Amióta egy V2-es Nintendo Switch boldog tulajdonosa vagyok, azóta mint a legtöbb felhasználó, folyamatosan keresem a hozzá való kiegészítőket. Így találtam rá a több színben is megvásárolható Joy-Con kontrollerekre, amelyek ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az eredeti változat, de az átlagos hazai, 27 ezer forint helyett csak 10 ezer forintba kerültek (ami a cikk írásának pillanatában éppen 8300 forintba kerül, méghozzá ingyenes szállítással).

joy-con teszt 5

@nezdmitrendelsz

#nezdmitrendelsz #nintendoswitch #joycon #joycons #nintendo #switch #switchjoycon #controller

♬ edamame – bbno$

Számos modellt megnéztem, próbáltam informálódni, így esett a választás a Tengwa Game Store-ban kapható változatra. A hat színből választható modellek közül a szürke mellett tettem le a voksomat. A kontrollerek mellett két strap-et is kapunk, hogy a nagy játék hevében ne repüljön ki a kezünkből a vezérlő a szíjaknak köszönhetően. A csomag sérülésmentesen érkezett meg, így következhetett az ismerkedés.

joy-con teszt 4Külsőre a Joy-Con teljesen megegyezik az eredetivel, azonban a hátulján értelemszerűen nem találjuk meg rajta a Nintendo logót és érzésre könnyebbek, mint az eredeti vezérlők. Méretre azonosak, a gombok kiosztása megegyezik az eredetiével. A szitázás, a gombok formája és textúrája is azonos. Még a „home” gomb piktogramja is teljesen egyforma mindkét kontroller esetében.

joy-con teszt

A ravaszok hasonló úton járnak, hangjuk nem sokban különbözik az eredetiétől. Ha esetleg javításra lenne szükség, akkor jó hír, hogy normál Philips fejű csavarokkal van összeszerelve. A házat felnyitva elénk tárul a fekete színű nyák és a komponensek. Az akkumulátoron jól látható, hogy egy 3.7 voltos, 500mAh kapacitású telep került bele, ami a leírás szerint ugyanannyi ideig képes működtetni a kontrollereket, mint az eredeti verziónál.

joy-con teszt 1

A Switch-re felhelyezve még a rögzítést jelző sáv is szürke színű a kijelzőn felvillanó animáción, így a konzol is eredeti modellként látja őket. Azonnal elkezdte tölteni őket a Switch-em és jöhetett a próba. Érzetre teljesen ugyanaz, mint az eredeti modell esetében, könnyebb súlyuk levéve vehető észre. Egy nagy különbség van az eredeti és utángyártott verzió között, hogy az alternatív változat rezgő motorja mintha mindig többet rezegne a kelleténél. Míg az eredeti vezérlőnél példaként így néz ki egy gyors rezgés: 1-2-1-2, közöttük pár tizedmásodperces szünettel, addig az utángyártott szinte 1-1-1-1 folyamatos, megkülönböztethetetlenül egyforma rezgést kelt, ahol nem érződnek az apró megszakítások. Számomra az eredeti Joy-Con rezgésének erőssége is túlzó, így az ki van kapcsolva, de a teszt miatt ez is kipróbálásra került. Így gyorsan ki is derült, hogy a 100%-ban azonos utángyártott vezérlő a rezgőmotorban különbözik az eredetitől.

joy-con teszt 3

Játék mozgásérzékeléssel

A Nintendo sok címe épít a kontrollerekbe épített mozgásérzékelőre, így igazán ettől a próbától féltem a leginkább. Azonban hamar kiderült, hogy a félelmem alaptalan volt, hiszen az utángyártott vezérlőkbe épített szenzorok ugyan olyan jól tudnak működni, mint az eredeti változat esetében.

joy-con teszt 6Megéri-e ez vagy sem?

Ez egy nagyon jó kérdés, hogy megéri-e alternatív kiegészítőt vásárolni vagy sem. Aki megteheti, hogy közel 30 ezer forintot költ el egy plusz kontrollerre, az természetesen bátran válassza az eredeti Nintendo változatot. Akik nem szeretnének ennyi pénzt kiadni érte és helyette inkább játékra vagy még egy kontrollerre költenék azt a pénzt, amit megspórolnak egy utángyártott megvásárlásával, azt is tökéletesen megértem. Nekem nem érte volna meg 30 ezer forintot kiadni egy gyári darabért, de az utángyártott Joy-Con a rezgőmotornál érezhető különbséget leszámítva tökéletesen működik. Így azt tudom mondani, hogy ha spórolni szeretnél és a barátok miatt lenne szükség egy másik kontrollerre, akkor teljesen felesleges azért ilyen sok pénzt kiadni. Mivel az eredeti Joy-Con elég drága, én inkább az utángyártottat használom a mindennapokban is, hogy ha véletlenül leejteném őket, nem fog fájni érte annyira a szívem, mint a háromszor drágább Nintendo változatért, így nekem megérte megvásárolni és kipróbálni az alternatív változatot.

Utángyárott Joy-Con

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás