Az Androidos TV okosító médialejátszóiról, és már egy ideje mini PC platformba is belekóstoló Beelink egy újabb mindenes lejátszóval jelent meg. A legújabb Amlogic S922X processzorral és 4GB rendszermemóriával felvértezett Beelink GT már a legújabb Android 9 Pie rendszert is megkapta.

beelink_gt_2.jpg

Beelink GT médialejátszó

Bár a médialejátszóknál nem annyira számít a legújabb csúcshardver, a tartalomfogyasztásra használt Androidos médialejátszók főként a Rockhip és Amlogic processzorokat használnak. De haladni kell a korral, hiszen a jelenleg is használt szoftveres és hardveres videó és audio tömörítési szabványok is folyamatosan fejlődnek. A magas bitráttal rögzített 4K tartalmakhoz el is kél a processzor és GPU erő.

beelink_gt_6.jpg

Az új Amlogic S922X processzoron már lefuttatták a Geekbench benchmark alkalmazását, amivel egymagos elért pontszáma 1212, a többmagos feladatban pedig 3133 pontot ért el. A korábbi Beelink GT1 Mini-ben található Amlogic S905X2 processzorhoz képest az egy magot használó tesztfeladatban 38%, míg a többmagos feladatban 27% volt az S922X előnye a Mini-ben található processzorhoz képest. A GPU-t is használó feladatokban pedig 24%-os előnyre tett szert az új processzor.

beelink_gt_3_1.jpg

Az Amlogic S922X hexa-core big.LITTLE elrendezést használ. 4 processzor magja Cortex A73 1,8 gigahertzen üzemel, 2 ARM Cortex A53 magja pedig 1,9 GHz teljesítményre képes. A grafikus feladatokat az ARM Mali-G52MP GPU (846MHz) látja el. Videó kimenete HDMI 2.0 4K és támogatja az AVE-10 4K UHD H.265/VP9/AVS2 60 fps, Dolby Vision, Advanced HDR10, HDR10+, HLG, PRIME HDR high-dynamic kódolást is.

Az új CPU mellé 4GB rendszermemóriát kapunk, amit 64GB belső tárhely egészít ki. Ez valószínűleg untig elég lesz az alkalmazásainknak. De aki szeretné, van lehetőség külön microSD kártya használatára is. A nagy felbontású videók streamingeléséhez ellátták gigabites LAN csatlakozóval és 2.4 és 5GHz-es WiFi-vel is, de kapott Bluetooth 4.1-et is.

beelink_gt_4.jpg

beelink_gt_8.jpg

Ellátták AV kimenettel, 1x USB2.0, 2x USB3.0 porttal, 1000M LAN csatlakozóval, SPDIF kimenettel, HDMI csatlakozóval és microSD kártya foglalattal is. A fedélzetén már az új Android 9 rendszer teljesít szolgálatot. A mellékelt távirányító támogatja a Google féle Angol nyelvű hangutasításokat is. A lejátszó természetesen EU adapterrel is kérhető. A legújabb Beelink GT 118.99$-ért rendelhető meg (34.300Ft), ami az EU Priority Line szállítással továbbra is áfa és vámmentes.

A Beelink GT médialejátszót itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás