A Xiaomi Youpin Smart X901 újfent egy olyan termék, amiért igazán lehet szeretni a Xiaomi-t. Nem ragadnak le egy kategóriában, hanem a Youpin családnak köszönhetően rengeteg újdonságot kutatnak fel és veszik fel kínálatukba más gyártók arra érdemes termékeit.

A Xiaomi Youpin Smart X901 óra kicsomagolásáról nem sok mindent lehet írni. A Midea gyártónál készült termékhez csak egy hófehér töltőkábelt kapunk, amivel feltölthető a beépített 1500mAh kapacitású akkumulátora. Az ívelt sarkokkal rendelkező óra mérete 12 x 12 x 4 centiméter. A hófehér műanyag ház elején kialakított homorú front részben bújtak meg a műanyag tejüveg mögé rejtett ledek, aminek köszönhetően egyszerre használhatjuk óraként és lámpaként a Xiaomi Youpin Smart X901-et. Az előlapi rész kifejezetten tetszett. Olyannyira, hogy bevallom őszintén csak e miatt a modern stílusú kialakítása miatt rendeltem meg az órát és nem pedig azért, mert égető szükségem lett volna egy órára az éjjeliszekrényemre. Nagyon jól mutat a teljesen más, különálló érát összeforrasztó kialakítás, ahogyan a fehér műanyag házon egyszer csak megjelenik ez a szövet borítású előlap, ami mögött ügyesen elrejtették a hófehéren világító számlapot.

Az óra újítását, a 4000K fokos színhőmérséklettel rendelkező világítást, a tetején található nap piktogrammal jelölt érintésérzékeny kapcsolóval aktiválhatjuk. Nem csak ki és bekapcsolhatjuk a világítást, hanem a fényerősséget is beállíthatjuk. Így a következő bekapcsolásnál más az előre beállított módon fog világítani. Sajnos olvasáshoz nem a legideálisabb, akkor fénye nincs és nem szórja olyan óriási szögben a világosságot, hogy amellett kiolvashassuk a kedvenc kriminket.

A leírás sajnos mellőz mindennemű értelmezhető karaktert, hiszen a rövid tájékoztatót kínai karakterek taglaljál. Szerencsére nem nehéz az óra beüzemelése a hátul található négy gombnak köszönhetően. A négy kezelőgomb alatt egy három állasú kapcsolót találunk. A baloldali állásban az órát kikapcsolhatjuk, középre állítva bekapcsolhatjuk és felvillan az óra kijelzője, a jobboldali állásban energiatakarékos módba tehetjük, így ilyenkor akkor villanthatjuk fel az időt, amikor megérintjük az óra tetejét.

  • Dátum, pontosidő beállítása: Ehhez a balról második gombot kell nyomva tartanunk, ami után beállítható a dátum év, hónap, nap és a pontosidő is,
  • Ébresztő beállítása: Ehhez a második gombot megnyomva kiválasztható az ébresztési funkció, amihez három időpontot társíthatunk, amiket „onA1, A2, A3”-ként találunk. A harmadik gombot megnyomva kiválasztható az ébresztések on/off állapota. Az egyik ébresztési fázist kiválasztva, szintén a második gombot nyomva tartva beállítható a kívánt időpont,
  • A negyedik gomb szolgál a 12/24 órás idő beállítására. Az első gomb pedig a dátum gyors megnézését hívja elő, az utolsót pedig a beállításoknál hasznosíthatjuk.

Az óra szövet előlapja nagyon jól néz ki. A műanyag borítású ház után jólesik megtapintani ezt a puha, szürke textil felültetet. Egy okos ötlettől vezérelve még fényérzékelővel is ellátták a designos óránkat, így amikor sötétség borul a hálószobára, a kijelző fényerejét automatikusan lecsökkenti, hogy az ne legyen zavaróan világos alvás közben. Maximális fényerő mellett 8 órán keresztül képes világítani, így akár egy teljes estén keresztül is használhatjuk. De véleményem szerint épp elég az is, ha minimumra vesszük a fényerőt. Így nem is lesz zavaró az éjszaka közepén a fényáradat és az akkumulátora is tovább bírja.

A Xiaomi Youpin Smart X901 32.5$-ba, azaz jelenleg 10.700 forintba kerül. Nem egy olyan termék, amit kötelező beszerezni, ám aki egy ébresztőórára vágyik, ami szakít az eddigi megszokott formákkal és még világítani is képes, akkor nem lőhetünk mellé. Egyetlen hátrányaként a 8 órás, maximális fényerőn keresztül történő világítást lehetne felhozni, de nem kötelező folyamatosan akkumulátorról használnunk. Mivel microUSB csatlakozóval szerelték fel, így egy adapterről folyamatosan működtethetjük.

A Xiaomi Youpin Smart X901 órát itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás