Számos KTC monitor után ismét egy újabb példánnyal lepett meg minket a gyártó. Járt már nálunk ívelt 32 colos, pivot módú 27″-es, gyors képfrissítésű 24 colos és egy igazán low budget gamer modellt is. A nagyágyúk után ezt az utóbbi vonalat folytatta a gyártó, akik egy 27 colos képátlójú modellel jelentkeztek. Ez a példány már 40 ezer forintért megvásárolható, cserébe egy 100Hz-es panelt kapunk FreeSync & G-Sync kompatibilitással megtámogatva.

KTC 27V13 monitor teszt 2 KTC 27V13 monitor teszt 3A jelenlegi 27 hüvelykes modell FullHD felbontással rendelkezik. Irodai használatra és kezdő játékosként ez a pixelsűrűség megfelelő, akik magasabb felbontást és nagyobb képfrissítést szeretnének, azok bőven találnak számukra megfelelő modellt, hiszen a gyártó már számos változattal képviselteti magát.

KTC 27V13 monitor teszt 7

A monitor FullHD felbontása megfelelő játékokhoz, hiszen valószínűleg azok választják ezt az olcsóbb modellt, akik amúgy sem bivalyerős hardverrel rendelkeznek, hanem inkább a közepes vagy netán alacsony grafikai beállításokat részesítik előnyben. Ám ez a megjelenítő azoknak a felhasználóknak is ideális lehet, akik az irodai munkafolyamatok során egy kicsivel nagyobb megjelenítőt használnának és ezért nem szeretnének sok pénz költeni. A KTC H27V13modellje a gémerek igényeit kiszolgálva FreeSync és G-Sync támogatással és 100Hz-es képfrissítéssel megspékelve érkezik.

A gyártótól megszokott dobozban kellő védelemmel, sérülésmentesen érkezett meg az európai raktárból a monitor. A 12V/3A (36W) táp mellett kapunk egy könnyen felszerelhető talpat és egy HDMI kábelt.

10 bites színmélységet kapunk, van HDR10 mód (bár csak HDR400) és 4000:1 kontrasztarány is. A legolcsóbb, 24 colos modellel ellentétben, szerencsére nem 16, hanem csak 8ms-os válaszidejű a panel. DisplayPort nem található a hátsó részen, de legalább régebbi eszközöket használva sem esik kétségbe a megjelenítő, hiszen a HDMI mellett VGA csatlakozóval is fel lett szerelve.

Csatlakozók közül a következőket kapjuk:

 • 3.5 mm-es jack csatlakozó,
 • HDMI 1.4 – 1080p 100Hz,
 • VGA,
 • Tápcsatlakozó

A monitorhoz mellékelt adapter a rajta található adatok alapján 36 wattos teljesítményt képes leadni, de szerencsére nem ennyit vesz fel a monitor, ennél jóval kevesebbel is beéri.

KTC 27V13 monitor teszt 4

A monitor előlapja, mint a korábbi modelleknél is, teljesen sík, a három oldalon lévő kávák most is vékonyak. Egyedül az alsó sáv vastagabb a többinél, ide került a gyártó logója és jobboldalra egy kék/piros színben világító állapotjelző LED, mint minden eddigi monitoruknál. Az LG monitoroknál látott pöcök beállítógombot használja most is a KTC, ahogyan az szintén, a korábbi modelleknél is megtalálható volt. A menü részletes, a képfrissítést módját is megjeleníti és a beállítások messzemenően testreszabhatóak.

A 27 colos KTC H27V13 paraméterei:

 • Panel mérete: 27 col,
 • Panel típusa: VA,
 • Képarány: 16:9,
 • Felbontás: 1920×1080 pixel (1080p),
 • Betekintési szög: ±89 (H), ±89 (V), CR>10,
 • Fényerő: 300 nit,
 • Kontrasztarány: 4000:1,
 • Válaszidő: 8 ms,
 • Színskála (lefedettség): 72% NTSC, 79% Adobe RGB, 79% DCI-P3, 106% sRGB,
 • Képszinkronizáció: FreeSync & G-Sync kompatibilis

A H27V13 talpa nagyon könnyen, csavarozásmentesen felszerelhető. A monitor hátulján csak be kell tolni az erre kialakított sínbe, majd a talpba egy műanyag zárral kell rögzíteni és kész is vagyunk. Ennek az állványnak köszönhetően a monitor -5/+15 fokos dőlésszög között állítható. Ha esetleg karos állványon használjuk fő vagy másodlagos megjelenítőként, akkor az univerzális VESA keret által pótolhatjuk a forgathatóság és dőlésszög hiányosságait.A 27 colos panel csillanásmentes, matt borítással rendelkezik, betekintési szöge a VA panel miatt nem 178 fokos, így nagyon oldalra kihajolva már halványul a képe. A monitor kékfény szűrővel is rendelkezik, amit a menüből négy lépésben állíthatunk be a nekünk megfelelő opcióra. A megjelenítő válaszideje 8ms, a képfrissítése maximum 100Hz lehet a HDMI kábelen keresztül. A menüből szabályozható a képarány, a színhőmérséklet, a kontraszt, fényerő, élesség és gamma is Ha a menüből bekapcsoljuk a HDR módot, akkor automatikusan képes átállni a megfelelő beállításokra, ha HDR kompatibilis bemenetet kötünk rá.

KTC 27V13 monitor teszt 6

A teszt ideje alatt nem találtam kivetnivalót ebben a low budget monitorban. Egyedül talán a 300 nites fényerő lehet kevés, ha fényárban úszó szobában játszunk. A panelen megjelenített képpel nem volt gondom, a válaszidő sokat dob még a Windows-os élményen is, játékoknál pedig kimondottan nagy hasznát veszi az ember.

Azt kell mondjam, hogy most sem kellett csalódnom a KTC-ben. A 32 colos, ívelt monitoruk a mai napig nagy kedvencem, nem is cserélném le másra. A monitor 100Hz-es képfrissítése a legtöbb embernek elegendő, a FreeSync & G-Sync képszinkronizálás remek dolog, a monitor ára pedig alacsony. Így nem csak játékos megjelenítőnek, de munkára fogva is teljesen elég egy ilyen modellbe befektetni. Nem kerül sokba, azonban mindent tud, amit egy idehaza megvásárolható drágább modell.

Az akcióban 39 ezer forintot kérnek a 100Hz-es megjelenítőért, ami remek ár egy ilyen monitorért.

A KTC H27V13 monitort itt találod meg

🔹Kupon:8YPL8T9N

🔹Kupon:KTCINTER

🔹Kupon:KTCGAMER

🔹Kupon:KTCFUN27

További monitorok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás