Egy Nintendo Switch OLED modell, amit már úgy kapsz meg, hogy dual boot rendszer fut rajta. A Gshopper-től úgy érkezik a konzol, hogy azon már bármilyen szoftvert futtathatsz, így homebrew alkalmazások használata és a játékaid biztonsági mentése is könnyedén megoldható vele.

Jelenlegi tesztünk előtt egy hónappal írtunk a V2 Nintendo Switch-ről, ahol kipróbáltuk, milyen élmény a Nintendo kézikonzolja és már meg is érkezett hozzánk az OLED kijelzős változat.

    Nintendo Switch OLED 256GB teszt 1  Nintendo Switch OLED 256GB teszt 5

 

Mi változott?

A ráncfelvarrott OLED kijelzős változat nem a második generációs Switch modell, amire már oly sokan várnak, hanem egy ráncfelvarrott verzió. A „sima” változatról korábbi tesztünkben már írtunk. A különbség a nevéből adódóan az OLED megjelenítő, ami a korábbi 6.2-ről 7 colra növekedett. Felbontása 1280×720 pixel maradt), így nagyobb méretben játszhatunk, de a konzol fizikai mérete ezzel együtt nem növekedett, köszönhető ez a jóval kisebb kijelző körüli káváknak. A sztereó hangszórók most már nem közvetlenül a kijelző alatt találhatók, hanem a ház alsó oldalán kaptak helyet. Ha handheld módban használjuk a konzolt, akkor ezek a nyílások felénk nézzenek.

Nintendo Switch OLED 256GB teszt 6Az OLED panel előnye a kontrasztos színek, a mély feketék, illetve a fényerő minimális növekedése az előző változatéhoz képest. Nem mehetünk el szó nélkül az üzemidő mellet sem, hiszen a lekapcsolható pixelek segítségével a konzol még kevesebbet fogyaszt. Ezt az energiatakarékosságot növeli az is, hogy a Nintendo 2019-től fogva már az Nvidia Tegra X1+ processzorát használja, ami a 20 nanométerről 16 nanométerre történő váltás eredményeként takarékosabban üzemel. Az újabb processzor nem változtat a játékélményen, hiszen a legkorábbi és a legújabb modell is ugyanolyan sebességgel futtatja mindegyik játékot. Ezen felül a belső tárhely mérete megduplázódott, így 32GB helyett az OLED verzió már 64GB-ot nyújt. Az új változat súlya 320 gramm (Joy-Con kontrollerekkel együtt 420 gramm) a korábbi 297 grammal szemben. Átdolgozták a hűtési rendszert, így a ventilátor érezhetően kevesebbszer kapcsol be azért, hogy hűtse a processzort.

A külsőségek tekintetében jobb zsanért kapott, így a korábban egyetlen pozícióba állítható talp helyett most már a konzol hátulján egész széltében végigfutó támasztékot kapunk, amelynek pozíciója az állótól a fekvő módig szabadon állítható. A hófehér vezérlőkkel megegyezően fehér dokkolót kapunk, amin újdonság a gigabites LAN csatlakozó, így TV módban a gép 1080p megjelenítésére képes és a játékok letöltése is gyorsabb, illetve egy multiplayer játék esetében a késleltetés is kevesebb lehet.

Nintendo Switch OLED 256GB teszt 4

 

Mi nem változott?

Természetesen a konzol mérete ugyanakkora maradt, így a Joy-Con kontrollerekkel együtt is változatlan mérettel lesz dolgunk.

A Nintendo most is számos kiegészítőt ad a csomagban, így nem kell plusz extrákat vásárolnunk ahhoz, hogy a TV-re kötve játszhassunk.  A dobozban a konzol mellett megtalálhatjuk a hófehér színű lecsatlakoztatható Joy-Con kontrollereket, csuklópántokat, dokkolót a TV-re kötött használathoz és egy Joy-Con grip-et, ami kontrollerré varázsolja a két irányítót. Az USB-C kábelvéggel rendelkező töltőadapter az én változatomban nem európai szabványú volt, de adtak hozzá egy átalakítót, így a 110-240V közötti feszültségen működő töltőt bátran használhatjuk, ami maximálisan 39 wattot tud kipréselni magából. A mellékelt Nintendo gyártmányú HDMI kábellel a hófehér dokkolót (amin 2 darab USB2.0, egy darab gigabites LAN, HDMI és USB-C bemenet is található) a TV-re köthetjük.

Nintendo Switch OLED 256GB teszt (3 of 8)

 

A korábbi V2-es Nintendo Switch legtöbb tulajdonsága megegyezik az OLED verzióéval:

A Joy-Con kontrollereket a konzolra kell helyezni, amin keresztül játék közben is töltődik azok akkumulátora. A Switch előnye, hogy nem muszáj kézikonzolként használnunk, hiszen a dokkolóba helyezve, levehetők a kontrollerek, amiket akár egy-egy ember is használhat, ha multiplayer játékkal játszunk (pl.: Super Mario Party) vagy rárakhatjuk a Joy-Con tartó kontrollerre, amivel így egy másodlagos vezérlőt alakíthatunk ki belőlük. Időközben kipróbáltunk egy utángyártott kontrollert is, amit akkor használunk, ha négyen ülünk le a kanapéra egy kis multiplayer Switch élményért.

Nintendo Switch OLED 256GB teszt 2A kézikonzol fő eleme a 7 colos, 1280×720 pixeles OLED kijelzővel rendelkező „tablet”. A kijelző alatt találjuk a hangszórókat, az Nvidia Tegra X1+ processzor hűtéséért egy apró ventilátort is szereltek a házba, ami a gamecard nyílás melletti lamellák között fújja ki magából a meleg levegőt. A cooler nagyon halkan teszi a dolgát, nem megy folyamatosan a jól optimalizált hardvernek és szoftvernek köszönhetően. A kitámasztó alatt találjuk a microSD kártyanyílást, ahova a konzollal együtt egy 256GB-os Sandisk kártya lett behelyezve a Gshopper által a letöltött játékok tárolásához. A konzolon kapunk 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozót, fényérzékelőt, hangerőszabályzót és be/ki kapcsoló gombot is, a hangátvitel probléma nélkül működik a Bluetooth-t használó hangeszközökre is.

Nintendo Switch OLED 256GB teszt 3

Az Nvidia Tegra X1+processzor nem egy mai konstrukció. A big.LITTLE felépítést használó 8 magos SoC maximálisan 2.5GHz-re képes (egyes hírek szerint csak 4 mag üzemel benne, a másik 4 szett le van tiltva). A gép belső tárhelye egy 64GB, memóriából 4GB-ot kapunk.

A Bluetooth 4.1-et, 2.4/5GHz-es WiFi-t használó Nintendo Switch kézikonzol módban 720p-ben jeleníti meg a játékokat. Azonban, ha a dokkolóba helyezzük azt, akkor a magórajelek megemelkednek és így a TV-n már 1080p felbontásban is képes megjeleníteni a tartalmakat.

A Switch operációs rendszere gyors, hamar betölt a konzol bekapcsolása után. A szoftver felépítését tekintve hasonlít egy Android-os eszközre, a navigálást akár a kontrollerrel, de akár az érintésérzékeny kijelzővel is megoldhatjuk. A beállítások mellett találunk híreket, alkalmazásboltot, ami ugyan elég döcögősen tölti be a kínálatot, de itt minden megvan, ha egy új játékot szeretnénk vásárolni. Nem csak Nintendo által fejlesztett címek, hanem számos más játékfejlesztő cég portékája is megtalálható a virtuális piactéren. Azonban, ha dual boot rendszert használunk, akkor nem ajánlott csatlakozni az internethez, bár erre is vannak megoldások.

 

Amiért ezt a játékkonzolt választottam

A Gshopper úgy árulja az OLED verziót, hogy a 128GB, 256GB és 512GB-os microSD memóriakártyával rendelkező gépek esetében már dual boot rendszert állít be. Így homebrew alkalmazásokat is használhatunk és lehetőség van a saját game card-on tárolt játékok biztonsági mentésére is, hogy azokat a memóriakártyára másolhassuk. Ennek köszönhetően akár 20-60 játék is lehet a konzolon memóriakártya kapacitástól és játék mérettől függően. Ez megadja a lehetőséget arra is, hogy egy kis ügyeskedéssel (amelyre most nem fogunk kitérni) feltelepítsünk olyan szoftvert, amivel játékokat tölthetünk le a Switch-re.

A Gshopper a dual boot-os rendszernek köszönhetően meghagyja a gyári rendszert és a memóriakártyára egy custom firmware-t varázsol. Így Nintendo profilunkkal az eredeti OS-en multiplayer játékokkal játszhatunk. Azonban a CFW rendszert indítva nem ajánlja, hogy internethez csatlakozzunk, mert az a konzol tiltását vonhatja maga után. De ha már megannyi címhez hozzáférünk, valószínűleg ez nem sok embert fog zavarni. Természetesen ezek után is fogunk tudni majd offline játékokkal játszani, csak elesünk a multiplayer adta lehetőségtől és a Nintendo eShop használatától.

Saját magamnak teszt jelleggel megcsináltam azt, hogy a CFW szoftverrel megnézzem az alternatív alkalmazásboltot a rengeteg játék címmel. Így lehetőség nyílt a saját játékaim biztonsági mentéseinek elkészítésére is. Segítséget nem adunk senkinek sem, hogyan tudja ezt elérni, mi a teszt miatt próbáltuk ki ezeket a lehetőségeket. Így, ezen funkciók lehetőségével számomra teljesen megérte a Gshopper-től vásárolt dual boot-os Nintendo Switch OLED. Ha te is ilyen konzol beszerzésén gondolkozol, akkor mindenképp ajánlom, hogy először olvass utána a lehetőségeknek. A webáruházból rendben megérkezett a konzol, így ajánlom minden játékra vágyónak a beszerzését. A kupon mindegyik plusz tárhellyel szerelt modellnél működik, a vásárláshoz a PayPal használatát javasoljuk.

A Nintendo Switch OLED konzolt itt találod meg

🔹Kupon:gshopper50

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás