A Tenda TEG1009P-EI switch egyszerű és pénztárcabarát hálózati elosztó, amivel nem csak rengeteg eszközt lehet egy hálózatba kötni, de a PoE funkció által kamerákat és AP-kat is ellát energiával egyetlen hálózati kábel használatával.

  Tenda TEG1009P-EI Switch -1

Lehet, hogy nem tudtad, de ha otthon egy router-rel rendelkezel, ami el van látva szabadon használható LAN csatlakozókkal, akkor már te is (majdnem) egy switch eszközt használsz. Ebből láthatod, hogy a Tenda TEG1009P-EI működése valamelyes hasonlít ahhoz, amit már odahaza megismertél. A Tenda 9 portos terméke elegendő egy háztartásban élők vagy kisebb irodák kiszolgálására is. Ennek köszönhetően AP (acces point), asztali PC, laptop, kamera, nyomtató és sok más, vezetékes hálózatot használó eszköz is hozzá csatlakoztatható. Nem csak a hálózat megosztására, de a vezetékes LAN kábel hossza miatti gyenge jelforrás erősítésére is használható, ha az eszközt végpont közé telepítjük.

A Tenda TEG1009P-EI előnye az egyszerű használat. Ez két dolgot nyújt, egyfelől semmilyen beállítással nem bajlódni az üzembehelyezésekor, csak csatlakoztatni kell az áramforráshoz és hozzákötni a LAN kábeleket, a többit megoldja az eszköz. A könnyű használhatóság és az egyszerű működés miatt korlátokba is ütközhetünk, hiszen nem paraméterezhetjük a portjait, nem menedzselhetjük azokat. Nem tilthatjuk le őket egyenként, nincs MAC szűrés, nem monitorozhatjuk az átmenő forgalmi terhelést és nem tudunk limitációkat sem beállítani a különböző kapcsolati pontok között. Ám valószínűleg sem egy lakásban, sem egy kisebb irodában nem lesz szükség ilyen opciókra. Akik pedig részletes paraméterezhetőséget kívánnak, azok úgyis egy másik eszköz után fognak nézni. A Tenda TEG1009P-EI pont azért megfelelő, mert a használata pofonegyszerű és nem kell hozzá semmilyen tudás, hogy működésre bírjuk.

Tenda TEG1009P-EI Switch -2

A switch dobozában egy méretes, 127 watt teljesítménnyel rendelkező tápot kapunk, amire szükség is van, ha PoE eszközöket szeretnénk használni. A PoE kiegészítők abban nyújtanak segítséget, hogy nem szükséges külön tápegység és tápkábel egy kültéri kamerának, hanem a működéséhez szükséges energiát a LAN kábelen képes továbbitani a switch a kamera felé. Ezzel nem csak szerelési időt, de pénzt is spórolunk, hogy nem kell hosszabbítót vásárolni, fali csatlakozót felhelyezni. A dobozban extraként konzolt, tiplit és csavarokat is kapunk, de mágneseket is mellékeltek hozzá, amivel akár egy fém szekrény oldalára is felrögzíthetjük azt.

Tenda TEG1009P-EI Switch -3

A 23.5×10.3×2.7 centiméteres fém ház villámvédelmi áramkörrel lett ellátva, passzív hűtése pedig lehetővé teszi a csendes működést.

  Tenda TEG1009P-EI Switch -9 Tenda TEG1009P-EI Switch -5

A fém házba bújtatott TEG1009P-EI mind a 9 portja 10/100/1000 Mbit/s sebességgel rendelkezik. Ebből egy darab csatlakozóba illeszthetjük a router-ből kimenő jelet, hogy aztán eloszthassuk azt. A maradék 8 port támogatja az IEEE802.3af PoE szabványt (15.4W), amiből 4 darab 30 watt teljesítményt leadni képes 802.3at PoE-t is kezelni tudja Cat 5 típusú kábelen keresztül. A PoE támogatás előnye, hogy nyugodtan használhatjuk bármelyik portját közvetlenül PC-hez csatlakoztatva, nem fog energiát leadni, hiszen felismeri a hozzákötött eszközt, így csak azoknál a kiegészítőknél lép életbe a 15 vagy 30 wattos energiaátvitel, amelyeknél szükséges.

Tenda TEG1009P-EI Switch -50

A front panelen láthatjuk az állapotjelző ledeket, amelyekről megállapítható, hogy mely eszköz Poe típusú, amit a switch zöld színnel jelez.

Tenda TEG1009P-EI Switch -10Laptopot, asztali PC-t és PoE AP-t is csatlakoztattam hozzá. A két számítógép által használt port sárga színnel jelezte, hogy működik az adatkapcsolat. Az AP által használt aljzat sárga színnel adott információt az adatkapcsolatról, zöld színe pedig arról árulkodott, hogy működik az áramfelvétel a PoE kompatibilis egység felől.

Tenda TEG1009P-EI Switch -12

A sebesség teszteket nézve nem volt nagy eltérés közvetlenól a router-ből a PC-be és a router-switch kombót közbe iktatva a PC-hez kötött sebesség között. A Tenda egységét használni nagyon könnyű, ha vezetékes megosztásról lenne szó. Erőssége a PoE kompatibilitás így, ha valakinek ez szempont, mert kamerákat üzemeltetne vezetékes hálózaton keresztül, akkor kimondottan jó hasznát veszi majd ennek a funkciónak.

Tenda hálózati eszközök

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás