Az utóbbi pár évben szép árcsökkenés mutatkozott a flash alapú tárolók piacán. Bár időnként felbukkannak olyan pletykák, hogy a chipek előállításának nehézségei és a beszállítói problémák miatt ezen meghajtók ára növekedni fog. A Samsung által gyártott 500GB-os NVMe SSD ára nem olyan kimagasló, hogy ne érje meg ez a beruházás, amivel óriási sebességnövekedést érhetünk el a korábbi SATA csatolófelülettel rendelkező SSD vagy HDD-vel szemben.

Samsung 970 EVO Plus teszt (1 of 6)

Rendszermeghajtónak tökéletesen elegendő ez a kapacitás, hogy az operációs rendszerünk mellett minden fontos alkalmazásunknak legyen helye. A Samsung 970 EVO PLUS PCIe 3.0 4x NVMe, M-Key SSD meghajtója a névleges 3500MB/s olvasási és 3200MB/s írási sebességével nem lőhetünk mellé. A TLC chipek 300TBW élettartamot biztosítanak, azaz 300 terabájt adat írását garantálja a gyártó. Ennél természetesen vannak kisebb és nagyobb TBW értékkel rendelkező meghajtók is, így nekünk kell azt eldönteni, hogy mire fogjuk használni, ennek megfelelően döntsünk a nekünk megfelelő típus beszerzéséről.

Samsung 970 EVO Plus teszt (2 of 6)

Samsung 970 EVO Plus teszt (3 of 6)

Samsung 970 EVO Plus teszt (4 of 6)A fekete nyák lap felső részén található meg a flash és vezérlő chip. A CrystalDiskMark benchmark alkalmazást lefuttatva látható, hogy valóban majdnem azt a sebességet tudja egy 1GB-os adat felírásával, mint ami a sajtóanyagban is szerepel. Kisebb fájlok másolása esetén ez a tempó csökken, de nagyobb adatok írásakor szélsebesen mozgathatók rajta az adatok.

 

Samsung 970 EVO PLUS SSD speed

Az M.2 NVMe SSD-k előnye, hogy kisméretűek, így nem csak a számítógép, laptop erre kialakított foglalatában maradnak szinte észrevétlenek, de egy külső házat vásárolva hozzájuk, akár egy pendrive-ot is képesek leváltani, megtartva a gyors tempójukat. Bár az USB port miatt csökken az adatátviteli sebesség, de ez a 2072MB/s olvasási és 1665MB/s írási tempó is bőven elegendő arra, hogy gyorsan mozgassunk át nagyméretű fájlokat.

Samsung 970 EVO PLUS USB crystaldiskmark

Számítógépbe építve az időtállóságot szem előtt tartva, szükségünk lehet egy hővezető bordára, hiszen a Samsung SSD vezérlője folyamatos nagy igénybevétel mellett bizony fel tud melegedni. Egy gyengén szellőző PC házban ez hatással lehet a teljesítményre és a meghajtó élettartamára is.

A Samsung 970 EVO PLUS SSD meghajtója jól vizsgázott, a saját számítógépemben is egy Samsung gyártmányú 980 SSD található, ami remekül működik a közel egy éves használati ideje óta. Így borítékolható, hogy a 970 EVO PLUS sem fog minket cserben hagyni, legyen szó akár rendszermeghajtóról vagy háttértárról, ahonnan gyorsabban tölthetnek be a játékok is.

A Samsung 970 EVO PLUS meghajtót itt találod meg

További SATA és M.2 SSD meghajtók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Gipsz Jakab (Jákob) on

    B+, szeptemberben 23k-ért vettem ilyet a gyereknek (1TB) az iponban.
    Már ott is 4k-val drágább.

Hozzászólás