A Tenda CP7 beltéri kamerája motorikusan forgatható kialakításának köszönhetően 360 fokos látószöget is lefedhetünk. Az éjjellátásról az infravörös szenzorok gondoskodnak, a WiFi kapcsolatnak köszönhetően távolról is hozzáférünk. A kettős audió átvitellel, a beépített hangszóróval és mikrofonnal nem csak élő képet láthatunk, de hangot is hallhatunk.

 Tenda CP7 kamera teszt (3 of 6)

Számos Tenda termék járt már nálunk teszten, így nem volt nagy meglepetés a gyártótól megszokott színvilágú dobozának kibontása. A CP7 lekerekített oldalaival egyáltalán nem lesz kirívó a lakás berendezései között. Tartozékok közül egy 9V/1A teljesítményű adaptert kapunk az áramellátásához, ami szerencsére kellően hosszú, 3 méteres vezetékkel rendelkezik. A kamera aljára felhelyezhető az egyszerűen záródó konzol, amihez csavarokat és tipliket is mellékelnek, így a falra és a plafonra is felhelyezhető a kamera.

A Tenda CP7 2.4GHz-es WiFi és 10/100mbps-os LAN csatlakozóval lett felszerelve, ami ONVIF kompatibilis, így a kamerát akár egy NAS-hoz is csatlakoztatni tudjuk, hogy a rögzítést a hálózati meghajtó kezelje. Hátulján a hangszóró, elején pedig a kék színben világító állapotjelző, infravörös szenzorok és a kamera lencséje alatt a reset gomb, mikrofon és microSD kártyahely található, amely maximum 256GB kapacitású microSD memóriakártyát fogad.

Tenda CP7 kamera teszt (1 of 6)

Tenda CP7 kamera teszt (5 of 6)

A beüzemelése egyszerű a Tenda Android és iOS-re megírt telefonos szoftverének használatával, így a párosítás után máris láthatjuk a magyar nyelvű felülettel is ellátott TDSEE szoftverben a kamera által látott képet.

tenda cp7 application 2

tenda cp7 applicationAz élőképet megnyitva, a virtuális joystick segítségével horizontálisan és vertikálisan is mozgatható a kamera a kívánt pozícióba. A látott kép felbontását állíthatjuk HD-re, automatára vagy alacsony sávszélességűre, hogy mobiltelefont használva ne generáljon nagy adatforgalmat a kamera által látott kép vagy a rögzített felvételek visszanézése a telefonon.

Horizontálisan 360 fokban, vertikálisan pedig 155 fokos szögben (90 fok fel, 65 fok le) pozícionálható a motorikusan forgatható fej. Ennek a segítségével, akár a kamerát a saját talpán használva, akár falra felszerelve, de még a plafonra felrögzítve is a kellő pozícióba állíthatjuk képet. Az extrák közé sorolható a pásztázás mód, amit a Tenda szoftvere „Hely”-nek nevez. Így a kamerát egy kiinduló állapottól a végállapotba mozgatva rögzíthető ennek a mozgásnak az útvonala, hogy ezt a területet figyelje meg, oda-vissza forogva.

Természetesen nem csak pásztázás, de mozgásérzékelés is választható, amelyről értesítést küld a telefonra, amelyet a Tenda szoftveréből megnyitva, kiválasztható az adott időpontra jelentett mozgás észlelése is. A vízszintes idősávon akár a teljes napot is áttekerhetjük, de a naptár funkciónak köszönhetően a rögzített felvételeket is tallózhatjuk addig a dátumig, ami csak ráfér a memóriakártyára.

A lejátszás módban válthatunk a nappali vagy éjszakai mód között, de választhatjuk az automata módot is. Készíthetünk gyors pillanatképet vagy videót, amelyeket le is menthetünk a telefonra vagy elküldhetjük azt ismerőseinknek is. Illetve bekapcsolhatjuk a kamera mikrofonját is, hogy a látott kép mellett hangot is halljunk.

Nappali és éjszakai kép

tenda cp7 éjszakai

A felhő gombbal aktiválhatjuk a gyártó felhőszolgáltatását, amennyiben előfizetünk rá. Ha ezzel az opcióval élnénk, akkor jó hír, hogy 3 hónapig ingyenesen használhatjuk a titkosítással rendelkező szolgáltatást. A megosztással elküldhetjük az adott felvételt bármelyik ismerősünknek a kontaktlistánkból. Az Intercom móddal bekapcsolhatjuk a kamera hangszóróját, hogy a telefon mikrofonjába beszélve az a kamera által szólaljon meg az otthonunkban. Manuálisan bekapcsolható egy riasztó hang is, de ez automatikusra is beállítható, ha a kamera mozgást érzékel, hangos szirénázásba kezdjen.

A Tenda részletes testreszabási lehetőséget ad nekünk, amivel a mozgásérzékelés érzékenységét, riasztási időszakot, hang és fény riasztás engedélyezését, személykövetést is kínál. Ezzel pedig szinte teljesen kimaxolja azokat a funkciókat, amiket csak egy jóval drágább kamerától várnánk el. A próbák alapján kiderült, hogy valóban képes mozgáskövetésre és a kamera által látott képen, a lakásban mozgó macskánkra is felfigyel. Ha a mozgó személy kikerül a látószögből, akkor a kamera képes utána forogni, azonban a gyors mozgásokat nem képes lekövetni.

tenda cp7 application 3

A beállításokban ki és bekapcsolható a kék színű állapotjelző LED, az éjszakai mód automatikus vagy manuális választása és a tárhely kezelése, ahol beállítható, hogy egész nap, csak riasztásnál rögzítsen vagy ne készítsen felvételt.

Az Üzenetek menüpontban találhatók a rendszerüzenetek, ahol a mozgásérzékelési riasztásokat találjuk, ha engedélyeztük ezt az opciót. Az értesítést megnyitva a memóriakártyán tárolt felvételeket streamingeli a telefonunkra, ahol az alsó csúszkán található idősávon nem csak az adott riasztást, de akár az egész napos felvételt áttekerhetjük a kívánt pillanatra. Az idősávon jelölve vannak a mozgásérzékelések pillanatai, ami nagy könnyebbséget ad a használhatóságot tekintve. Így az egész 24 órás skálán könnyedén látható, hogy melyek azok az időpontok, amelyeket érdemes visszanéznünk.A nappali módban minden részlet kivehető és még kevés fény mellett is jól látható a kamera által rögzített kép. Egyetlen hiányosságát fedeztem fel, hogy az automatikusan rögzített felvételeket nem, csak a manuálisan indított rögzítést lehet lementeni. A képeket png formátumban 2560×1440 pixeles felbontással, a videókat pedig szintén ezzel a felbontással, mp4 formátumban, 15fps-sel rögzíti. Az éjszakai módba belépve a 4 infravörös érzékelő segítségével látott kép is szinte tökéletes, látótávolsága 12 méter, hogy minden részletet láthassunk a kamera által.

A Tenda CP7 jó eszköz lett, tudja azt, mit ígér. Beltéri kameraként nem vízálló, de nedvességtől távol tartva -10/+50 Celsius és 10-95%-os páratartalom között használható. Tudásával ellentétben nem rugaszkodtak el az árazását tekintve, így egy jól használható beltéri megfigyelő kamerát kapunk, amelyhez távolról is könnyen a hozzáférhetünk.

A Tenda CP7 kamerát itt találod meg

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás