1513141468955809242_eredmeny.jpg

Ezekben a robotporszívóktól hemzsegő mindennapokban néha elkél a segítség, hogy ha már a kis szobai cirkálónk leváltotta a robosztus testvérét. A kis robot óta csak bent csücsül az egyik szekrényben egy dobozban tárolva a normál szívócsöves „öreg”, de az autó takarítását mégsem adhatom ki feladatnak a Xiaomi roborock S50 számára. És párom sem tudja olyan boldogsággal felszippantani, a szerinte támadásra készülő pókokat a sarokból egy kis robotporszívóval.

Mivel az autó takarításához már nagyon régóta szerettünk volna egy kisméretű porszívót és, hogy páromnak megnyugtatásképp is legyen egy rendes kis kézi takarítója, így elkezdtem nézelődni az interneten, így jutottam el végül a Pooda termékéhez, amelyben a legfontosabb szempont a vezetékes csatlakozás volt, hiszen nem akarom állandóan használni és folyamatosan töltögetni az akkumulátorát, hogy pont mindig akkor merüljön le, amikor használni szeretném. A másik szempont az alacsony ár volt. Sikeresen teljesítettem mindkét kitételt, hiszen vezetékes és csak 69.99$-ba kerül.

Kicsomagolás

p1010208.JPG

p1010209.JPG

p1010210.JPG

A termék doboza meglepően kicsi, az ilyenkor lenni szokott kis félelemmel bontottam ki a csomagot, hogy biztos nem azt küldték, amit rendeltem, de megnyugodhattam. Nem lacafacáztak, egy kínai írásjelekkel tarkított újrahasznosított kartonpapír dobozt bonthattam ki, amiben szintén kartonnal el voltak határolva a termék elemei, és amiben egy értelmezhetetlen, kínai felhasználói kézikönyv lapult. A tartozékok listája a következő: egy kerekekkel is ellátott széles fej, ami sajnos nem kapott alsó kefét, egy vékony fejű, főként sarkok tisztításra használható kefével is ellátott fej és két darab 38 centiméter hosszúságú cső, amire külön is fel lehet helyezni a fejeket, de egymásba illesztve is használhatjuk, így a szívócső hossza 76 centiméterre nő.

p1010335.JPG

Felépítését nézve a Pooda D9 tényleg kompakt. Egy markolatból, alatta a motorból, szűrőből és szívófejből áll, mindez 31 x 20.7 x 10 centiméteres dimenziókkal. A porszívó tényleg apró és nem csak, hogy kicsi, még túlontúl könnyű is, így egy kicsit elkezdtem aggódni, hogy ez a kvázi „játék” masina, hogy fog helytállni a neki szánt takarítási formákban. A gyári adatok szerinti súly nagyon kevésnek tűnt, így lemértem a konyhai mérleggel, ami 1250 grammot mutatott. Eddig nem igazán találkoztam 1.25kg súlyú porszívóval, azon túl, hogy régen volt egy morzsaporszívónk, de azért az teljesen más kategória, így az eddigi kétségeim egyre csak nőttek, bár párom első látásra beleszeretett, mert neki az volt a célja, hogy valami ultra mini kis takarító eszköze legyen, amit nem arra használ, hogy az egész házat kitakarítja vele, arra ott van a roborock S50, hanem ami kis piszkot talál, azt gyorsan fel tudja szippantani vele. Elméletben minden rendben, már csak a gyakorlat volt hátra.

p1010337.JPG

A nagy próba

Az 5 méter hosszúságú kábelére rátettem az itthon felhalmozott átalakítók egyikét. Aki nem bízik az olcsó kínai adapterekben, az szerezzen be egy megbízhatóbbat, bár én még mindig ezzel a kis egyszerű darabbal használom.

p1010347.JPG

p1010357.JPG

A fogantyú rész külső oldala kicsit bordázott textúrájú, hogy ne csússzon ki a kezünkből. A kapcsoló határozottan kattan, a rugónak köszönhetően nem zörög, nem lötyög a helyén. Ez a kékes szürkés szín kis vagánnyá teszi a D9-et, és nem egy egyhangú kis termék érzetét kelti.  Alatta a motor szellőzőnyílásának furatait találjuk, itt távozik a szűrőn áthaladt levegő.

p1010343.JPG

p1010341.JPG

A kék szín dominál a porszívó tetején és a szűrőn is. A tetején lévő részen egy kis kapcsolót találunk, amivel az egész portartályt levehetjük, így el is tűnik a porszívó csaknem fele.

p1010351.JPG

A 0.7L űrtartalmú tartályban egy kék színű, lukakkal teli műanyag szűrőt helyzetek el, aminek a tetejére menetes sapka került, ami alatt egy szivacsos és egy textil filter kapott helyet. Jó hír, hogy ezt a dupla szűrőt egy mozdulattal eltávolíthatjuk és akár a csap alatt, folyó vízzel is átmoshatjuk, hogy eltávolítsuk róla a szennyeződést.

20171212182615_35579_eredmeny.jpg

p1010342.JPG

p1010353.JPG

A tartály alján egy kis ajtó kapott helyet, amiből egy mozdulattal kiönthetjük a felszippantott szennyeződést. Ez külön tetszett, hiszen nem száll a por, csak a szemetes fölé tartom, kinyitom a tartály és kiszórom a piszkot. A portartály közepén pedig a kis kioldó gombbal ellátott csatlakozóvéget találjuk.

p1010356.JPG

p1010352.JPG

Takarítsunk

p1010360.JPG

Fejek összetoldva, adapter be, kábel bedug és bekapcs. A 72dB persze hallható, de nem az a típusú zaj, ami zavaró lenne, ha porszívó szemmel nézünk egy termékre. Szerencsére nem kell felemelve tartanunk és ezáltal nem fog elfáradni a karunk sem hiszen a széles szívófej kapott két oldalsó kis kereket, így azon megtámaszkodva nem kell erővel tartani a porszívót, simán leengedett karral lehet használni, csak az előre-hátra irányt kell a karunkkal szabályozni. Ez a hölgyeknek külön pozitívum, hogy nem kell megerőltetni magukat, így kényelmesen, már-már csípőből lehet tologatni a porszívót. Egyetlen hátránya van ennek a cserélhető fejnek, hogy nem látták el a normál porszívóknál megszokott kefével, így hosszú szálú szőnyegre nem a legalkalmasabb. Valószínűleg úgy voltak vele, hogy akinek egy ilyen kisméretű porszívóra van szüksége, annak nem ez lesz az elsődleges funkciója.

A szívófejek porszívóba csatlakozásánál még egy kis ajtó is helyet kapott, ami nem rugós mechanizmust kapott, hogy a szívóhatás bekapcsolásakor kinyíljon, majd visszazárjon Aztán később rájöttem, hogy nem is kell, hiszen olyan könnyedén nyílik, csukódik, hogy ha épp egy ádáz pókot szippantottunk fel, akkor, ha lekapcsoljuk az eszközt és egy kicsit még lefelé tartjuk a porszívót, akkor az ajtó becsukódik. Párszor kipróbáltam, ötletes.

p1010348.JPG

A kis kefével is felszerelt fej, amit használhatunk a sörték nélkül is, jó szolgálatot tesz a sarkokban, a szekrények alatti réseknél és a sarkalatos pontoknál, mint például a felső sarokban lévő pókháló és annak lakójának eltüntetésénél. Az autótisztítási vizsgán is átment, mert pont ezekre a kis helyekre jó a sörtékkel ellátott csere fej, hiszen az ülés sínei között is ki lehet vele seperni/szívni az ott felgyülemlett piszkot.

20171212182615_24188_eredmeny.jpg

A szűrők úgy működnek, hogy ha bekapcsoljuk a porszívót, a levegőt a tartályba szívja, a nagyobb darabok felakadnak a műanyag szűrő rácsain. Azon áthaladva jut el a levegő a műanyag kupakkal lezárt fejbe, ahol kettős filter fogja fel a szennyeződést, majd innen halad tovább a porszívó aljához és áramol ki az oldalán elhelyezett rácsokon.

20171212182615_51668_eredmeny.jpg

A nagyobbik fej alján egy gumi csík húzódik vízszintesen, hogy ha a padlót porszívózzuk, akkor fennakadjon rajta a piszok és ne toljuk át rajta a fejet. Viszont parkettára nem használom, mert nincs semmi textil vagy gumi védő réteg a fej alján, így lehetséges, hogy a folyamatos használat alatt esetleg megkarcolnám egy-egy nagyobb, fennakadt tárggyal a padlót, erre marad a robotporszívó.

Elégedett vagyok, mert páromnak tetszik a kis Pooda D9. A kitűzött két célt teljesítette, ellátja azt a feladatot, amit szántunk neki, így akár egy kisebb albérletbe is tökéletes, ahol fontos az, hogy ne egy nagy méretű porszívónk legyen, de tudjunk vele takarítani. Az autó belső terét könnyű vele tisztán tartani, a lakás olyan részeire is befér, ahová a robotporszívó nem és szerencsére az árával sem szálltak el. Most is 69.99$-ért árulják, amit egyáltalán nem sokallok érte, szerencsére az EU Express szállítással áfa és vámmentesen rendelhetjük meg.

1513141468955809242_eredmeny.jpg

A Pooda D9 porszívót innen szereztük be

 Itt rengeteg hasonló kis porszívó található

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla!

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

Megosztás

Hozzászólás