Az Ultenic K10-E Air Fryer a gyártó forrólevegős sütője, amivel olaj nélkül, egészségesebben készíthetjük el ételeinket.

A Proscenic gyártóval ismerhettük meg az Ultenic nevét is, akik először akkumulátoros állóporszívókat forgalmaztak, majd az Ultenic egyre több saját márkás terméket dobott a piacra. Így már találhatóak a gyártó kínálatában LiDAR szenoros robotporszívók, akkumulátoros állóporszívók és air fryerek is, mint ahogyan a mai teszt alanya is.

Ultenic K10-E Air Fryer teszt (1 of 6)

Az air fryer (avagy a forró levegős sütő) előnyeiről már többször is írtunk. Használatukkal, főzéskor nem kell rengeteg mennyiségű olajat használnunk, kevésbé lesz büdös a konyhában és ezek mellett egészségesebben készíthetjük el az ételeinket. A K10-E modell nem kapott mobiltelefonnal vezérelhető okosfunkciót, de ez nem is hiányzott, hiszen ennek a szinte felesleges funkciónak köszönhetően, hogy nem kell extra hardverelemeket belepakolni az eszközbe, még olcsóbban gyártható le és adható el.

Ultenic K10-E Air Fryer teszt (2 of 6)

Az 5 literes kosárkapacitással rendelkező sütő 27.1 x 27.1 x 30.6 centiméteres méretével nem lóg ki a tömegből, kisebb is, mint a korábbi BlitzWolf terméke volt. A gyártó az európai piacra szánta a terméket, így a csatlakozó is EU szabványú lett.

Ultenic K10-E Air Fryer teszt (3 of 6)A fekete és arany szín uralja a külsejét. A műanyag borítású kosár és eszköz külsejével szemben, belül fémmel van dolgunk. A felső részén találjuk a kijelzőt, ami felett az elkészíthető ételkombinációk főbb csoportjait találjuk, így egy gombnyomásra kiválasztható, hogy sültkrumplit, halat, csirkét, pizzát, süteményt vagy milyen, számos más ételt szeretnénk benne elkészíteni. A kijelzője a beállított program után megjeleníti a kiválasztott program típust, a hőfokot és a sütés idejét, amit az érintésérzékeny kezelőszervvel könnyedén módosíthatunk.

Ultenic K10-E Air Fryer teszt (5 of 6)

A kosár rácsos alsó része egy mozdulattal eltávolítható, hogy az étel elkészítése után elmoshassuk azt. Ezáltal, kiemelve a belsőt, sokkal könnyebb a tapadásmenetes bevonattal ellátott rész takarítása is. A kosár sütés közben bármikor kihúzható, hogy megrázzuk a benne lévő sültkrumplit, a gép ilyenkor leáll, majd visszahelyezve a kosarat, automatikusan folytatja tovább a munkát.

A kosarat befogadó rész felett egy spirális fűtőszál található, ami előállítja a kellő hőmennyiséget, felette pedig egy ventilátor forgatja és fújja a levegőt minden irányba, hogy a belehelyezett ételeket 360 fokban körbejárhassa.

Forró levegős sütő révén nem kell sem zsír, sem olaj a sütéshez. Azaz nem feltétlenül kell használnunk hozzá, de én egy kicsit mindig ráfújok egy olajspray segítségével az ételekre. Ez pont elegendő ahhoz, hogy segítse a sütést és pont elegendő ahhoz is, hogy szinte semmilyen lecsepegő olaj se legyen a kosár alján. Sütés közben időnként ki kell venni a kosarat, kicsit összerázni a tartalmát és mehet tovább a sütés.

Az Ultenic K10-E forrólevegős sütőjével rengeteg olajat megspórolhatunk, ezzel pedig pénzt takaríthatunk meg. Mióta forró levegős sütőt használunk, mi is sokkal kevesebb olajat vásárolunk.A sütő ventilátor szűrője nem fog fel 100%-osan minden illatot, de kevesebb szag keletkezik, mintha normál módon készítenénk el az ételeket. Emellett nincs olajfröccsenés, zsíros edények hada, csak simán mosószeres melegvízzel átmossuk a kosarat és kész is van a tisztítása. Az első használat előtt érdemes 10-15 percet járatni maximális hőfokon, majd miután kihűlt, mossuk el a kosarát és a száradás után ismét hagyjuk csak magában üzemelni, mert az első bekapcsolás után még nagyon új, műanyag szaga lenne az ételeknek. Használata pofonegyszerű, így sokkal könnyebb vele a főzés. Sültkrumplinál nem telik annyi időbe 2-3 adag megsütése, mintha a tűzhelynél készítenénk el azt és nem is kell állandóan mellette állni és így kevesebb piszkot is hagyunk magunk után.

Az 5 literes kosár kapacitása elegendő 2-3 személy sültkrumpli mennyiségének, amit időnként rázogatva süthetünk meg. Készíthetünk egyszerre akár sültkrumplit és húst is egymás mellett, de ilyenkor a kosár mérete miatt már csak két főnek elegendő ez a méret.

Hogy milyen lett az Ultenic K10-E?

Az érintésérzékeny kijelzővel könnyű a beállítása, akár egy gombnyomással beállíthatunk különböző fix programokat, de saját magunk is megadhatjuk, hogy 75-205 Celsius fok között, 1-60 perces időtartamig üzemeljen. Az árát jól lőtték be, mert a cikk írásásának pillanatában az előrendelői akcióban az első 50 vásárló 66$-os összegért, azaz 23 ezer forintért vásárolhatja azt meg, amit az áfa/vámmentes európai raktárból küldenek.

Ultenic K10-E air fryer

Kupon:BGDB021

További Ultenic termékek

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás