A MECOOL KM2 PLUS egy jó alternatíva a névtelen kínai gyártók mellett, hogy egy jól összerakott TV okosítót használjunk a televíziónk mellé. Semmi extra, semmi sallang, ahogy azt a gyártótól már megszoktuk, egyszerűen csak jól működik és korrektül teszi a dolgát.

MECOOL KM2 PLUS TV BOX teszt (1 of 9)

MECOOL KM2 PLUS TV BOX teszt (2 of 9)

A KM2 PLUS kis méretének köszönhetően észrevétlenül bújhat meg a TV mellett, köszönhető ez a 98 x 98 x 20 milliméteres méretének. A fekete színű doboz tetején nem csak design elem a gyártó logója, hanem az alumínium lapnak a processzor hőtermelésének elvezetésében is nagy szerepe van. A médialejátszón szerencsére nem spóroltak a csatlakozókkal, így egy darab USB3.0, USB2.0, HDMI2.1,  SPDIF, 3.5mm jack, microSD és 10/100Mbit-es LAN csatlakozó is helyet kapott rajta. A csomagban egy európai szabványú adapter, HDMI kábel és távirányító is érkezik a TV box mellett.

MECOOL KM2 PLUS TV BOXA vezeték nélküli vezérlő nem infravörös, hanem Bluetooth-on keresztül kapcsolódik, így szinte nincs megkötés, honnan is használjuk a szobában. Dedikált YouTube, Netflix, Prime Video és Google Play gyorsgombokkal is ellátták, így már azt is elsőre tudhatjuk, hogy hogy ezek az alkalmazások gond nélkül futnak a lejátszón.

MECOOL KM2 PLUS TV BOX teszt (8 of 9)

Az első beállításokon végig haladva, az Android rendszer TV boxokra és okostévékre készített Android TV rendszere köszönt minket. Az Android TV rendszernek hála Android 11 alapok fogadnak bennünket. A menüben gyorsabban lehet navigálni, mint a korábbi Xiaomi Mi Box S boxon is lehetett, ám az erősebb hardvernek köszönhetően kevesebbet gondolkodik a MECOOL eszköze.

A MECOOL KM2 PLUS 2GB memóriával rendelkezik, a belső tárhely mérete 16GB, de ez bőven elegendő a KODI, YouTube, Netflix, HBO Max, stb. alkalmazásnak és még így is marad pár gigabájt szabad tárhelyünk. Szerencsére Widevine L1 tanúsítvánnyal rendelkezik, így a streaming szolgáltatók HD tartalmaival sem lesz gondja. 2.4 és 5GHz-es WiFi-vel is ellátták, aminek köszönhetően a 4K YouTube videókkal is elboldogul. az 5GHz-es sávszélességen 469Mbps letöltési sebességet mértem. A magyar nyelvű kezelőfelülettel is rendelkező Android TV 11 rendszer 2022.11.05. dátumú biztonsági frissítéssel rendelkezik.

    

Az Amlogic S905X4-B processzorát használja, szemben a Xiaomi Mi Box S Amlogic S905X CPU-jával. Így már egy frisebb, 12 nanométeren készült SoC-ot kapunk, ami támogatja a HD MPEG1/2/4, H.265, HD AVC/VC-1, RealVideo8/9/10, RM/RMVB profilokat. Ezt ki is próbáltam és a H.264 hardveres dekódolását már valóban nem tudja az eszköz, a magas bitrátájú letöltött sample anyagot csak szaggatva volt képes lejátszani. Ezzel szemben a Netflix, YouTube, Amazon Prime, Disney Plus streaming szolgáltatók 4K tartalmaival is elboldogul a médiaboxok tulajdonságait felsorakoztató táblázatban, ami alapján Dolby Audio támogatással igen, azonban Dolby Vision és Dolby Atmos támogatással nem rendelkezik. Aki a HDR tartalmakat fogyasztaná, azoknak jó hír, hogy a leírás és a gyártói oldal említi ennek támogatását, de HDR képes TV hiányában ez nem került kipróbálásra.

     A lejátszó sokakkal ellentétben kapott LAN csatlakozót is, bár jobban örültem volna egy gigabites aljzatnak, így meg kell elégednünk a 100Mbit sebességgel. A két USB port jó hír, főleg, hogy az egyik USB3.0 típusú így, ha többre lenne szükség, akkor elosztóval ráköthetünk egeret és billentyűzetet is a pendrive, merevlemez/SSD mellett.

A KODI megtalálható a lejátszón lévő Play áruházból, amivel könnyedén megbirkózik még a 4K-s mkv kiterjesztésű videókkal is. HDMI2.1 bemenetére akár 4K@60fps videót is kiküldhetünk, audio fronton támogatja a DTS-HD és 5.1 hangmegjelenítésre is képes.

A beépített Miracast funkciónak köszönhetően nem kell külön kiegészítőt vásárolnunk és egyéb szoftverekkel trükköznünk, ez egyből egy szempillantás alatt működik, így simán kiküldhetünk az Android-os telefonról egy YouTube videót a TV-re.

A távirányítóba mikrofont is szereltek, így kereséskor nem kell a gombokkal kiválasztani a beírandó karaktereket, hanem fel is mondhatjuk a keresni kívánt szöveg vagy film címét. A gombjai halkabban kattannak, mint a Xiaomi lejátszóé, így máris jobban tetszett ez a távvezérlő.

MECOOL KM2 PLUS TV BOX teszt (3 of 9)

Véleményem szerint a MECOOL KM2 PLUS remek kis eszköz lett a hiányosságai ellenére is. Bár már nem egy friss modell, de a NAS-ról tökéletesen játssza le a videókat, a YouTube és a streaming szolgáltatók tartalmai gond nélkül futnak, így ezekre tökéletes választás a lejátszó, ami jelenleg 28 ezer forintért vásárolható meg.

MECOOL KM2 PLUS médialejátszó

További médialejátszók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás