A Meross MSS315 nem csak egy okoskonnektor, ami fogyasztásméréssel rendelkezik, tehát megjeleníti a pillanatnyi és összesített napi, heti fogyasztást, hanem költségkalkulátorral is ellátták, amivel azonnal láthatjuk, hogy hány forint kiadásunk képződött egy-egy eszköz működtetéséből.

Meross MSS315 okos aljzat fogyasztásmérővel teszt (1 of 4)

A Meross okos aljzata mellett csak a kötelező apró leírást találjuk. Nincs is szükség többre, csak 2.4GHz-es WiFi kapcsolattal kell rendelkeznünk, hogy az eszközt működésre bírjuk.

Meross MSS315 okos aljzat fogyasztásmérővel teszt (3 of 4)

Csatlakozója EU szabványú, tehát pont nekünk, magyar vásárlóknak találták ki. 110-240V és 16A maximális áramerősség mellett használhatjuk, tehát a maximális fogyasztó, amit ráköthetünk 3840W lehet. Ezzel akár hűtőszekrény, mosógép, számítógép vagy elosztóval több eszköz, de akár a villanybojler is működtethető róla, ha arról van szó.

Meross MSS315 okos aljzat fogyasztásmérővel teszt (2 of 4)

Meross MSS315 okos aljzat fogyasztásmérővel teszt (4 of 4)Az első beállítás okozott némi fejtörést, hiszen iPhone felhasználóként előszőr egy Apple Homekit profilt szerettem volna beállítani. Ez azonban Home Pod (mini), Apple TV hiányában nem valósult meg. Így szomorúan konstatáltam, hogy Apple gateway nélkül még a Meross alkalmazással sem tudtam összekapcsolni. Azonban egy Android rendszerű telefonnal már igen, ehhez nem szükséges gateway használata, így a kiegészítő szoftverbe való felvétele után bejelentkeztem az Apple készülékemmel a Meross appba, ahová korábban Androidon keresztül egy fiókot regisztráltam magamnak. Ezek után már az almás készüléken kiválaszthattam a profilomat és már láthattam a robotos telefonon beállított Meross okos aljzatot is.

A kezdeti bukdácsolás után jöhetett a próba. A szoftver egyszerű, de részletes beállítási lehetőségeket ad. Az alkalmazást megnyitva láthatók a Meross eszközök. A fogyasztásmérő aljzatot egy gombnyomással ki vagy bekapcsolhatjuk az appon keresztül.

Belépve az aljzat profiljába, máris látható a pillanatnyi fogyasztás. Hátrányként tapasztaltam, hogy nem frissít valós időben, hanem nekem kell a képernyő tetejétől indító lefelé húzó mozdulattal frissíteni ezt az állapotot. Bízom benne, hogy a fejlesztők javítják ezt és engedélyezik a valós idejű mérést, manuális beavatkozás nélkül. A beállítások között elnevezhetjük az eszközt, ha többet használnák. Mivel a Meross MSS315 szettben érkezett, így két darabot kaptam belőle, az egyiket elnevezhetjük PC fogyasztásmérőnek, a másikat pedig beállíthatjuk akár a hűtőszekrényhez is.

A beállításoknál megadható, hogy mely napokon kapcsoljon be és ki automatikusan az eszköz, órára és percre pontosan. Mivel az otthoni WiFi hálózatunkat használja, mobiltelefonról, akár mobil internet kapcsolaton keresztül is csatlakozhatunk hozzá, nincs szükség arra, hogy az otthoni vezeték nélküli hálózat közelében legyünk.

Meross MSS315

Az eszköz főképernyőjén látható a fogyasztásmérés. Az alkalmazás megjeleníti a napi, heti, havi és éves fogyasztást, alatta pedig a W és KWh értékeket is. Diagramm formájában megnézhetjük az adott hetet, hónapot is napokra lebontva, hogy hány KW volt a fogyasztás az adott szakaszban.

A teszthez az asztali számítógépem és monitorom, asztali USB-s töltöm volt a Meross mérőjéhez csatlakoztatva. Látható, hogy abban az esetben, amikor megy a háttérben pár alkalmazás a számítógépen, internet böngésző, Word, akkor a gépem a monitorral együtt 103.97 wattot fogyaszt. Ha elindítottam egy játékot, akkor ez az érték máris felment 303.96 wattra.

Meross MSS315 3Mivel a mérés beállításánál lehetőség van a kiválasztott pénznemek kiválasztására, ezért megtudhatjuk, mennyibe kerül egy-egy eszköz működtetése. Forint nincs a rendszerben, de van egy direkt az appban nem található pénznemek kezelésére egy általános jelölés is. Itt megadtam, hogy hány forintnak számoljon egy KWh áramot (35.29 forint). Ezek után pedig amikor megnyitom a szoftvert, ahol a fogyasztási adatokat monitorozhatom, az alkalmazás kiszámolja, hogy hány forintnyi energiát használtam el. Természetesen magunknak is ki tudnánk számolni a forintosított összegeket, de ezzel sokkal egyszerűbb ez a lépés. Ezen keresztül máris láthatom, hogy például a mai napon eddig 0.634KWh-t fogyasztottam, ami 22.37 forintnak felel meg. A heti mérést nézve a teljes fogyasztás 3.850KWh volt, ami 135.87 forintot jelent. Ez pedig egy remek elemzést ad nekünk az eszközeink fogyasztásáról.

 Meross MSS315 4

Meross MSS315 fogyasztásmérő vélemény

A Meross MSS315 fogyasztásmérő használata közben nem találtam hibát, tökéletesen és egyszerűen működik. A WiFi kapcsolatból a 2.4GHz-es frekvenciát használja, de mivel összepárosítjuk a hálózatunkkal, ezért az alkalmazásnak köszönhetően, az otthoni WiFi-től távol is, a mobil applikáció segítségével bárhonnan csatlakozhatunk az okoskonnektorhoz. Ezáltal akár a nyaralásunk alatt is kiválaszthatjuk, hogy mikor kapcsoljon be és mikor kapcsoljon le a rákötött eszköz, ha nem akarunk az időzítőre hagyatkozni. Tökéletes arra, hogy távolról vezéreljük az eszközöket, hogy tölthessük róla a telefonunkat és persze a legjobb dolog, hogy segít a költségvetésben is, hiszen kiszámoltathatjuk vele, hogy mennyit fogyasztanak a különböző műszaki termékeink.

A Meross MSS315 okoskonnektort itt találod meg

🔹20%-os kedvezmény kupon:nezdmitrendelsz20

Meross hosszabbítók és más kiegészítők

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

1 hozzászólás

  1. “akár villanybojler is működtethető róla”
    Ilyen butaságot nem kellene terjeszteni! Villanybojler bekötésének Magyarországon szigorú szabályai vannak! Nem köthető villanybojler ilyen adapterre.

Hozzászólás