A Tenda powerline adapere már régóta a piacon van, amivel nem kell LAN kábelt kihúzni, falba vezetni, ha mindenképp vezetékes netre van szükség. Esetleg két emelet összekötésében is segítséget nyújthat abban az esetben, ha az egy áramkörön van. Csak csatlakoztatni kell a 230V-os aljzatba, hogy az internetes hálózatunk az áramkörre legyen illesztve.

Tenda P200 Powerline Mini Adapter Kit teszt (1 of 5)

A P200 kit dobozában, a nevéből adódóan két eszköz kapunk, hogy azonnal megoldható legyen az adó és vevő felek beállítása. A viszonylag kicsi, 53x53x27 milliméter méretű darabok LAN csatlakozót, a hőleadáshoz bordázott szellőzőnyílást, párosító gombot és működést visszajelző ledeket kaptak. A beüzemelésükhöz nincs szükség semmilyen szoftverre. A leírás szerint érdemes közvetlenül fali aljzatba illeszteni őket, hogy ne legyen felesleges interferencia, ami zavarná, gyengítené az adattovábbítást.

Tenda P200 Powerline Mini Adapter Kit teszt (2 of 5)

Az eszközök specifikációikat tekintve 128 bites Advanced Encryption Security (AES) kapcsolaton keresztül kommunikálnak egymással. 100Mbps sebességű csatlakozásra képesek, az elméleti maximum 200Mbps lehet, bár ez valószínűleg nem a két egymás közötti kapcsolatra utal, hanem a külön-külön lévő kommunikációra.

Tenda P200 Powerline Mini Adapter Kit teszt (3 of 5)

Tenda P200 Powerline Mini Adapter Kit teszt (4 of 5)Egy darab gomb található meg rajtuk az RJ45-ös csatlakozó mellett, amivel párosítani lehet az eszközöket. Az első csatlakozáskor saját magukat bekonfigurálják, így azt sem kell megadnunk, hogy melyik legyen az adó vagy fogadó fél. A teszt során, több helyen is kipróbáltam a két egységet, hogy házon belül, azonos helyiségben vagy távol egymástól hogyan viselkednek, milyen sebességet kapok. Az egyik példányba a routerből kimenő vezetéket illesztettem, a másikba pedig egy laptopról mértem a sebességet.

Tenda P200 Powerline Mini Adapter Kit teszt (5 of 5)

Mivel legtöbben tartalomfogyasztásra használják a hálózatot, ezért a Tenda P200-on elérhető internet sebességet mértem le minden esetben. Amikor egy szobában volt elhelyezve egyazon áramkörre illesztve mind a két egység, amit a gyártó is ajánl, ekkor 73Mbps letöltési sebességet tudtam mérni, ami nem rossz a 100Mbps névleges teljesítményhez képest.

Kíváncsi voltam, mi lesz akkor, ha a gyártói előírásával ellentétben egy hosszabbítóhoz csatlakoztatom az adó egységet. A fogadó egység pedig egy másik szobában, fali aljzatban volt elhelyezve, egy másik áramkörre téve, a letöltési sebesség 3.6Mbps körül, a feltöltés 0.1 Mbps körül alakult.

 Jöhetett a fal-fal aljzat mérés, most is két különböző áramkörön, ami így nem lett sokkal gyorsabb, de már nyerünk pár megabitet. Így, ha csak arra van szükség, hogy egy kis átviteli sebességű jelet kapjunk, akár erre is használható.

Ha azonos áramkörön vannak az eszközök, ahogyan a gyártó is ajánlja, akkor már elegendő lehet a kit sebessége. A gyors WiFi kapcsolatok, mint a WiFi 6-ot is támogató Tenda RX3 router vagy Tenda U18a még nagyobb tempót diktálnak, így érdemes lehet beszerezni egy ilyen routert a gyors vezeték nélküli hálózati lefedettséghez.

A Tenda P200 powerline adapter kit szettet itt találod meg

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás