Ha nem tudod mire költsd a karácsonyra kapott pénzt, de szívesen beújítanál pár gaming kiegészítőt, akkor jó hírünk van! Kipróbáltunk három középkategóriás perifériát a Steelseries-től, hogy segítsünk a választásban.

A dán illetőségű Steelseries nem csak a felsőkategóriás eszközöket kereső játékosoknak kínál perifériákat, hanem a belépőszinten és a megfelelő ár/érték aránnyal rendelkező középkategóriában is szép számmal találkozhatunk a gyártó nevével. Ebből a szegmensből válogattunk mi is és néztük meg a Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost, SteelSeries Arctis Nova 3 és Steelseries APEX 9 TKL eszközöket.

SteelSeries 3 teszt teszt (2 of 25)


SteelSeries APEX 9 TKL billentyűzet

SteelSeries APEX 9 TKL billentyűzet 1

A SteelSeries APEX 9 TKL modell egy kompakt klaviatúra, amely sokkal többet nyújt, mint egy átlagos mechanikus modell. TKL, azaz “Ten Key Less “változat, amely nem rendelkezik numerikus gombkiosztással, hogy több hely maradjon a billentyűzet mellett az egér használatához. Az APEX 9 TKL 635 grammot nyom a mérlegen, méretei 355 x 128 x 42 milliméter.

SteelSeries APEX 9 TKL billentyűzet 2

Az összeszerelési minőség példás, az anyaghasználat jó, a súlya miatt olyan érzésünk van, mintha fémből lenne, ám ez csak félig igaz. A hátlap és a gombok is műanyagból készültek, de a gombok alatti fedlaphoz alumíniumot használtak.

A hátulján egy darab USB-C csatlakozót kapunk, amivel a PC-hez csatlakoztathatjuk. TKL billentyűzet lévén ugyan a numerikus kiosztás lemaradt, de szerencsére megkapjuk az insert, home, pg up, pg down, end és home gombok mellett a kurzormozgató billentyűket is.

SteelSeries APEX 9 TKL billentyűzet 5A gombok kellően hosszú úton járnak, stabilan a helyükön vannak, nem találkozni vészes horizontális mozgással. A keycap-ek cserélhetők, amihez fogót is mellékel a gyártó, amit a billentyűzet hátulján található gumi ajtó mögött találunk. Fizikai kapcsolók helyett a gyártó OMNIPOINT optikai kapcsolós megoldását használják, azaz minden egyes gomb alatt egy apró fénynyalábot szakítunk meg. Ezzel a kialakítással a gyártó leírása szerint 33 százalékkal gyorsabb, mint egy mechanikus kapcsoló és 0.2 másodperces válaszidővel rendelkezik. A gombok lenyomásának hangja a red és brown switch-ek közé tehető, de mivel nincs mögötte kapcsoló mechanika, a gombok lenyomásához egyáltalán nem kell nagy erőt kifejteni.

A billentyűzet dőlésszögét a talp kihajtásával állíthatjuk. A nagy támaszték alatt egy kisebb kihajtható lábat is találunk. Az angol kiosztású klaviatúrán az “ö, ü, ó, é, á, ű” karakternek is van helye és szerencsére a hosszú “í” sem akadály, hiszen ennek a helyét is megtaláljuk a SHIFT és “z” gombok között.

SteelSeries APEX 9 TKL billentyűzet 10SteelSeries APEX 9 TKL billentyűzet 10

A billentyűzet jobboldalának felső részénél a tekerhető hangerőszabályzó gomb helyezkedik el, amelyet lenyomva, lenémíthatjuk a hangokat. Az alatta található kapcsolónak a médiatartalmaknál van szerepe, hiszen ezzel megállíthatók vagy elindíthatók az épp lejátszott zenék, filmek.

Lila színre beállított Steelseries szett

Az APEX 9 nem csak Windows, de MacOS kompatibilis, bár az almás gyártó OS-én nem minden funkció érhető el, ami Windows alatt igen. A Steelseries GG szoftverben lehetőség van arra, hogy a billentyűzetet még alaposabban testre tudjuk szabni.

Ahogyan azt már megszokhattuk a gyártótól, a Steelseries GG szoftverből számtalan beállítási lehetőségre vagyunk képesek. A kapcsolók alatt teljes egészében RGB ledek találhatók, amik 5 alapértelmezett fényeffektre képesek, de az említett szoftverben erre is találunk számos beállítási lehetőséget, hogy a színvilágát személyre szabjuk. Akár a nekünk tetsző gomboknak is adhatunk különböző színeket, hogy a W, S, A, D billentyűket és a kedvenc játékunkban használt módokat beállíthassuk. Az optikai kapcsolók érzékelése a szoftverből és a billentyűzetről is programozható, hogy a gombok lenyomása a lágyabb 1 (általános mód) vagy a hosszabb úttal rendelkező, 1.5 (játék mód) milliméteres távolságban észlelje azt a billentyűzet.  Ezáltal beállítható az is, hogy ha rövid reakcióidőre van szükség egy játékban, akkor a rövidebb távon érzékeljen vagy legyenek hosszabbak a gombok lenyomásának az útjai, ha például szöveget írunk.

Makrózhatunk, hogy egyszerre több gomb lenyomását váltsuk ki vele. Akár játékokban kiválthatjuk vele a többgombos funkciógombokat vagy a SHIFT+W futás lehetőségét is beállíthatjuk egy másik gombra. A dedikált SteelSeries gombok kombinációjával pedig beállíthatjuk a gombok fényerejét és válthatunk az effektek között is. A SteelSeries Apex APEX 9 TKL minőségére és funkcionalitására egyáltalán nem lehet panaszunk, hiszen mindent tud, ami egy gamernek szüksége lehet.

A SteelSeries Apex APEX 9 TKL mechanikus billentyűzetet itt találod meg


SteelSeries Arctis Nova 3 fejhallgató

   SteelSeries Arctis Nova 3 fejhallgató 4

A Steelseries Arctis Nova 3 gamer fejhallgató a gyártó vezetékes éráját erősiti. Ez a kapcsolati mód nagy könnyebbséget nyújt a kompatibilis eszközök használatához, aminek köszönhetően PS4, PS5, PC, MAC, mobil és XBOX eszközökkel is használható, ugyan utóbbinál nem használható a fejhallgató RGB világítása.

Ugyanazt a Nova Acoustic rendszert használhatjuk, mint az Arctis Nova 4 modellben, ennek köszönhetően parametrikus ekvalizert és 360° Spatial Audio funkciót is használhatjuk. Az Arctis Nova 3 fejhallgató megjelenése nem kirívó, a figyelemfelkeltő élénk színeket megtartották a termék csomagolásának, amiben a kötelező leírást, matrica csomagot, 1.2 méteres USB-C/USB-C, 1.5 méteres USB-A/USB-C és 1.2 méteres USB-C/jack kábelt találunk.

SteelSeries Arctis Nova 3 fejhallgató 6

A fejhallgató minőségi összeszerelésével, műanyag burkolatával és a fekete-szürke színek használatával, megjelenésében letisztult eszközt készítettek. Külsőben teljesen úgy néz ki, mint az Arctis Nova 4. A műanyag borítás nem a kellemetlenül kopogós fajtából való, a 40 milliméteres hangszórók elött lévő párna szövet borítást kapott, ami nem csak puha bélést, de kellő tartósságot kölcsönöz.

SteelSeries Arctis Nova 3 fejhallgató 10

A hangszóróházon a Steelseries logója látható, ami ezen a modellen nem kapott mágneses külső borítást, hogy a mintás fedlapok cserélhetők legyenek, azonban mindkét oldalon egy kör alakú RGB LED sáv fut körbe a logó körül. Baloldalt a tekerős hangerőállító, be/ki kapcsológomb, állapotjelző LED és USB-C port kapott helyet. Jobboldalon a halkan kattanó mikrofon némító gomb található, ami aktív állapotban kellő magassággal rendelkezik, hogy tapintás alapján is megtaláljuk azt. Mellette a mikrofon bújik meg, amely kihúzható a hangszóróházból és a könnyen hajlítható szárának köszönhetően a megfelelő pozícióba állítható.SteelSeries Arctis Nova 3 fejhallgató 11

Kényelmi fronton nem csak a puha, de tartós szövet borítás, a szárak hosszúságának állítása, hanem a szintén szövet felső rész (aminek magassága három lépésben is állítható) tesz azért, hogy a lehető legkényelmesebb legyen az Arctis Nova 3 viselése hosszú távon is. A fejpánt előnye, hogy nem a fejhallgató burkolata érintkezik a fejünkkel, hanem a szövet felett pár milliméterrel van csak a műanyag merevítő, így biztosítva használatakor a jobb szellőzést.

Az USB-C kábellel minden eszközhöz hozzáköthetjük. Így elegendő egy fejhallgató ahhoz, hogy otthon a PC előtt ülve vagy útközben a telefonhoz csatlakoztatva is használhassuk. Az Arctis Nova 3 a 360° Spatial Audio támogatásnak köszönhetően képes térbeli hangot imitálni. Ám ez a teszt alapján most is kiderült, hogy két hangszóróból nehezen lehet kihozni térbeli hangzást, amire még a Steelseries részletesen testreszabható szoftvere sem képes.

Nem hiába tervezték kimondottan játékhoz, hiszen a mostani nagy kedvencem, a friss Forza Motorsport játékban nagyon jól lehet hallani a zuhogó esőt, a motorhangot és a tribün előtt elhaladva, az autó által keltett szélzajt is. A vezetékes csatlakozás előnye, hogy nincs semmilyen késleltetés, minden egyes hang akkor szólal meg, amikor kell. A mikrofon minősége teljesen rendben van, flexibilis szárának köszönhetően könnyen beállítható a kívánt pozícióba. Ha pedig nincs rá szükség, egyszerűen vissza lehet tolni azt a hangszóróházba.

PC-t használók előnye, hogy amint csatlakoztatják az USB-C kábelt a számítógéphez, a Steelseries GG szoftver telepítése után az több hangeszközként fog megjelenni, ahol kiválasztható a zene használathoz és játékhoz való funkció is.

Zenehallgatáshoz jól emeli ki a középtartományt, azonban a csilingelő magasakhoz és mélyekhez fel kellett húzni az equalizer csúszkáit. Zenei élményhez kicsit kevésnek bizonyulnak a mély hangok és még az sem segít a basszusok erőteljesen dübörgő kiemelésében, ha manuálisan próbálnánk beállítani azokat a hangszínszabályzó segítségével. Ez ugyancsak elmondható filmnézés és játék közben is, egyes mélyebb hangoknál, például robbanásoknál keveselltem a mélyeket.

A javarészt középtartományú hangok nem zavarók, ha a játékra koncentrálunk. Viselését tekintve, egy óra használat után már érezhető, hogy a fülemen van, de nem zavaró mértékben.

A Steelseries Arctis Nova 3 gamer fejhallgatót itt találod meg


Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost

   Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost 8

A beviteli eszközökben kimagasló teljesítményt nyújtó billentyűzetek mellett a gyártó egereket is készít. A Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost nagyon könnyű. Csak 68 grammot nyom, USB vevőjével és Bluetooth-on keresztül is képes kommunikálni és a kezed sem fog izzadni alatta, köszönhetően a tetején található lyukaknak, amelyek alatt az egér belseje tárul fel előttünk.

A doboza mellőzi a gyártótól megszokott narancs színvilágot. A beltartalom kitűnő, hiszen kapunk hozzá egy harisnyázott USB-A/USB-C töltőkábelt, USB vevőt és egy extension adaptert, ami két USB-C bemenettel rendelkezik.

Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost 1

Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost 10Az egér Ghost névre keresztelt megjelenése remekül néz ki. Három RGB ledes zónával rendelkezik, így akár három különböző szín is beállítható a szoftverből, zónákra bontva. A 120 x 57.91 x 21.53 milliméter méretű egér kézreáll, a már említett lyukacsos kialakításának köszönhetően szellőzik, így nem izzad meg felette a tenyerünk. A belső elektronika a ház nyitottságának köszönhetően AquaBarrier™ IP54-es por és víz elleni védettséget kapott. A Next-Gen Golden Micro IP54 kapcsolók határozattan és hangosan kattannak és 80 millió lenyomást garantálnak. A két oldalsó gombbal könnyen előre vagy vissza léphetünk böngészés közben vagy játékokban is kihasználhatjuk ezt a funkciót. A tetején található CPI választóval megadhatjuk a TrueMove optika érzékenységét, amit a Steelseries szoftverből tovább konfigurálhatunk. A szürke színű görgő halk recegésekkel jelzi a görgetést, kimondottan kényelmes a használata.

Steelseries Aerox 3 Wireless Ghost 11

Az USB-C csatlakozós vevő a Quantum 2.0 Wireless-t használja a gyors visszajelzésért, de természetesen használhatjuk a Bluetooth kapcsolatot is. Beépített akkumulátora a gyártó leírása szerint 200 órán át használható egyetlen feltöltéssel, amely kapacitást a Steelseries GG alkalmazást megnyitva, meg is jelenít a szoftver.

A beállítások között egyszerre minden Steelseries eszközünk világítását is beállíthatjuk, de lehetőség van ezt eszközönként testreszabni. Az RGB ledeknek hála a színeket végtelen mennyiségű skálából választhatjuk ki, de kapunk lélegző módot is, ahol leveszi, majd megemeli a világítás fényerejét. A három részre osztott ledek által, mindegyik tagra látványos színátmenetet vagy állandó színű világítást is beállíthatunk.

Az Illumination oldalon beállíthatóak a gombok funkciói. Az érzékenységi szint a kapcsolóval 400, 800, 2000, 2400 és 3200CPI érték között választható, de lehetőség van akár 18000CPI-ig növelni ezt az értéket. Megadható, hogy mikor lépjen az egér alvó módba és megadhatjuk azt is, hogy meddig világítson, miután nincs az egér használatban.

Az Illumination Smart Mode-dal beállítható, hogy az egér ne csak akkor világítson, amikor nem használjuk azt, hanem folyamatosan, az asztalon pihenve is láthassuk a színeit. Az Angle Snapping lehetőséget ad az egér véletlen mozgásának kordában tartására, a nagy intenzitású vezérlés közben. Az Acceleration/Decelaration pedig a CPI értékeket egészíti ki finom beállításával. A Polling Rate testreszabja az egér visszajelzésének sebességét, így ha a csúszkát maximális állásba húzzuk, akkor az optikai szenzor mintavételezési sebességét és ezzel a pontosságát növelhetjük. A Steelseries kimaxolta azt a tudást, amit egy egérrel csak megtehetünk, így hiába járt már nálam számos vezeték nélküli egér, az Aerox 3 Wireless Ghost a legjobb mindközül, ami eddig a kezeim közé került.

Ha elmaradtak a jó ötletek a karácsonyi ajándékok után kutatva vagy nem azt kaptad, amire vártál és az új évet a Steelseries termékekkel szeretnéd indítani, itt megtalálod a gyártó számos termékét

 

Nyerj Steelseries termékeket! A nyereményjátékban való részvételhez kattints ide.

steelseries prime

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás