A Picun A6 eszköz után kutatva derült ki, hogy előszeretettel kezdték el forgalmazni a hazai kereskedések is a Picun termékeit. A Banggood-on, ahol mi is először találkoztunk a márkával, meglepően alacsony áron kínálnak olyan Picun eszközöket, amik más gyártók (ha csak a kínai vonalon maradva is nézelődünk) jóval drágábban értékesítenek.

Picun A6 teszt (1 of 11)

A Picun A6 egy nagyon kellemes meglepetés a fülhallgatók piacán. Hiszen a már említett alacsony ár mellett zajszűrést is kínálnak, a próbák alatt pedig arra is fény derült, hogy olcsósága ellenére egyáltalán nem szól rosszul.

Csomagolását tekintve sem a low budget eszközök között foglal helyet, hiszen a textil füllel ellátott dobozának belsejében található üdvözlő kártya, leírás és matricák is arra engednek következtetni, hogy foglalkoztak a tervezők az eszközzel. A tartozékok között szerepel a rövid USB-C töltőkábel és három pár különböző méretű gumiharang.

Picun A6 teszt (4 of 11)

Az ezüst színű, elsőre fémnek tűnő tok műanyagból készült, amivel a rugós mechanizmussal nyíló fedél alatt a két fülhallgató található. A tokban található akkumulátort az alsó részen található USB-C porton keresztül tölthető fel, amivel akár 30 óra használati időt is kihozhatunk a fülesekből, ha visszatesszük őket tölteni. A töltésről az egy darab visszajelző LED ad tájékoztatást.

Picun A6 teszt (6 of 11)

A fülhallgatók is azt a festést kapták meg, mint a tok, a könnyű műanyag nem recseg, de pehelykönnyű súlya miatt nem is hat igazán minőséginek. A fülesek gumiharangot kaptak, hogy kizárják a külső zajokat. Felületük érintésérzékeny, így megérintve adhatunk neki különböző parancsokat. Apró koppintásokkal megoldható a zeneszámok előre vagy hátrafele léptetése, a zenelejátszás elindítása vagy szüneteltetése, a hangerő módosítása. Ehhez a jobb és a bal fülest vehetjük igénybe, értelemszerűen hangerő választásnál a baloldalt megérintve halkít, jobboldalt érintve hangosít. Ahogyan a zeneszámok váltása is hasonlóképp működik, a baloldali hátra, a jobboldali előre léptet.

Picun A6 teszt (5 of 11)

Nekem hiányzott a gesztusvezérlés, amit az OPPO Enco Free 2i fülhallgatómnál nagyon szeretek használni. Azon bármelyik oldalon függőlegesen fel vagy le húzom az ujjamat, úgy változtatja a hangerőt. Természetesen a Picun fülhallgatójával telefonálni is lehet és nem csak felvenni, de le is tudjuk tenni a virtuális telefonkagylót az érintésérzékeny vezérlésnek köszönhetően.

Picun A6 teszt (7 of 11)

A Bluetooth 5.3 kapcsolat nem csak energiahatékonyabb, de alacsony késleltetéssel is rendelkezik, amit külön engedélyezhetünk is a fülhallgatón. Alapértelmezetten nincs bekapcsolva a low latency mód, ehhez ötször kell megérinteni a jobb vagy baloldali fülest, hogy ez az alacsony késleltetésű mód aktív legyen. Filmnézés közben egyáltalán nem éreztem csúszást, játékokat játszva néhol viszont már érezhető volt így is egy kis minimális késleltetés, de egyáltalán nem volt zavaró.A beépített mikrofonjainak köszönhetően lehetőség van az aktív zajszűrés (ANC) használatára, amit a gyártó 40dB hangerősségű hang kioltásáig ígér. Nem csak ANC-t, de transparency módot is kapott, mint minden hasonló fülhallgató. Ezzel nem csak beengedi a külső zajokat, de kicsit fel is erősíti őket, hogy egy beszélgetés alkalmával ne kelljen kivenni a fülhallgatókat a fülünkből. Az ANC jól működik, de a tapasztalatom az, hogy a 40dB érték kicsit túloz, én inkább adnék neki 30dB-es zajszűréssel ellátott nevet. De a nagyobb, mindig jobb, ahogyan azt tudjuk. A lényegét tekintve valóban tompítja a környezeti zajokat, de természetesen mindig kerülhetünk olyan helyzetbe más eszközzel is, amikor bármilyen ANC móddal is próbálkoznánk, vannak olyan hangok, amiket nem lehet minimalizálni.

Picun A6 teszt (7 of 11)

A megszólaló hangok teljesen rendben vannak, azt hittem sokkal tompább hangzást fogok kapni. Azonban kellemesen csalódtam, mert a mélyek is szépen megjelennek és találkozunk magasakkal is, bár ezekből többet is el tudtam volna képzelni. A leírásban szerepel egy telefonos alkalmazás is, amit kipróbáltam a jelenleg nálam lévő iOS rendszerű telefonon. Az app kínai nyelven kommunikál, a listából kiválasztottam a megfelelő modellt, de a szoftverrel nem sikerült párosítani a fülhallgatót, pedig a telefon látja azt. Így ez egy kis negatívum lehet a Picun A6 használóknak.

A fülesek egy feltöltéssel 4-5 órát is kibírnak, telefonálni is tudunk velük, amiben az ENC is segít. Fájó pontnak érzem a viselés érzékelés hiányát, így ha kivesszük a fülünkből, nem állítja meg automatikusan az épp játszott zeneszámot. De amilyen alacsony áron adják ezt a fülest, ez legyen a legnagyobb baja. Olyan a Picun A6, mint korábban a BlitzWolf fülhallgatói voltak. Remek tulajdonságokkal rendelkezik, remek áron. A PICUN A6 a kategóriában nagyon alacsony, 20$-os árával egy erős versenyző ezzel a tudásával és ennél többet, ezen az áron nem is kívánhatnánk.

Picun A6 TWS ANC bluetooth fülhallgató

További bluetooth fej és fülhallgatók

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás