A BOOX Poke 5 gyártója egyre ismertebb azon az Amazon által kikövezett úton, amin a Kindle széria indul el világhódító útjára. Ám a BOOX Poke 5 olyan extrákat nyújt az E-ink kijelzős eszközén futó Android rendszerrel, hogy egy okos eszköz tudását kapjuk meg egy kisméretű könyvolvasóban.

Onyx Book Poke 5 teszt 2

A BOOX Poke 5 fekete színű dobozában SIM tű, USB-A/USB-C végű töltőkábel és maga a 6 colos kijelzővel szerelt, fém házba bújtatott E-book olvasó kapott helyet. A4-es méretű magazinokhoz kevés, könyvekhez tökéletes ez a méret, ami nem csak a könnyű, egykezes használatával segíti a felhasználói élményt, de akár a legkisebb női táskába is befér, ami nagy fegyver egy ilyen kis eszköztől.

Onyx Book Poke 5 teszt 4

Az Onyx magasra tette a lécet, hiszen a fém házas eszközt precíz összeszerelés és masszív anyaghasználat jellemzi. Tetején találjuk a bekapcsoló gombot, alul a mellékelt SIM tűvel nyitható memóriakártya tálcáját, amibe microSD kártyát tehetünk. A képernyőt borító ONYX Glass üveg a teljes front részt betölti, amely nem csak karcálló, de matt felületével csökkenti a tükröződést is.

  Onyx Book Poke 5 teszt 3

A 160 gramm súlyú Poke 5 14.8×10.8x.0.68 centiméter méretű, amely tökéletes az egykezes használatra. A 6 hüvelykes E-ink panel 1448 × 1072 pixeles felbontással rendelkezik, amely háttérvilágítást is kapott, hogy kedvenc könyvünket bárhol és bármikor olvashassuk. A kéttónusú MOON Light 2 háttérvilágítás hideg és meleg fehér színekkel is képes megvilágítani az megjelenítőt. Mind a színtónusok közötti szín, illetve a fényerősség is szoftveresen állítható.

Fent baloldalt kikapcsolt világítással, jobb fent a meleg és hideg fehér fény kombinációja

Onyx Book Poke 5 teszt

Alul baloldalt a hideg fehér, jobboldalt meleg fehér fényével

A BOOX Poke 5 E-book olvasó 4 magos Qualcomm processzort használ 2GB rendszermemóriával. A belső tárhely mérete 32GB, amin az Android 11 rendszerre épülő OS remekül fut ezen a hardveren. Az E-ink panel a technológiából adódóan nem kínál 60, 120Hz-es képfrissítést, így a hardver megfelelő teljesítményt biztosít a kisméretű olvasónak.

A mobiltelefonoknál is megszokott érintésérzékeny vezérlés ennél a könyvolvasónál is remekül működik. A szoftveres alapokat nyújtó Android 11 rendszer jól működik az eszközön, a vezérlése könnyű és túl sok megszokást nem igényel egy mobiltelefonhoz képest. Mint minden robotos eszközön, itt is megtaláljuk a vissza, főmenü gombot és az alkalmazásváltót, ahogyan a felülről lehúzható értesítési sávot is, amin a telefonokból megszokott WiFi és Bluetooth kapcsolatok virtuális gombjai is megtalálhatók. A menüsávot lehúzva megtalálható az E-ink panel beállítása, amin a képfrissítés gyakorisága, kontraszt és ebben a menüpontban állítható be a hideg/meleg fehér színek és a háttérvilágítás fényerőssége is. A gyorsulásmérő segít elforgatni a képet, van képernyőkép készítési lehetőség, ne zavarj mód és manuális képfrissítés is. Bluetooth eszközt használva a kijelző oldalán felfelé vagy lefelé simítva állíthatjuk a hangerőt zene vagy hangoskönyv hallgatása közben.

A beépített WiFi segítségével létrehozható az ONYX szolgáltatásokhoz szükséges fiók, ami 5GB felhő tárhelyet ad. Az áruházból pedig könyveket és hangoskönyveket is letölthetünk. A tárhely menüben tallózhatók az olvasóra feltöltött képek, dokumentumok, alkalmazások és zenék is.

Onyx Book Poke 5 teszt 5

Az alkalmazások között diktafont is találunk, ami jó ötlet volt a gyártó részéről, a számológépet egyszerű használni, kapunk naptárat, galériát a képek nézegetéséhez és még webböngészőt is. A beállítások között testreszabható a gesztusvezérlés, a funkciógombok és a lebegő labda gyorsgombja, amivel különböző funkciókat érhetünk el.

Az olvasóra való fájl másoláshoz WiFi-n elérhető BooxDrop alkalmazást használhatjuk, amivel képeket, zenéket és könyveket is felmásolhatunk. Az ismertebb formátumokkal próbáltam ki az E-book olvasást, így epub, rtf és pdf fájlokat másoltam fel a Poke 5-re. A lapozás egyszerű a suhintó mozdulatoknak köszönhetően, a beállításoknál állítható a betűméret, kontraszt és betűtípus módosítása is. Magazin méretű pdf fájlok olvasásához a nagyító funkciót használhatjuk, azonban az A4-es fizikai mérettel rendelkező dokumentumok olvasásához már kicsinek bizonyult a 6 hüvelykes kijelzőméret.

Egy hete van nálam az eszköz, nem olvastam rajta minden nap, de egy E-ink kijelzőhöz hasonlóan nem kell folyamatosan a töltőn lennie az eszköznek. A 7 napos használat alatt 90%-ra merült az akkumulátora, így biztosak lehetünk benne, hogy egy hosszabb nyaralás alkalmával sem kell töltőre tegyük, ha olvasni szeretnénk a hosszú nyári szabadságunk alatt.

Érdekes volt látni, hogy milyen egy Android által meghajtott E-könyv olvasó, de az Onyx jól választott hardvert és csak azokat a fő funkciókat hagyta meg a szoftverben, amire feltétlenül szükségünk lenne. A Bluetooth kapcsolat remek ötlet, hogy zenét vagy hangoskönyveket hallgathassunk. A WiFi kapcsolattal pofonegyszerű a fájlok felmásolása az eszközre. A szoftverében nem éreztem hiányosságot, az eszköz összeszerelése remek, így egyáltalán nem lehet panaszunk a Poke 5-re. Kicsi, így könnyedén magunkkal vihetjük bárhová, hogy buszon, villamoson, repülőn vagy kanapén is a kedvenc hobbinknak szenteljük az időt.

Az Onyx BOOX Poke 5 E-book olvasót itt találod meg

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás