Az ADATA DDR4 RAM szériájából 2 darab 16GB-os XPG Gammix D35 modul került hozzánk, amelyek 3200MHz-en járnak és CL16-os időzítéssel rendelkeznek, hogy megnézzük, mit tud nyújtani a gyártó memória fronton az átlagos felhasználóknak.

ADATA XPG Gammix D35 DDR4 3200MHz RAM teszt (1 of 14)

Az ADATA név valószínűleg már sokaknak ismerős lehet, hiszen a gyártó már több, mint 20 éves szereplő a PC perifériák piacán. Ez idő alatt az átlag felhasználói és jó ideje már a gamer szegmensben is megvetették a lábukat, aminek köszönhetően szép számmal láthatunk a kínálatukban tápegységeket, pendrive-okat, memóriákat, SATA és NVM-e SSD meghajtókat is.

ADATA XPG Gammix D35 RAM 1A párban érkezett ADATA 16GB XPG Gammix D35 memória csomagot a RAM-oknál megszokott egyszerű műanyag dobozban kapjuk meg. Jó hír, hogy az XPG Gammix memória modulok AMD (AMP, X-AMP) és Intel (XMP) processzorokkal is használhatók, így nem kell kompatibilitási problémától tartanunk. Az XMP 2.0 támogatásnak köszönhetően a számítógép BIOS-ában (UEFI) könnyedén beállítható a megfelelő profil, ha a “gyárilag” megemelt órajelen szeretnénk használni a modulokat. Ez nagyon sok gyártónál szinte csak egy kattintás és a Windows feladatkezelőjén belül már láthatóvá is válik a memória 3200MHz-es órajele.

ADATA XPG Gammix D35 DDR4 3200MHz RAM teszt (14 of 14)

Mivel a gyártók mindig az XMP profil aktiválásával mért frekvencia értéket adják meg, ami jelen RAM esetében 3200MHz. Ha ezt a profilt nem aktiváljuk, akkor csak 2133 vagy 2400MHz-en fog működni a memóriánk. A CL16 időzítéssel rendelkező ADATA 16GB XPG Gammix D35 DDR4 RAM-ok RGB világítás nélküli kivitellel, passzív hűtéssel rendelkeznek. A modulok áltagos profil magasságúak, így egy szűkebb gépházban akár még a processzor hűtője alá is beférhetnek.

ADATA XPG Gammix D35 DDR4 3200MHz RAM teszt (9 of 14)

ADATA XPG Gammix D35 DDR4 3200MHz RAM teszt (10 of 14)

 

ADATA 16GB XPG Gammix D35 DDR4 tulajdonságai:

 • Memória típusa: DDR4 (PC4-25600),
 • Kapacitás: 16 GB,
 • Memória frekvencia: 3200 MHz,
 • Időzítés: CL16 (16-20-20),
 • Elméleti maximális sebesség: 25600MB/s
 • Feszültség: 1,35 V
 • Hűtés típusa: hűtőbordával ellátott passzív hűtés,
 • XMP 2.0 profil

Tesztgép adatai:

 • Processzor: Intel Core i5-11400F
 • Alaplap: ASUS TUF GAMING B560M-PLUS WIFI
 • VGA: GIGABYTE GeForce RTX 3060 EAGLE 12G
 • RAM: 2x ADATA 16GB XPG Gammix D35 DDR4
 • SSD: Samsung 980 500GB NVMe SSD

Mivel két darab 16GB-os RAM került hozzám, így egyértelmű volt a dual-channel kiépítés használata. Ennek köszönhetően a CPU képes akár párhuzamosan kommunikálni a modulokkal, megduplázva az egy RAM-os kiszerelés sávszélességét. Így egyszerre több adattal dolgozhat a processzor és nem kell megvárnia, míg betöltődnek, kiolvasásra kerülnek az egyik RAM modulból az adatok a folyamatok során, hanem párhuzamosan folyhat közöttük a munka. Az UEFI BIOS beállítását követően láthatóvá is vált, hogy a gyárilag jelzett 3200MHz-es órajelre lettek beállítva a modulok. Ezt a Windows feladatkezelőben is leellenőriztem.

A Starfield játék megmutatta, hogy játékra is elegendő az ADATA memóriája, itt nem a RAM vagy a CPU a szűk keresztmetszet, hanem az RTX 3060 az, amivel több FPS értéket lehetne kicsikarni ebből a játékból.

Grafikai beállítás: 2560×1440, medium settings
Kattints a képre a nagyításhozAz ADATA memóriái rendben tették a dolgukat, a fém hűtőborda megfelelően tartja kordában a hőt, nem tapasztaltam túlzott melegedést játék és benchmark alkalmazások futtatása közben sem. A 3200MHz-en üzemelő RAM-ok nem csak egy irodai gépben nyújtanak megfelelő teljesítményt, de akkor sem jönnek zavarba, ha játékra használnánk őket. Ezt támasztja alá az is, hogy ha a DDR4 érából a leggyorsabb modult választva ezzel a modellel vetnénk össze a sebességüket játékok futtatása közben, nem kapnánk sokkal több FPS-t, az eltérés csak pár százalékos növekedést mutatna. Azonban a gyorsabb memóriák drágábbak is, így ez a modell megfelelő pozícióban helyezkedik el az ár/érték arányokat nézve.

Az ADATA 16GB XPG Gammix D35 DDR4 3200MHz CL16 memóriát itt találod meg

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás