A BlitzWolf BW-GP1 moduláris tápja 550 és 750 wattos teljesítménnyel választható. Mindkét modellben közös a moduláris kialakítás, az automata ventilátor szabályzás, RGB világítás és a 80Plus Gold minősítés is. Papírforma szerint egy ilyen darabbal nem lehet mellé lőni.

A BlitzWolf nagyon ráfeküdt arra, hogy a vásárlóit maximális kiszolgálásban részesítse. Márkajelzés nélkül is könnyen felismerhető lenne a zöld-fehér színű doboz, amit minden terméküknél használnak. A beltartalom meglepettségre ad okot, hiszen nem csak a csatlakoztatható vezetékek, hanem maga a PSU (Power Supply Unit=egyszerűre lefordítva: táp) is külön tépőzáras táskába van csomagolva.

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt 5

Hozzánk az 550 wattos modell érkezett, amelynek kidolgozottsága, összeszerelése is példás. Súlya pedig maximálisan túlszárnyalja az általam ismert tápok tömegét, hiszen az 1.8 kilogrammja jóval több, mint amire számítottam.

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt 3

A BlitzWolf BW-GP1 modellt ventilátorral felfelé és lefelé fordítva is használhatjuk. Kétoldalán a gyártó logója és az RGB sávok bújnak meg. A 140 milliméteres ventilátor működés közben is halk, tejüveg szerű kivitelének köszönhetően RGB színekben világítják meg a fém házban lévő ledek. A gyártó adatai szerint 1000000H MTBF értékkel rendelkezik, tehát elméletileg 11.4 évig képes probléma nélkül üzemelni. Elején a moduláris csatlakozók közül jópárat kapunk a CPU/PCI-e és SATA eszközökhöz és ARGB kompatibilis csatlakozót a világítás működtetéséhez. A hátsó rész szellőzőnyílásánál a tápcsatlakozó, ki/be kapcsoló és a ventilátor kapcsoló gombját találjuk. A BW-GP1 folyamatos vagy automatikus módban, hőmérséklet függő ventilátor szabályozásra képes. Így magától képes állítani, hogy mikor kapcsolja be a ventilátorát a hűtés érdekében.

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt-1180695

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt 4

A BlitzWolf büszkén hirdeti, hogy minőségi Japán kondenzátorokat alkalmaztak. A gyártó töltőinél megszokott tulajdonságokat is maradéktalanul megkapjuk. Ennek köszönhetően túláram, túlfeszültség, rövidzárlat és magas hőmérséklet elleni védelemmel is felvértezték.

Ezeken a tulajdonságain felül antisztatikus, por, illetve tűzálló és korrodálódás elleni anyaggal van ellátva. Az alkatrészeit kitöltő szilikagél pedig állítólag nem csak a hardverelemek védelme érdekében, hanem a hőleadás szempontjából is fontos.

 

BlitzWolf BW-GP1 – A nagy próba

 

Szép számmal kapunk kábeleket, hogy csak azokat csatlakoztassuk a BlitzWolf BW-GP1-hez, amelyekre szükségünk lesz. Így csökkentve a felesleges vezetékeket a számítógép házában. A korábbi 600 wattos FSP Hydro tápomat kiszerelve bekerült a BlitzWolf megoldása. A 20+4 PIN-es alaplapi csatlakozó (ami nagyon masszív és harisnyázott borítást kapott) után a 8 PIN-es CPU-nak energiát adó csatlakozó került bekötésre. Ezek után szükségem volt egy 8 PIN csatlakozású vezetékre az RTX 3060 videókártyámhoz és kellett még egy SATA a merevlemeznek.

PCI-E vezetékből kettőt is mellékelnek, ahogyan a SATA tápcsatlakozós kábelből is, amin egyenkét 3, azaz összesen 6 SATA eszközt használhatunk. Ezen kívül adnak még IDE eszközökhöz használható vezetéket is, ami jó dolog azoknak, akik régebbi perifériával dolgoznak. Nekem nem volt rá szükségem, ahogyan az FDD kábelre sem, hiszen floppy meghajtó már 20 éve nincs a gépembe. Még az ARGB világításhoz volt szükség a mellékelt kábelre, ami az ASUS TUF alaplapomhoz lett csatlakoztatva, hogy az Armoury Crate alkalmazással ki lehessen használni a ledek által nyújtott fényeket.

BlitzWolf BW-GP1 aura sync

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt-1180705

A 80Plus Gold minősítés nagy húzóerő, hiszen ez azt jelenti, hogy a táp 20, 50 és 100%-os kihasználtsága esetén is 80% feletti teljesítményleadásra képes. Gold minősítés esetében ez papíron 91%-ot jelent. Ami által nem vész el annyi energia, így kevésbé melegszik fel a PSU. Az Asus Armoury Crate alkalmazásból bármilyen színt beállíthatok, amilyet csak szeretnék. Illetve választhatok szivárvány színt, lágyan váltakozó, ugráló, stroboszkóp vagy folyamatosan világító, esetleg lekapcsolt fényeket is. Mivel a videókártyám lila színre van állítva, így másodpercek kellettek hozzá, hogy a táp színe is ezzel harmonizáljon.

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt-1180720

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt-1180722

A számítógép bekapcsolását követően a 14 centiméteres ventilátor egyáltalán nem hangos. Kikapcsolt ventilátor mellett a teszt során meglepő módon nem tudtam annyira megterhelő feladatokat adni a gépnek, hogy olyan szintre melegedjen a PSU, hogy bekapcsoljon az automata ventilátor vezérlés. Amikor egy hosszabb játék alkalmával manuálisan kapcsoltam be a ventilátorát, hogy kifújja a táp által termelt meleg levegőt, az csak langyos volt. Így látható, hogy valóban nem igazán fűt ez az 550 wattos modell és valószínűleg ezért nem indult be automatikusan a hűtése.

BlitzWolf BW-GP1 moduláris táp teszt-1180698

Hardverigényes PC-s játékkal és az AIDA stressz teszt benchmarkkal is hosszú ideig terheltem a gép komponenseit. Kíváncsi voltam, hogy a táp és a hozzá adott PCI-E kábel elbírja-e az Nvidia RTX 3060 fogyasztását, hiszen a VGA gyártó is minimum 550 wattos tápot ír a specifikációjában a kártya és a többi komponens optimális működéséhez. A BlitzWolf fogyasztásmérő által ellenőrzött adatok által maximum 418 wattot vett fel a gépem teljes terhelés mellett. Így pedig még mindig van tartalék a tápban a névszerinti 550 watthoz képest. Az eltelt pár hét alapján jól teljesít a BlitzWolf terméke, így a jelenlegi FSP Hydro megmarad tartaléknak. Ha egy moduláris, automata hűtésszabályzós PSU-ra van szükséged, ami még RGB világításra is képes, az 550 és 750 wattos modell jó választás lehet.

BlitzWolf BW-GP1 550W moduláris 80Plus Gold ARGB tápegység

További BlitzWolf termékek

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás