Manapság már nem újdonság az otthoni 3D nyomtatás. Az olcsón beszerezhető gépek egyik éllovasa az Anet, akik a nálunk is járt A8-as modell frissített kiadásával álltak elő. Amit a németországi webáruháznak köszönhetően áfa és vámmentesen rendelhetünk meg.

_1_eredmeny42018_10_11_18-45-04.jpg

A testvér, Anet A8 3D nyomtatóhoz nekünk is volt szerencsénk. Alaposan kipróbáltuk, nyomtattunk vele jó pár tárgyat, köztük karácsonyfa díszeket is. A Thingverse.com oldalnak és as szorgos felhasználóknak köszönhetően letölthetünk különféle sablonokat is, amiket otthon ki tudunk nyomtatni. Maximálisan 22 x 22 x 24 centiméter méretű tárgyakat készíthetünk vele, ABS/PLA/HIP/PRTG/TPU/Wood/Nylon/PP anyagokat használhatunk. Mi a PLA mellett döntöttünk, így a feltekercselt műanyagot megolvasztva a kis fúvókájának köszönhetően, szinte bármilyen tárgyat kinyomtathatunk vele. A PLA előnye, hogy itthon is könnyedén beszerezhető. Olvasd el a tesztünket amiből minden bővebb infót megtudhatsz.

_1_eredmeny32018_10_11_18-45-18.jpg

_1_eredmeny62018_10_11_18-45-01.jpg

Az Anet A6 az A8-as továbbfejlesztett változata. Kapott egy kis szoftveres frissítést, de szinte egy az egyben megegyezik az Anet A8-as nyomtatójával. Utóbbit a gyártó lassan kivonja a forgalomból, hogy átvegye a helyét az A6-os típus, amelynek mérete kisebb, de nyomtatási területe egy hajszálnyival nagyobb, mint az elődjéé volt.

1_5.png

Fontos megjegyezni, hogy a 3D nyomtatót magunknak kell összeállítani, amihez nekünk is nagy segítséget nyújtott az Anet A8 modellnél a gyártó által mellékelt leírás mellett az a gyártó által készített videós segítség, amit a YouTube-on is megtalálhatunk. Az Anet A6 3D nyomtató EU csatlakozóval érkezik, németországi raktárból, így áfa és vámmentesen rendelhető meg 159,99$-ért, a szállítás pedig ingyenes! Így nincs semmi akadálya, hogy otthon kölünféle tárgyakat, apró kiegészítőket nyomtassunk. A kedvencem pedig ez az oldal, annan ingyen letülthetjük a mintákat, amiket otthon kinyomtathatunk.

Az Anet A6 3D nyomtatót itt vásárolhatod meg

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Megosztás

Hozzászólás