A KTC H24T09P modellel a korábbi 27 colos példány után egy igazán megfizethető árú gamer monitort próbáltunk ki, ami a jelenlegi akcióban csak 47 ezer forintba kerül.

A KTC H24T09P monitort itt találod meg

🔹Kupon:NEONITY

Ez a modell a 24 colos képátlójához FullHD felbontással rendelkezik. Irodai használatra és játékra ez a pixelsűrűség megfelelő, akik 1440p-s felbontást szeretnének, azoknak egy szinttel feljebb kell lépniük a KTC 27 colos modelljével.

Azt gondolom, ez a felbontás elsőre talán kevésnek tűnhet, de átlag júzerként az irodai környezetben való tevékenységekre megfelelő. Akinek ez kevés lenne, mert szeretne egymás mellett több ablakot is használni, vészmegoldásként használható a Windows skálázó funkciója is. Játékra a FullHD megfelelő a kategóriában, hiszen valószínűleg azok választják ezt az olcsóbb modellt, akik amúgy sem RTX 4090-es kártyával rendelkeznek, hanem inkább a közepes vagy netán alacsony grafikai beállításokat részesítik előnyben. Vagy esetleg azok a felhasználók, akik direkt egy kisebb modellt keresnek, mert már túl nagy lenne egy 27 vagy 32 colos átmérővel rendelkező példány. Azonban a gémer élmény másik oldalát maradéktalanul kihasználja a H24T09P modell, hiszen megadja nekünk a G-Sync és FreeSync támogatást a 165Hz-es képfrissítéssel megspékelve, amit szinten egyik ennyire olcsó monitor sem mondhat el magáról.

A dobozban megfelelő béléssel védve sérülésmentesen érkezett meg az európai raktárból rendelt megjelenítő. A táp mellett HDMI kábel és egy rövid leírás érkezett.

 KTC H24T09P Gaming Monitor-1

KTC H24T09P Gaming Monitor-2Szerencsére minden pozitívumot megörökölt a nagyobb modelltől, így az említett magas képfrissítés, AMD és Nvidia féle képszinkronizáció mellett alacsony késleltetésű ELED panellel szerelték, ami 1ms-os válaszidővel rendelkezik. Ez pedig elméletben olyan gyors megjelenítésre képes, hogy a szemünkkel észre sem veszünk ilyen tempójú változásokat a megjelenített képben.

KTC H24T09P Gaming Monitor-4

Csatlakozók közül a következőket kapjuk:

 • 3.5 mm-es jack,
 • két DisplayPort 1.2 – 1080p 165Hz,
 • két HDMI 2.0 – 1080p 165Hz,

A monitorhoz mellékelt adapter a rajta található adatok alapján 36 wattos teljesítményt képes leadni, de szerencsére nem ennyit vesz fel a monitor, ennél kevesebbel is beéri.

KTC H24T09P Gaming Monitor-5

KTC H24T09P Gaming Monitor-7

A monitor előlapja teljesen sík, a három oldalon lévő kávák nagyon vékonyak. Egyedül az alsó sáv vastagabb a többinél, ide került a gyártó logója és jobboldalra egy kék/piros állapotjelző LED. Az LG monitoroknál látott pöcök beállítógombot használja a KTC is, ahogyan a korábbi modellnél is látható volt. A menü részletes, még a képfrissítést módját, az alkalmazott adaptív szinkronizációt is megjeleníti és a beállítások végletekig messzemenően testreszabhatók.

A KTC H24T09P paraméterei:

 • Panel mérete: 24 col,
 • Panel típusa: FAST IPS,
 • Képarány: 16:9,
 • Háttérvilágítás: ELED,
 • Felbontás: 1920×1080 pixel (1080p),
 • Betekintési szög: horizontálisan és vertikálisan is 178°,
 • Fényerő: 300 nit,
 • Kontrasztarány: 1000:1,
 • Válaszidő: 1 ms,
 • Színskála (lefedettség): 83.71% Adobe RGB CIE1976, 90.07% DCI-P3, 99.53% sRGB,
 • Adaptív szinkronizáció: AMD FreeSync Premium és G-Sync kompatibilis

Ezen tulajdonságok fényében látható, hogy beállítható a HDR mód, amivel élénk színeket és nagy dinamikatartományt kapunk. A 300 nites fényerő elegendő.

KTC H24T09P Gaming Monitor-11

Egyetlen hátránnyal számolhatunk, ami a talpat érinti. A 27 colos modell nagymértékben dönthető, kisebb mértékben forgatható, állítható a magassága és tudja a pivot módot is, ha függőlegesen szeretnénk használni. Ezzel szemben a H24T09P egyetlen “V” alakú talppal rendelkezik, amin csak a monitor dőlésszöge állítható -5/+15 fok között. Azonban erre is van egy jó hírünk. Ha esetleg karos állványon használjuk fő vagy másodlagos megjelenítőként, akkor az univerzális VESA keret által, ha multifunkciós tartót választunk, akkor ezeket a kihagyott ziccereket is könnyen pótolhatja az, akinek szüksége lenne rá.

KTC H24T09P Gaming Monitor-6

KTC H24T09P Gaming Monitor-8A megjelenítő válaszideje 1ms, a képfrissítése maximum 165Hz lehet, akár a HDMI kábelen keresztül is. A 24 colos panel becsillanásmentes, matt borítással rendelkezik, betekintési szögei 178 fokosak, így minden oldalról jól látható a rajta megjelenített tartalom az IPS technológiának köszönhetően. Kékfény szürővel is ellátták, amit a menüből négy lépésben állíthatunk be a nekünk megfelelő opcióra. Szabályozható a képarány, színhőmérséklet, kontraszt, fényerő, élesség, gamma. Bekapcsolhatjuk a HDR módot is, amivel automatikusan képes átállni a megfelelő beállításokra, ha HDR kompatibilis bemenetet kötünk rá.

KTC H24T09P Gaming Monitor-9

A nagyobb 27 és a kisebb 24 colos KTC monitor

KTC H24T09P Gaming Monitor-10

KTC H24T09P Gaming Monitor-12

KTC H24T09P Gaming Monitor-17

Nem kellett csalódnom az idehaza kissé ismeretlen márkában, hiszen rendben tette a dolgát a tesztidőszak alatt. Pont azokat tudja, mint a már 2 hónapja használt 27 colos KTC H27T22 modell. A 165Hz-es képfrissítés a legtöbb embernek sok is, én is 120Hz-en használom a nagyobb testvérét. A képszinkronizálás remek dolog, hogy nem kötelező V-Sync használata a játékokhoz, ami visszavesz a teljesítményből. A betekintési szögek megfelelők és nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a Geekbuying európai raktárából vásárolható meg ez a modell, ami így olcsóbb, mint bármely hasonló hazai termék. A kuponos akcióban 129$-t, azaz körülbelül 47 ezer forintot kérnek a 165Hz-es megjelenítőért, ami remek ár egy ilyen monitorért.

A KTC H24T09P monitort itt találod meg

🔹Kupon:NEONITY

További KTC monitorok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás