A KTC H24V13 a negyedik a sorban a 24, 27 és 32 hüvelykes modell után, amelyek tiszteletüket tették nálunk. Ez a gyártó legkisebb és legolcsóbb monitora, 23.8 hüvelykes kijelzővel és 100Hz-es képfrissítésével, amelyért még mindig csak 39 ezer forintot kérnek a Geekbuying európai raktárából.

KTC H24V13 23.8-inch Gaming Monitor teszt (1 of 15) KTC H24V13 23.8-inch Gaming Monitor teszt (2 of 15)A jelenlegi modell a 23.8 colos képátlójához FullHD felbontással rendelkezik. Irodai használatra és kezdő játékosként ez a pixelsűrűség megfelelő, akik magasabb felbontást és nagyobb képfrissítést szeretnének, azoknak egy szinttel feljebb kell lépniük a KTC 27 colos modelljével.

KTC H24V13 23.8-inch Gaming Monitor teszt (8 of 15)

FullHD felbontású játékokhoz megfelelő a kategóriában, hiszen valószínűleg azok választják ezt az olcsóbb modellt, akik amúgy sem bivalyerős hardverrel rendelkeznek, hanem inkább a közepes vagy netán alacsony grafikai beállításokat részesítik előnyben. Azoknak a felhasználóknak is ideális lehet, akik direkt egy kisebb méretű modellt keresnek, mert már túl nagy lenne egy 27 vagy 32 colos átmérővel rendelkező példány. A  H24V13 modell Adaptive-Sync támogatást ad 100Hz-es képfrissítéssel megspékelve.

A dobozban megfelelő béléssel védve, sérülésmentesen érkezett meg az európai raktárból rendelt megjelenítő. A táp mellett nem kapunk HDMI kábelt, ezt lespórolta a gyártó az árat alacsonyan tartva.

A nagyobb modelltől szerencsére ez a kistestvér is sok pozitívumot megörökölt, így az említett magas képfrissítés, Adaptive-Sync féle képszinkronizáció is adott. 8 bites színmélységet kapunk, van HDR10 mód és 4000:1 kontrasztarány is, ám a képfrissítése 16ms-re csökkent. Régebbi eszközöket használva sem esik kétségbe, hiszen a HDMI mellett VGA csatlakozóval is fel lett szerelve.

KTC H24V13 23.8-inch Gaming Monitor teszt (5 of 15)

Csatlakozók közül a következőket kapjuk:

 • 3.5 mm-es jack csatlakozó,
 • HDMI 1.4 – 1080p 100Hz,
 • VGA,
 • Tápcsatlakozó

A monitorhoz mellékelt adapter a rajta található adatok alapján 36 wattos teljesítményt képes leadni, de szerencsére nem ennyit vesz fel a monitor, ennél kevesebbel is beéri.

A monitor előlapja teljesen sík, a három oldalon lévő kávák most is vékonyak. Egyedül az alsó sáv vastagabb a többinél, ide került a gyártó logója és jobboldalra egy kék/piros színben világító állapotjelző LED. Az LG monitoroknál látott pöcök beállítógombot használja most is a KTC, ahogyan az a korábbi modelleknél is megtalálható volt. A menü részletes, a képfrissítést módját, az alkalmazott adaptív szinkronizációt is megjeleníti és a beállítások messzemenően testreszabhatóak.

A KTC H24V13 paraméterei:

 • Panel mérete: 23.8 col,
 • Panel típusa: VA,
 • Képarány: 16:9,
 • Felbontás: 1920×1080 pixel (1080p),
 • Betekintési szög: ±89 (H), ±89 (V), CR>10,
 • Fényerő: 300 nit,
 • Kontrasztarány: 4000:1,
 • Válaszidő: 16 ms,
 • Színskála (lefedettség): 72% NTSC, 77% Adobe RGB, 77% DCI-P3, 104% sRGB,
 • Képszinkronizáció: Adaptive-Sync kompatibilis

A H24V13 egy méretes talppal rendelkezik, amin a monitor -5/+15 fokos dőlésszög között állítható. Ha esetleg karos állványon használjuk fő vagy másodlagos megjelenítőként, akkor az univerzális VESA keret által pótolhatjuk a forgathatóság és dőlésszög hiányosságait.

KTC H24V13 23.8-inch Gaming Monitor 2

Háttérben a 32 colos modellelA megjelenítő válaszideje 16ms, a képfrissítése maximum 100Hz lehet a HDMI kábelen keresztül. A 23.8 colos panel becsillanásmentes, matt borítással rendelkezik, betekintési szöge a VA panel miatt 89 fokosak, oldalról nézve már halványul a képe. Látható, hogy nem egy 178 fokos szöget bezáró IPS technológiával van dolgunk. A monitor kékfény szűrővel is rendelkezik, amit a menüből négy lépésben állíthatunk be a nekünk megfelelő opcióra. Szabályozható a képarány, színhőmérséklet, kontraszt, fényerő, élesség, gamma. Bekapcsolhatjuk a HDR módot is, amivel automatikusan képes átállni a megfelelő beállításokra, ha HDR kompatibilis bemenetet kötünk rá. A képfrissítése azonban kompetitív játékokban már kevés lehet.

KTC H24V13 23.8-inch Gaming Monitor 1

Most sem kellett csalódnom az idehaza kissé ismeretlen márkában, hiszen rendben tette a dolgát a H24V13 a tesztidőszak alatt. Fájópontja a VA panel miatti betekintési szög lehet és a magas válaszidő, de ilyen alacsony áron nem adnak gyors IPS-t. A 100Hz-es képfrissítés a legtöbb embernek elég, az Adaptive-Sync képszinkronizálás remek dolog

Az akcióban 39 ezer forintot kérnek a 100Hz-es megjelenítőért, ami remek ár egy ilyen monitorért. De érdemes megnézni a gyártó kínálatát, mert például 10 ezer forinttal többért már nagyobb méretű, de azonos képfrissítésű és alacsonyabb válaszidejű monitort választhatunk.

A KTC H24V13 monitort itt találod meg

További KTC monitorok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

1 hozzászólás

 1. Meg ne vegyétek, böngészésre is alkalmatlan. A 14ms válaszidő azt eredményezi, hogy minden elmosódik a képernyőn görgőzés esetén is. Egy régi 60hz es monitor ezerszer jobban teljesít mint ez. A játékokat hagyjuk, használhatatlan. Ezt nem lett volna szabad gyártásba küldeni. Véleményem szerint ez az alábbi típus hibás egyedeiből kerül még eladásra.

  A h24t09p jó vétel.

Hozzászólás