Kétségkívül a gyártó csúcsterméke a robotporszívóinak érájából a Proscenic M9. Rengeteg előnye van, ami kiemeli a kategória átlagos tagjai közül, gondoljunk csak a nagy szívóerőre, a forgó felmosó fejekre vagy a nagyméretű dokkolóra, amit elegendő akár 60 naponta kiüríteni. Az okos porszívók kötelező jellegű navigálását segítő LiDAR szenzor pedig alapvető eleme a tájékozódásban.

Proscenic M9 teszt (1 of 14)

Rengeteg kiegészítőt rejt a porszívó óriási doboza, de legalább jó darabig nem kell tartozékok után kutatnunk az interneten. Kapunk tartalék HEPA filtert a porszívó részhez, két porzsákot az automata porgyűjtőhöz, extra oldal kefét és távirányítót is, ha nem a mobiltelefonos alkalmazást vennénk igénybe.

Proscenic M9 teszt 2Nem rontották el az egy kaptafára készült külsőt és a szálcsiszolt mintázatú felső rész (amely műanyag) sem keltett bazári érzést bennünk. A tetején lévő fólia védi a porszívót és a dokkolót egyaránt. A fekete szín uralta kör alakú test tetején a LiDAR szenzor pásztázza a környezetet, előtte a bekapcsoló és a takarítást indító gyorsgombok kaptak helyet. Ezeket érintésérzékenynek véltem, de kicsit szomorú voltam attól a ténytől, hogy ezek fizikai gombok. Megtévesztő a kivitelük, de bejött a trükk az esztétikát tekintve. Felépítését nézve nem mutat újat, tele van pakolva oldalsó és alsó szenzorokkal. Egyetlen darab oldalra szerelt kefét kapunk, mint a legtöbb mai modern robotporszívón. Nem maradt ki az alsó forgó kefe, ami a padló feltakarításában és a szőnyeg szálainak tisztántartásában is nagy szerepe van.

Proscenic M9 teszt 5

Nagy újítás a hátsó forgó felmosó fejek, amik már nem csak egy sima fix mopként működnek, hanem a leírás szerint 6Nm erővel nyomja őket oda a padlóra, hogy a forgó mozgásukkal felmossanak. Ezek tépőzáras belső részt kaptak, így könnyen levehetők, hogy kitisztítsuk azokat.

Proscenic M9 teszt 4

A töltésre és ürítésre használt dokkoló nem egy óriási darab, ellenben hangosan és alaposan szippantja át a porszívó kombinált (175ml víz és 268ml porgyűjtő) portartályában lévő piszkot. A porzsákban a gyártói leírás szerint akár 60 napnyi piszok is elfér, így elegendő maximum kéthavonta kiüríteni azt. Az átszívást követően bekapcsolja az automatikus UV lámpáját, hogy sterilizálja és csírátlanítsa az összegyűjtött piszkot. Létjogosultságát mindenki döntse el maga, az én véleményem, hogy felesleges, ám nem kikapcsolható a funkció. Enni ugyan nem kér, így megfért ez a fícsör tartályon a takarítással töltött tesztidőszak alatt.

Proscenic M9 teszt 3

A porszívó használatához először csatlakozzunk a 2.4GHz-es WiFi hálózathoz, hogy bekonfigurálhassuk a telefonos alkalmazással és végig menjünk a beállítási folyamatokon. A szoftver figyelemmel kíséri a szenzorok és a filterek használati idejét, így képes jelezni, ha már tisztításra vagy cserére lenne szükség.

Az alkalmazásában beállíthatjuk a porszívó kommunikációs hangerejét, hogy milyen hangosan jelezze nekünk, ha elindul, dokkolóra áll vagy valamilyen hibát tapasztal. Van DnD, azaz ne zavarj mód is, hogy teljesen csendben legyen. A szívóerő három fokozatban állítható és van szőnyeg felismerő mód is, így nem csak csendes üzemmódban, de a szőnyegre érve automatikus szívóerőemeléssel képes kitakarítani azt. Sajnos még most sem tudja, hogy ilyenkor nem szabad felmosnia, így ezt a térképen kell majd kiválasztanunk/meghatároznunk, hogy ne vizezze össze a szőnyeget. Az ujjal megrajzolt sávval nem lehet túl pontosan megadni a kívánt helyet, de egy kis gyakorlással kiválasztható a kívánt terület.

Proscenic M9 teszt 8A LiDAR szkenner által kirajzolt kép megfelel a terület adottságainak, külön beállíthatók egyes helyiségek, így akár ezekre a külön részre osztott szobáknak is állíthatunk sémákat. Programozhatjuk a takarítás idejét, hogy amikor már nem vagyunk otthon, csak akkor induljon el a takarító útjára.

Proscenic M9 teszt 7 Proscenic M9 teszt 6

A szívóereje nagy és sok társa még mindig 2500Pa-val gazdálkodik, ezzel szemben maximális fokozaton akár 4500Pa-t is használhatunk. A 2 centiméteres küszöböket megmássza, ha nincsenek fent a forgó kefék, azonban, ha ezek felkerülnek, akkor a hátsó rész néha felakadhat haladás közben, ha egyik szobából a másikba kell átjutnia. A felmosó fejek remek kiegészítők, hogy motor forgatja őket, ezáltal “szinte” képesek felsikálni a padlót. Természetesen a több napja odaragadt ketchup foltot ez sem szedi fel, hiszen nem látja konkrétan a piszkot, de sokkal-sokkal alaposabb így a feltörlés, mint egy sima mop fejjel, ami csak végigsimítja magát a padlón.

A porszívó a takarítás végeztével automatikusan visszaáll a dokkolóra, hogy kiürítse a portartályt, de ezen is módosíthatunk, hogy csak minden második vagy minden harmadik alkalommal ürítse csak ki azt vagy ne tegye meg soha sem. Sajnos a víztartályt nem tölti újra a dokkoló, ez csak a sokkalta drágább modellek privilégiuma, viszont látszik, hogy az M9 lett a Proscenic egyik legdrágább modellje, amelytől  nem kell megijedni, mert nem kérnek érte több százezer forintot, hiszen a kedvezmény kóddal 107 ezer forintba kerül az európai raktárból. Így nem kell több hetet várni a szállításra és garantáltan áfa és vámmentesen rendelhető meg a termék.

Proscenic M9 robotporszívó

🔹Kupon:KKVNNE6XYN7D

További robotporszívók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

1 hozzászólás

 1. Kedves NMR,

  nincs olyan szo hogy ‘bekonfiguralhassa’.

  Vagyis nem helyes!

  konfiguralhassa!

  Ahogy beregisztral helyett is csak regisztral. A szo jelentese onmagban az, hogy valahova valamit bejrgyez az ember.

  Csak ugy megjegyeztem…

Hozzászólás