Az Oukitel már régi motorosnak számít a megfizethető mobiltelefonok piacán. Vitathatatlan tény azonban, hogy a Xiaomi remek fejlesztőgárdájának köszönhetően minden szegmensben képviseltetik magukat. Legyen szó olcsó vagy drága modellekről, lassan már nem lesz konkurencia, a lassan legjobb ár/érték mobiltelefonjáról ismert gyártónak.

Természetesen azért vannak más gyártók, akik szintén megpróbálják elnyerni a vásárlók kegyeit, és itt is bőven találkozhatunk remek készülékekkel. Az Oukitel U23 Twilight „színvilággal” rendelkező készüléke könnyen összekeverhető a HUAWEI egyes modelljeivel. A gyártónak bejött az alsó és középkategóriás mobiltelefonok piaca, így az U23 is ezt az utat járja tovább.

oukitel_u23_7_1.jpg

A hardveres szempontokat nézve egy jól bejáratott MediaTek MT6763T processzort kapott a mobil. A művésznevén P23 jelzésű SOC már sok gyártó készülékekben is helyet kapott. Nálunk is járt már teszten több, ezzel a CPU-val szerelt mobiltelefon. A processzor a maga 8 magjával 2.0GHz-es maximális sebességre képes. A grafikus feladatok szerepét az ARM Mali G71 MP2 770MHz GPU-ra bízták. Egyáltalán nem fukarkodtak a memóriával, így a mobiltelefon árához képest megint csak azt vehetjük észre, hogy a társakkal ellentétben újra egy olcsóbb modellel készült az Oukitel. Memóriából 6GB mennyiséget kapunk, a belső tárhely mérete pedig 64GB, amit természetesen microSD kártyával is megtoldhatunk, így plusz 128GB méretű tárunk marad a képeink, videóink tárolásához.

oukitel_u23_5.jpg

Az Oukitel U23 kijelzője egy notchos, 6.18 colos és ennek megfelelően méretes felbontással, 2246 x 1080 pixellel rendelkező kijelzőt kapott. Az előlapra egy 8 megapixeles optikát szereltek, a hátlapon pedig egy 16+2 megapixeles optika kapott helyet, amivel videót maximálisan FullHD felbontásban rögzíthetünk.

oukitel_u23_4.jpg

Adatkapcsolatok terén sem szégyenkezik az Oukitel U23, hiszen a 800MHz-et is támogató GSM modem került bele, amivel így kihasználhatjuk a B20-as 4G hálózatok előnyét is. A mobil két nanoSIM kártyát fogad, vagy az egyik helyére egy microSD kártyát helyezhetünk be.

oukitel_u23_6.jpg

oukitel_u23_3.jpg

A hátlap alatt egy 3500mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, amit USB Type-C porton keresztül láthatunk el energiával. Igen, már az Oukitel is kezd átpártolni a Type-C portra. Olyan extrát is kapott, mint a vezeték nélküli töltés lehetőség, így a QI technológiát támogató töltőkkel, 10W teljesítménnyel tölthetjük fel az akkumulátorát. A hátlapon találjuk az ujjlenyomat olvasó szenzort, de arcfelismerő funkcióval is felvértezték az Android 8.1 rendszer futtató mobiltelefont, amin természetesen megtalálható a Magyar nyelv is. Így egy nagyon is korrekt középkategóriás mobiltelefont választhatunk a jelenlegi 210$-os áron. Viszont, ha már a cikket a Xiaomi mobiltelefonjaival kezdtük, meg kell említenünk az új Xiaomi Mi 8 Lite készüléket, amely a GBMPBF2 kóddal szintén 209$-ba kerül, amiben már Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik.

Az Oukitel U23 mobiltelefonját itt találod meg

Mint mindig, az EU priority Line szállítással most is áfa és vámmentesen rendelhető meg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Megosztás

Hozzászólás