében is, hiszen a telefonról lejátszott számokat az autó hangrendszerén keresztül hallhatjuk majd.

Jelenleg egy BlitzWolf BW-BC1 FM transzmittert használok, amiről ugyancsak tölthetem a mobiltelefonomat és ez hajtja meg az Alfawise menetrögzítőmet is. A Baseus ezeket a feladatokat ugyancsak ellátja, rámértem a nagyobb teljesítményt leadni képes portjára, ami 5V/1.4A-rel töltötte az épp nálam vendégeskedő Doogee X95 Pro telefont.

Baseus FM Transmitter -2-2

Kipróbáltam a telefonomról bluetooth-on keresztül rácsatlakozva a zenelejátszást, de a BlitzWolf FM transzmitterhez képest sokkal halkabban szólt, így fel kellett tekernem a hangerőt. Ez nem mindig jó, mert ha rádiót váltok, akkor a másik csatorna bömbölni fog, ha nem állítom vissza a hangerőt. Ugyanezt tapasztaltam telefonáláskor is. A BlitzWolf a megfelelő hangerőn szól, a Baseus halk volt. Kíváncsi voltam a mikrofonra is, mert papírforma szerint ennek jobban kellene teljesítenie, mert majdnem a szánkkal egyvonalban és sokkal közelebb helyezkedik el, mint a konkurenciájé. Sajnos ebben is csalódtam. A vonal másik oldalán jóval halkabban hallottak, mint a BlitzWolf BW-BC1 esetében.

Baseus FM Transmitter -3-2

A Baseus FM transzmitter elsőre ígéretesnek, sőt nagyon jónak tűnt. Azonban a nem kellően érzékeny mikrofonja és gyenge hangereje miatt én a BlitzWolf BW-BC1 mellett teszem le a voksomat, ez fog maradni az autóban. Megfelelő hangerő, a lehetőségekhez képes jó mikrofon (a szánktól ez is messze van, de még így is ez a legjobb transzmitterem).

A Baseus FM transzmittert itt találod meg

A BlitzWolf FM transzmittert pedig itt

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

1 hozzászólás

 1. Az érem két oldala.
  Meglátni és megszeretni egy pillanat volt. Megrendelni ugyanannyi. Várni, hogy megérkezzen, az fél életnek tűnt, pedig alig egy hónap alatt ideért.
  Korábban rendeltem már kíváncsiságból egy hasonló tudású, gagyi kinézetű 2,5$-os modellt. Nem vártam sokat tőle, de meglepően jól használhatónak bizonyult. Alapvetően a bluetooth kihangosítás miatt vettem, a zenehallgatás csak másodlagos volt. Nem alkotott kiemelkedőt, de a célnak megfelet. Kicsit olyan mintha dobozból beszélnék, de én mindenkit kiválóan hallottam.
  Ezek után nagyon vártam az új darabot. Hurrá, megjött. Kibontottam,szép, olyan mint a képeken.
  Na, de essünk neki! Puding próbája az evés!
  Kivittem a kocsiba, beüzemeltem. Ekkor jött az első negatívum. A kezelőegységnek meg is találtam a megfelelő helyet a műszerfalon. Csahogy az én autómban sem ott van a szivargyújtó, hanem a két ülés között. Rendesen ki kellett feszíteni a spirál kábelt. Persze így nem akar a helyén maradni, de segít a kötegelő! Igaz, hogy nem szép, de legalább ronda. 😁 Adunk egy pofont az esztétikának, csak jól szóljon.
  A zenével nincs is gond, ha már egyszer sikerült párosítani, akkor szépen szól.
  Apropó párosítás. A gyári leírás szerint elég egyszer párosítani, utána automatikusan teszi a dolgát. Akkor ez vagy nem olvasta a gyári leírást, vagy direkt szivat. Szerintem az utóbbi. Szó sincs automatikus kapcsolatról. Minden egyes alkalommal, amikor beülök az autóba manuálisan kell rákeresnem a bluetooth menüben.
  Az egyetlen pozitívum, hogy stabilan tartja a kapcsolatot 10m-en túl is. Többször előfordult, hogy hívtam valakit és nem hallottam a hangját, mire rájöttem, hogy a kocsiban szól a ház előtt. Nem kapcsolt szét.
  A párosításkor érdemes magasabb frekvenciát választani, mert minél alacsonyabb, annál zavaróbb a háttérzaj.
  És akkor nézzük azt, amiért megvettem. Hívás. Hát ezért kár volt pénzt adni. Katasztrófa. Igaz, ahogy a fenti cikk szerzője is írja: szemben van velem a kezelőegység a műszerfalon és rajta a mikrofon, de valószínűleg azzal lehet a baj. Az előző filléres vacak máshogy dolgozik. Annak nincs saját mikrofonja, a telefonét használja, mégis jobb.
  A töltőfej állítólag lead összesen 3,1A-t, de 1,2-nél nem mértem tóbbet. Speciel nekem mellékes, úgyse nagyon használom.
  Ha pont ilyet akarsz venni, mert tetszik, szimpatikus, jól néz ki, stb.. akkor nem akarlak lebeszélni róla. Mindössze a saját tapasztalataimat írtam le. Még az is lehet, hogy csak én kaptam egy kevésbé sikeres darabot, de nem hiszem, hogy erről van szó. Ez ilyen. Ezt tudja.
  Valószinűleg vissza is teszem a régi vackot, az használhatóbb.

Hozzászólás