A JIMMY H10 Flex előnye a négy fokozatban állítható, maximum 26KPa teljesítményű nagy szívóerő, az akkumulátoros kivitel, a számtalan különböző fej, a hajlítható szívócső és a padló típusának felismerése. Így automata módban a szőnyeg vagy padló típusától függően állítja a szívóerejét a legalaposabb takarítás elvégzéséhez.

JIMMY H10 Flex teszt

A porszívó vásárlásakor az európai raktáras készlet nagy könnyebbség a pénztárcánknak, hogy nem kell plusz áfa/vám költséget fizetnünk a rendelésekor.

A dobozban rengeteg kiegészítő lapul:

  • amik között megtaláljuk a remekül működő LED-es forgókefés fejet, ami szerencsére sűrű szövet szerű anyagot kapott, amibe kevésbé akadnak bele a hosszú hajszálak,
  • egy kisebb méretű, de ugyancsak motorikusan forgó tisztító fej,
  • állítható hosszúságú fej,
  • hosszú, vékony LED világítással ellátott fej,
  • Széles nyílású kefe fej,
  • tartalék forgó kefe,
  • falra szerelhető tartókonzol,
  • fémből készült cső, amely 90 fokban hajlítható,
  • a kiegészítők sorát gazdagítja az európai szabványú töltőadapter és az akkumulátor is.

JIMMY H10 Flex teszt (14 of 23)

JIMMY H10 Flex teszt 2

JIMMY H10 Flex teszt 3A JIMMY H10 Flex megjelenésében egy modern eszköz, ami LCD kijelzővel rendelkezik az akkumulátor kapacitás kijelzéshez és a szívóerő beállításához. A porszívónak jól áll az ezüst/szürke szín. A hosszabbító cső és fej nélkül kisméretű porszívó elején a szívó csatlakozás, alján 90 fokban elforgatva a portartály és a szűrő betétek találhatók.

JIMMY H10 Flex teszt (18 of 23)

Ennek köszönhetően dupla filter biztosít a tiszta levegőért, amivel 99.99%-os szűrésre képes, hiszen a tartályban található fém szűrő mögött még egy HEPA filter kapott helyet. A portartály menetes mechanizmusú zárjával az egész belső rész kiemelhető, hogy kicserélhessük a szűrőket.

JIMMY H10 Flex teszt 5

Az ajtóval ellátott porgyűjtő 600 milliliteres, amiből egy mozdulattal kiüríthető annak tartalma. A fogásban nem zavar a működést biztosító bekapcsoló ravasz és a szívóerősség állító, hiszen ezek a markolat elején találhatók.

JIMMY H10 Flex teszt 1

A markolat alsó részére került az akkumulátor, amit a porszívóhoz csatlakoztatva, de akár arról levéve is feltölthetünk. A 8x2500mAh kapacitású telep töltési ideje lehetne kevesebb is, hiszen körülbelül 4-5 óra kell neki, mire teleszívja magát energiával. A letisztult designra jó ránézni, az összeszerelés rendben van, hozza a JIMMY-től megismert minőséget.

JIMMY H10 Flex teszt 4

A H10 Flex négy teljesítmény fokozatot biztosít, ami így a szívóerőtől függően maximum 80 percre elegendő működési idővel gazdagít minket. Ez elsőre nem tűnhet túl soknak, de egy átlagos, 60 négyzetméter alapterületű lakás porszívózása sem tart 1 óráig. A szívóerő óriási a JIMMY által kidolgozott motornak köszönhetően, ami 600 wattjával ((245AW) 26KPa erőt tud magából kisajtolni, ami simán felveszi a versenyt a vezetékes társaival is.

A szívóerő négy lépésben állítható ECO, Turbo, Max és automata funkciókkal. A 8x2500mAh kapacitású akkumulátorral, működéstől és a használt kiegészítőktől függően változik az egy feltöltéssel megtehető takarítási idő:

Motorikusan forgó fejjel Motorikusan forgó fej nélkül
Eco mód 50 perc 80 perc
Turbo mód 18 perc 22 perc
Max mód 8 perc 8 perc

 

Max módban csak 8 percet tud hozni, ami rettentő kevés, de ezt a tapasztalataim alapján sosem kell használni, de az esetek 90%-ában még a Turbo mód is felesleges. Eco módban nem csak tovább használható egy feltöltéssel, de ez a szívóerő is tökéletesen elegendő a lehullott rizsszemek, por, homok állati szőr felszívásához. De még a szőnyeg felporszívózásához sem feltétlen szükséges nagyobb szívóerőre kapcsolni, mert a forgó kefe fej hatékonyan tudja eltávolítani a szőnyeg szálai közé rekedt szennyeződéseket, amit utána a porszívó felszívhat.

Az Auto mód nem spórol a szívóerővel, így ezt a funkciót nem sokszor lett igénybe véve. Azonban érdekes volt látni, hogy a Jimmy milyen ügyesen oldotta meg a padló típusának felismerését. Hiszen amint a csempéről a szőnyegre húzzuk a fejet, 1 másodpercnek kell csak eltelnie és automatikusan megemeli a szívóerőt. Azonban nem csak ilyen extrával vértezték fel, de biztonsági funkcióval is ellátták. Ha a forgó kefe fej megakad, mert éppen rátoltuk egy puha lábtörlőre és összegyűrte azt vagy egy nagyobb nylon zacskót szívtunk fel vele, ha a kefét forgató motor megakad, akkor automatikusan lekapcsolja a porszívót, hogy ne keletkezzen sérülés az eszközben és még időben ki tudjuk húzni a fejből a beszívott és elakadt tárgyakat.

Ez a porszívó tökéletesen ideális azoknak, akik egy/kétszobás lakásban laknak és tisztántartanák az otthonukat, de akár nagyobb méretű ingatlanban is ideális lehet, mert arra bizony nem nagyon van szükség, hogy a földről a port, maximális szívóerővel távolítsuk el. Így a takarításra alkalmas akkumulátor idő megfelelő lehet. Akik robotporszívó mellé vásárolnák, hogy a cipőtalpból kihulló piszkot, lehulló kenyérmorzsát, a macska által hátra hagyott alomból kihullott silica gél gyöngyöket feltakarítsa vele, azoknak is tökéletes lesz.Ha egy gyors takarításra van szükség, mert a vendégek már csak 5 percnyire vannak, akkor is remek, hogy kéznél van és ezek alapján az is kiderült, hogy teljes mértékben képes ellátni a lakás kitakarításának fő funkcióját is. A flexibilis nyaknak köszönhetően könnyen elfordulhatunk vele egy sarok előtt. A 90 fokban behajlítható szár nagyon nagy könnyebbséget ad akkor, ha a szekrény, kanapé vagy dohányzóasztal alatt kell kitakarítani. Nem kell lehasalni a földre és alaposan ki lehet takarítani a bútorok alatt is. A fej könnyedén siklik, így egyáltalán nem megerőltető a takarítás a fej és toldalék nélkül 1.9 kilogramm súlyú porszívóval.

JIMMY H10 Flex teszt (22 of 23)

A forgókefés fej nem csak abban segít, hogy a padlón található piszkot felsöpörje a szívócső elött, hanem abban is, hogy a szőnyeg sörtéi közül kikefélje a szennyeződést. Az elülső LED fény segít megvilágítani a piszkot a padlón, amit szabad szemmel nem biztos, hogy észre vennénk.

A HEPA filtere kivehető és mosható, hogy ne kelljen azon aggódnunk, mikor kell beszereznünk egy tartalékot hozzá, hiszen a csomagban kapunk mellé egy kiegészítő darabot is. A JIMMY H10 Flex porszívójában egyáltalán nem találtam kivetnivalót. Jól néz ki, remekül működik, az ára is ideális és az európai áfa és vámmentes raktárnak köszönhetően pár napos szállítási idővel számolhatunk. Tény, hogy a Proscenic P12 is maradéktalanul ellátja nálunk a feladatát, nem kapott olyan extra funkciót, amivel automatikusan állítaná a szívóerejét. De ár/érték arányban egy remek, nagy teljesítményű porszívó lett ez a példány is.

A JIMMY H10 Flex porszívó 118 ezer forintba kerül az áfa és vámmentes európai raktárból

Proscenic P12 akkumulátoros porszívó 55 ezer forint az áfa és vámmentes európai raktárból

🔹Kupon:PROSCP12

Proscenic P11 akkumulátoros porszívó 41 ezer forint az áfa és vámmentes európai raktárból

🔹Kupon:7HQBXR

Akkumulátoros porszívók és más termékek

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás