Ismét egy kézi játékkonzolt próbáltunk ki az Anbernic RG505, amely már Android alapokon futtatja az emulátorait és hardvere már megadja azt a pluszt is, hogy a PSP játékokat az eredetihez képest felskálázva, azaz jobb minőségben futtassuk akadás nélkül, mint az eredeti verziókat.

Az Anbernic a korábban tesztelt RG351P modellje óta is számos eszközzel árasztotta el a piacot. A jelenlegi RG505 az egyik legerősebb modelljük, ami már OLED kijelzővel rendelkezik.

Az Anbernic RG505 hófehér dobozában maga a zöld színű kézikonzol mellett egy leírást, kijelzővédő üveget és egy USB-C végű töltőkábelt is mellékelnek. A műanyag ház megmunkálásában nem találunk hibát, nincsenek illesztési hézagok vagy recsegő részek, az analóg karok és a triggerek sem nyikorognak, utóbbiak hangosan kattannak.

ANBERNIC RG505 teszt 1Az elülső részt a 4.95 colos OLED kijelző uralja, ami körül helyezkednek el a vezérlő gombok. Baloldalon a Select gomb, irányító gombok és az analóg kar, jobboldalon a Start, alatta a funkciógombok A, B, X, Y és a másik analóg kar található, ahogyan ezt már megszokhattuk a játékkonzolokon. A számos korábbi konzol szoftvereit futtatva, ahol szinte mindig más a gombkiosztás, kicsit szokatlan lehet egy XBOX, SONY kontrollerhez szokott kéznek. Így meg kell barátkozni azzal, hogy nagyon sok játékkonzol játékai más és más gombkiosztással rendelkeznek. Az analóg karok nem nyikorognak és nem csak négy állásuk van, hanem a  középen, benyomható kapcsoló rejtőzik alatta és amilyen intenzitással húzzuk oldalra a “gombát”, annak megfelelően lesz lassabb vagy gyorsabb a mozgásunk, akárcsak egy igazi játékkonzol hasonló vezérlőjén.

ANBERNIC RG505 teszt (4 of 13)

Alulra került a sztereó hangszóró, a microSD kártyaolvasó, a mi gépünkben egy 256GB-os microSD memóriakártya került, amit tele pakoltak különböző játékokkal, de mi is bármilyen címet utólag is felmásolhatunk rá, amit a konzol támogat. Felülre kerültek a ravaszok, név szerint az L1, L2, R1, R2 gombok, amik határozottan és hangosan kattannak, illetve az USB-C OTG csatlakozó, amit töltésre és adatátvitelre használhatunk.

ANBERNIC RG505 teszt (13 of 13)

A tervezők arra is gondoltak, hogy ha az asztalon pihenne az eszköz, a hátulsó műanyag borítás, ne karcolódjon meg. Így ide két keményebben gumírozott párna került, ami a fogásban is segít.

ANBERNIC RG505 teszt (11 of 13)

Az eszköz hardveres meghajtásáért egy nyolc magos Unisoc Tiger T618 CPU felel, ami 2.0GHz-en képes járni. A GPU feladatát a Mali G52@850Mhz tölti be. Ez az összeállítás már ismerős lehet a mobiltelefonokból is. Memóriából 4GB LPDDR4X lesz a társunk, a belső tárhely 128GB high-speed eMMC 5.1 HS400 modul, a játékokat pedig a már említett memóriakártyáról indíthatjuk el.

A konzol egy sima Android 12 rendszert futtat, amit számos emulátorral elláttak, így a következő konzolokon megjelent címekkel játszhatunk:

 • PS1,
 • PS2,
 • PSP,
 • WII,
 • NGC,
 • 3DS,
 • DC,
 • SS,
 • NDS,
 • N64,
 • CPS1,
 • CPS2,
 • CPS3,
 • FBA,
 • NEOGEO,
 • GBA,
 • GBC,
 • GB,
 • SFC,
 • FC,
 • MD,
 • SMS,
 • GG,
 • MSX,
 • PCE,
 • WSC,
 • N-Gage

Az Android rendszer betöltése után a konzol saját kezelőfelülete töltődik be, ahol játékokat csak ki kell választanunk a lapozható menüből és máris játszhatunk velük. A rendszer az UNISOC CPU miatt nem a leggyorsabb, de ez egy cseppet sem zavart, mert számomra nem az Android OS élmény volt a fontos, hanem a játékok. Nagy meglepetésemre a PSP konzolra kiadott God of War: Chains of Olympus és God of War: Ghost of Sparta címek is remekül futottak. Ebben jóval gyengébb volt a korábbi Anbernic RG351P játékkonzol. Szinte mindegyik játéknál vannak emulátor beállítások, amifel a kép felbontását, felskálázását és sok más egyebet módosíthatunk. A PSP-s God of War-ok például felskálázva is rendben futottak.

Tökéletesen futott a GTA Vice City Stories, Little Big Planet és a Gran Turismo for PSP és a Playstation 1, Nintendo64 címek is. Viszont a nagyobb erőforrást igénylő játékoknál, mint pl. a Playstation 2-re megjelent Black 2 már csak 15fps-sel futott. Hasonló volt a PS2-re megjelent God of War is, aminél kicsit trükközni kellett az emulátor beállításainál, hogy röccenések nélkül fusson a program és kicsit pixelesebb legyen a kép a kisebb felbontás miatt. A konzol elvileg futtatja a Nintendo WII címeket is, de a hardver ehhez már kevésnek bizonyult. Működik az osztott képernyős Nintendo DS mód, így a japán gyártó konzoljának mind a két kijelzőjét láthatjuk és a méretükkel is játszatunk.Az eszköz beépített WiFi-vel is rendelkezik, amelyből támogatja az 5GHz-es frekvenciát is. Természetesen Bluetooth-al is ellátták, így vezeték nélküli fülhallgatót is használhatunk hozzá. A teljes értékű Android 12 rendszert pedig úgy használhatjuk, mint egy mobiltelefonon és megtaláljuk rajta a Google Play áruházat is, ha Android-os játékkal szeretnénk játszani. A szoftvert szokni kell kicsit, hogy néha a kontroller gombjaival, néha pedig az érintőkijelzővel kell kilépnünk egy-egy játékból vagy átlépni a beállításokba, de bele lehet jönni ebbe is. Nem tökéletes az eszköz, hiszen nem egy dedikált kézikonzol, hanem egy univerzális kis mindenes, ezért meg kell barátkoznunk vele, le kell frissíteni az emulátorokat, mert a PSP-s God of War néha érthetetlen módon bezáródott és nem tudtam egyik pályáról a másikra átlépni. De ez nem az Anbernic hibája, hiszen az emulator frissítése után már minden gond nélkül ment és azóta mind a két God of War címet is végigjátszottam.

Játékokat egyszerűen pakolhatunk a memóriakártyára, mert csak a megadott platform könyvtárába kell felmásolni a képfájlt, ami után a konzolon már meg is jelenik az adott kategóriában. Az 5000mAh kapacitású akkumulátort 2.5 óra alatt tölthetjük fel és maximum 6 órára elegendő játékidőt biztosít ez a telep fényerőtől függően. Az Anbernic RG505 sokkal jobb lett, mint az elődje volt és nagyon tetszett, hogy a PSP játékok is gond nélkül futottak a konzolon. A Gshopper webáruházából áfa és vámmentesen rendelhető meg az Anbernic RG505.

Anbernic RG505 játékkonzol európai raktárból

További játékkonzolok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás