Az ADATA UV350 a több, mint két évtizede a piacon lévő gyártó megfizethető árú pendrive-ja, ami nem SSD tempójú, de nagy sebességű, amit megfizethető áron kínálnak.

ADATA UV350 64GB pendrive teszt

A weboldalunkon már DDR4 memória és 2TB-os NVMe meghajtó teszt is készült a gyártó termékeiből. Az egyszerű, semmi sallangot nem tartalmazó, a felismerhető kolibri logós csomagolásban találjuk az ezüst színű, fém házas meghajtót. 5,35 × 14,95 × 42,4 milliméteres méreteit tekintve az átlagba tartozik. Kapacitását tekintve 32, 64, 128 és 256GB-os kapacitással is megvásárolható, amely kapacitásoknál is látható, hogy a gyártó nem kér sokat értük. Így a 256GB-os modellért is becsúszott a 11 ezer forintos árcímke alá.

ADATA UV350 64GB pendrive teszt (3 of 4)

Megjelenésének jót tesz az egyszerű fém ház, ami bár letisztult, de sima felülete miatt gyűjti az ujjlenyomatokat. A hátsó részén található műanyag végnek köszönhetően akár kulcstartóra is felhelyezhető. A gyártói adatok szerint USB3.2 Gen 1 adatátviteli sebességet is elérhetünk, ami természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi USB szabványokkal is, így egy régi PC-n is használható, de a teljesítménye korlátozódik a PC USB portjának sebességére.

ADATA UV350 speed testAz UV350-et a csomagból kivéve és az asztali PC-be helyezve látható volt, hogy FAT32 fájlrendszerre formázva érkezett. A 64GB-os névleges kapacitásból 57.8GB használható, névleges olvasási sebessége szerint 100MB/s-es tempóra képes. Azonban nem az olvasás a fontos tényező, hanem ennél sokkal fontosabb az írási sebesség, hiszen ez mindig kevesebb, mint az olvasási tempó. Szerencsére elméletileg nem hagy cserben minket az ADATA UV350, de ezt ki is kell próbálni, hogy mit képvisel a való életben.

ADATA UV350 64GB pendrive teszt (4 of 4)

A CrystalDiskMark szerint 161.24MB/s olvasásra és 80.83MB/s írási sebességre képes a benchmark program alapján. Ez sokat nem árul el a való életben mérhető sebességről, így egy egyszerű, 9GB-os fájl másolásával került kipróbálásra a folyamat. A TotalCommander grafikonjából látható, hogy a másolás elindításakor a sebesség az egekben van, itt 80MB/s körüli tempót mutatott pár másodperc erejéig. Azonban a cache-be betöltés, írás és kiürítés miatt ez a sebesség ingadozik, nem tudja tartani a folyamatos tempót, így a 9GB méretű fájl felmásolása 5 percig tartott, miközben a sebesség 15-70MB/s körül váltakozott.

Az ADATA UV350 az alacsony árával hozza azt, amit elvárhatunk tőle. Nem a leggyorsabb pendrive a piacon, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a 64GB-os modell 5470, a 256GB-os változat pedig 10580 forintba kerül, akkor látható, hogy egy jó ár/érték arányú termékkel van dolgunk. Ha egy valóban nagyon gyors, már-már SSD sebességű pendrive-ra lenne szükség, akkor a 256GB-os Kingston DataTraveler Max már 16450 forintért megvásárolható és itt az írási sebeség akár már 900MB/s is lehet.

ADATA UV350 pendrive

További pendrive-ok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás