Éppen egy évvel ezelőtt landolt nálunk a Proscenic P12, amelynek alapjaira épül az új P13-as modell, kissé átdolgozott motor megoldással, de hasonló külsővel.

Proscenic P13 teszt (1 of 7)

A Proscenic P13 szívóereje növekedett az előző verzióhoz képest, bár az előrelépés nem számottevő hiszen a korábbi változat is remek teljesítménnyel rendelkezett. Az óriási 33KPa teljesítmény 35KPa értékre növekedett, megmaradt az akkumulátoros kivitel, a számtalan különböző és forgókefés LED-es fej, ami sokat segít az alapos takarításban.

Proscenic P13 teszt (2 of 7)A doboz viszonylag kisméretű ahhoz képest, hogy egy állóporszívó lapul benne. Ez köszönhető a P13 kis méretének és a teleszkópos rúdnak. Rengeteg kiegészítő lapul a dobozban, amik között megtaláljuk a már említett, remekül működő LED-es forgókefés fejet, ami sűrű szövet szálakat kapott, amibe kevésbé akadnak bele a hosszú hajszálak. Egy állítható fejű kisebb sörtés és egy lapos fej is a tartozékok részét képezi, a fémből készült csővel egyetemben. Pozitívuma, hogy nem két darabból áll, hanem teleszkópos, így majdnem kétszeresére húzható ki a száron található gombnak köszönhetően, amivel beállítható a kívánt méret, hogy ne kelljen túl magasra emelni, se túl alacsonyra engedni a kezünket, ha a padlót takarítjuk. Ez például jobban tetszett nekem, mint a JIMMY H10 Flex szára, amin nem volt állítható a hosszúság és sokkal instabilabb is volt.

Proscenic P13 teszt (3 of 7)

A kiegészítők sorát gazdagítja az európai szabványú töltőadapter, tartalék szűrő, de kapunk egy tartókonzolt is, amit a falra felerősítve, függőleges helyzetben tárolhatjuk és tölthetjük is a porszívót.

Megjelenésében, 100%-ban megegyezik a korábbi és a jelenlegi modell. A hosszabbító cső és fej nélkül kisméretű porszívó elején a szívó csatlakozás, a fogantyú tetején egy menetes, levegő kifújásáért felelős szűrő található. Ennek köszönhetően pedig dupla filter biztosít a tiszta levegőért, amivel 99.99%-os szűrésre képes, hiszen a tartályban található fém szűrő mögött még egy HEPA filter kapott helyet. A portartály rugós mechanizmussal ellátott gombot kapott, amivel egy mozdulattal kiüríthető a 1200 milliliteres porgyűjtő, amely kapacitás remeknek számít a kategóriában. A fogásban nem zavar a működést biztosító bekapcsoló ravasz, hiszen ez a markolat elején található meg és ez az egyetlen fizikai gomb rajta.

Proscenic P13 teszt (5 of 7)

Proscenic P13 teszt (4 of 7)

A szívóerő több lépésben állítható a porszívó tetején található érintésérzékeny kapcsolóval:

  • Eco Mode: 15 kPa,
  • Standard Mode: 25 kPa,
  • Max Mode: 35 kPa

A szívóerősség állító gomb mellett az akkumulátor töltöttsége látható. A markolat alsó részén található az akkumulátor, amit a porszívóhoz csatlakoztatva, de akár arról levéve is feltölthetünk. A 2500mAh kapacitású telep töltési ideje lehetne kevesebb is, hiszen körülbelül 4-5 óra kell neki, mire teleszívja magát energiával. A megjelenése letisztult, az összeszerelés rendben van, hozza a Proscenic-től megismert minőséget.

A P12-es modellt hetente egyszer töltjük fel, de nem használjuk maximális szívóerőn, mert alacsonyabb fokozatban is megfelelő a teljesítménye. Ez a porszívó azoknak is ideális, akik egy-kétszobás lakásban laknak és tisztántartanák az otthonukat. Mi robotporszívó mellett használjuk, hogy az épp minimális X négyzetméteren található szennyeződéseket, amiért nem indítanánk be a robotot, fel tudjuk takarítani.

A flexibilis nyaknak köszönhetően könnyen elfordulhatunk vele egy sarok előtt vagy beférünk vele a bútorok alá. A fej melletti két oldalsó gumírozott kerék könnyedén siklik, így egyáltalán nem megerőltető a takarítás a 2 kilogramm összsúlyú porszívóval, így a kerekek bevonatával nem sérti fel a padlót, de még a parkettát sem.

A forgókefés fej nem csak abban segít, hogy a padlón található piszkot felsöpörje a szívócső elött, hanem abban is, hogy a szőnyeg sörtéi közül kikefélje a szennyeződést. Az elülső zöld színű LED fény segít megvilágítani a piszkot a padlón, amit szabad szemmel nem biztos, hogy észrevennénk.

Proscenic P13 teszt (6 of 7)Proscenic P13 teszt (7 of 7)

A HEPA filtere kivehető és mosható, hogy ne kelljen azon aggódnunk, hamarosan be kell szereznünk egy tartalékot hozzá, hiszen a csomagban kapunk mellé egy kiegészítő darabot is. A Proscenic P13-ban, ahogyan az előző modellben nem találtam kivetnivalót. Jól néz ki, remekül működik, könnyű, az ára is ideális a kuponos 150$-ral (~54 ezer forint) és az európai áfa és vámmentes raktárnak köszönhetően pár napos szállítási idővel számolhatunk.

A Proscenic P13 porszívót itt találod meg

🔹Kupon:Q3C3SQZJB2WJ

Porszívók és más takarító termékek

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

1 hozzászólás

Hozzászólás