A Welock gyártó harmadik terméke is landolt nálunk. A svéd FPC által készített szenzorral az ujjlenyomatunkkal vagy a mellékel RFID kártyákkal is kiválthatjuk a lakáskulcsot.

Welock SEBN51 teszt (1 of 12)

A gyártótól megszokott kék színű dobozban minden kötelező kiegészítő és még azon felüli extrák is megtalálhatók a csomagban, ami minden szükségeset tartalmaz a beszereléshez. 3 darab RFID kártya, szerszám, extra csavarok is vannak a dobozban, ha szerelés közben véletlenül leejtenénk őket és elvesznének.

Welock SEBN51 teszt 3Részletes leírást is ad a Welock az okos zárjához, ami olasz, német, spanyol nyelv mellett természetesen angolul is olvasható. A zár felépítését tekintve teljes egészében fémből van, hogy egy nagy terhelésű fizikai behatolásnak is ellenálljon, ez érződik a súlyán is. A belső fogantyú matt alumínium, ahogyan a külső műanyagházon található borítás is. Kulcslyuk nincs rajta, itt is, mint a korábbi modelljeiben, mindent a modernizálásra tett fel a gyártó, így a bevezetőben felsorolt nyitási módok közül lehet nyitni majd az ajtót.

A zár, mivel elektromos, áramforrásra van szüksége, amit 3 darab AAA méretű elem táplál. Ez körülbelül 8000 nyitás/zárási ciklusra, illetve 1 év használatra elegendő, így idővel persze cserélni kell majd azokat, de merülés esetén erre figyelmeztet a zár és a telefonos alkalmazás is. Szerencsére a záron található kijelző megmutatja az elem kapacitást, így még merülés előtt cserélhetők, hogy ne érjen bennünket meglepetés, hogy hazaérkezéskor nem tudunk bejutni a házba. Azonban arra is gondoltak a tervezők, ha lemerülnének az elemek, mert például csak a nyaralóban használjuk a zárat, ahol ritkán tartózkodunk, így egy vízzáró gumi fül alatt microUSB portról egy power bank segítségével is megtáplálható energiával az eszköz. Ez természetesen nem nyitja automatikusan a zárat, nem old fel semmi mechanikát és nem is tudunk rajta adatkommunikálást folytatni, hogy az feltörhető legyen. Ez csak áramellátásra szolgál, a továbbiakban csakis ujjlenyomattal, RFID kártyával vagy mobiltelefonnal nyitható. Ha idegen próbálkozna, nem tudná feltörni a zárat, mert az USB csak energiaellátásra szolgál, adatátvitelre nem.

Welock SEBN51 teszt 2

Welock SEBN51 teszt (9 of 12)

Az eredeti zár kiszerelése és az új behelyezése, beállítása körülbelül 5 percet vett csak igénybe, csak a külső és belső rész hosszúságára kell figyelni, hogy azt be tudjuk állítani az ajtó méretéhez. Ez a változat abban különbözik az előbbi modellekből, hogy itt már 30-100 milliméter közötti szerkezetet használhatunk a mellékelt toldó segítségével.

Welock SEBN51 teszt (12 of 12)

A kinti oldalon található az ujjlenyomat olvasó, előtte pedig egyetlen gomb, ami aktiválja a szenzort, illetve ezzel lehet belépni a beállítások közé. Hozzáadható az admin ujjlenyomata, amivel később csak ezzel lehet a beállításokon változtatni. Hozzáadhatók egyéb felhasználók is, így a családtagok, rokonok is, akik ki tudják majd nyitni a zárat. Admin felhasználó 3 darab lehet, vendégként pedig 97 ujjlenyomatot rögzíthetünk, így akár a hüvelyk, mutató ujjról, jobb vagy bal kézről is vehetünk mintát a jobb feloldási arány érdekében. RFID kártyából hármat adnak, de összesen 20 darabot lehet a zárral társítani, így kulcsként működve csak hozzá kell érinteni a zárhoz és már nyílik is az ajtó.

Welock SEBN51 teszt (11 of 12)

Az ujjlenyomat azonosítását követően 0.5-1 másodpercen belül kiold, hogy nyitható legyen, majd pár másodperc elteltével zárja azt. A kinti és benti fogantyú 360 fokban forgatható, ez tekinthető annak, amikor a kulcsot elfordítjuk a zárban. Zárt állapotban a külső és belső fogantyú is szabadon körbe forgatható, semmi nem fog történni ilyenkor. Amikor azonban aktiváljuk a zárat, az elforgatáskor nyitja a nyelvet és kinyitható vagy bezárható az ajtó. Minden más esetben semmi nem történik, csak szabadon forog a forgatható külső vagy belső rész.

Welock SEBN51 teszt (1 of 3)

Welock SEBN51 teszt (2 of 3)Az ujjlenyomat olvasó precízen dolgozik, azonban, ha meg akarunk bizonyosodni róla, hogy biztosan beengedjen minket, felvehetünk a mutatóujj mellett akár középső, gyűrűs ujjat is, ha kezünk véletlenül megsérülne. De erre a lehetőségre találták ki az RFID kártyát is, amivel szintén nyitható az ajtó.

Welock SEBN51 teszt (3 of 3)

A telefonos alkalmazás használatához bluetooth hatósugárba kell kerülnünk, amivel a hatósugarán belül működtethetjük, elérjük vagy módosíthatjuk azokat a beállításokat, amiket magán az eszközön is megtehetünk vagy megnézhetők a nyitás/zárás események. Ezekből sajnos nem képes felhasználónként csoportosítani csak egy dátumot/időt látunk a tevékenység mellett.

Welock SEBN51 teszt 4

Az időjárás viszontagságai miatt a külső rész IP54 védettséget kapott, az elemeket gumi retesz zárja el a külvilágtól és a működési hőmérséklet ebben a modellben már -30 és +60 celsius fok között lehet. A Welock SECBN51 zárja egyszerűen és könnyen használható, teszi a dolgát, ahogyan kell. A teszt időszak alatt nem találkoztam hibával. Lehetséges hozzá gateway-t is vásárolni, amivel kitehetjük a wifi hálózaton keresztül a netre is az eszközt, így távolról is monitorozható a nyitás vagy zárás mozgása. A korábbi Welock Touch41 modellje szintén ujjlenyomattal szerelt, de a Welock PCB41 számsorral lett ellátva, hogy egy kód legyen a használt kulcs. A kedvezmény kuponnal 50€ kedvezményt kapsz és hozzám áfa/vámmentesen érkezett meg, extra költségek nélkül, de a többi termékre is szereztünk kupont.

 

Termék név WELOCK smart lock SECBR WELOCK smart lock SBR   WELOCK smart lock SECBN51 WELOCK smart lock Touch41
Funkció Ujjlenyomat
+ RFID kártya
+App
Ujjlenyomat
+ Bluetooth
remote kártya
+App
Ujjlenyomat
+ RFID kártya
+App
Ujjlenyomat
+ RFID kártya
+App
Vezeték nélküli csatlakozás Bluetooth Bluetooth Bluetooth Bluetooth
Telefonos alkalmazás

Igen

Igen Igen Igen
Védettség IP44 IP65 IP54 IP65
Külső tápegység elem merülés esetén Igen Igen Igen Igen
RFID kártya Igen Igen Igen Igen
WELOCK wifi box gateway kompatibilitás Igen Nem Igen Igen
WELOCK wifi box gateway távoli nyitás/zárás Igen Igen Igen Igen
Amazon Alexa kompatibilitás Igen Nem Igen Igen
Zár cilinder méret (mm) 40/30 40/30 27.5/27.5 40/30
Zárbetét hosszúsága 50-100mm 50-100mm 30-100mm 50-100mm
Ujjlenyomatok száma 3 Admin + 97 vendég 3 Admin + 97 vendég 3 Admin + 97 vendég 3 Admin + 97 vendég
Zár hosszabbító Nem Nem Igen Nem
Ujjlenyomat szenzor gyártó Kína Svéd FPC Svéd FPC Kína

 

Welock SECBN51 modell

🔹Kupon:SINDRO50

Welock Touch41

🔹Kupon:VD50

Welock PCB41

🔹Kupon:VD30

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás