Az egyik legkönnyebben használható Tuya, Zigbee gateway, ami beépített IR adójával számtalan lehetőséget nyújt. Széleskörű használhatóságának köszönhetően az is megvalósítható vele, hogy egy sima WiFi nélküli klímát is telefonról vezérelhess, akár távol az otthonodtól.

A MoesHouse terméke az egyik legjobb választás arra, ha olyan eszközökkel vagyunk felszerelve, ami a Tuya vagy a Zigbee platformot használja. Nem kell egyetlen ilyen platformnál maradnunk, hiszen egy eszközzel számos más kiegészítő kezelhető és válik vezérelhetővé.

MoesHouse Gateway teszt -1180554  Nem csak a fent említett Tuya és Zigbee módokkal, hanem kapcsolati fronton WiFi-vel, Bluetooth-al és infravörös szenzorral is felvértezték a gateway-t. Így azon kívül, hogy az adatkapcsolat kétféleképpen is megoldható, arra is lehetőséget ad, hogy az infravörös távirányító helyett a telefonunkat használva, ő adja ki az IR jeleket a szobában található eszközökhöz. Ennek a segítségével a mobiltelefon lehet a TV, klíma, légtisztító vagy ezernyi más eszköz távirányítója. Ami azt az extrát is átadja a felhasználók kezébe, hogy ezzel a lehetőséggel akár a munkahelyről hazaindulva is bekapcsolhassa a klímát a lakásban a mobiltelefon és a gateway segítségével.

MoesHouse Gateway teszt -1180552

Rettentő egyszerű, igazi low budget csomagolás jellemzi a MoesHouse termékét, amihez egy rövid leírás és microUSB kábel volt mellékelve, ami átadja a csekély, 5V/1A mennyiségű energiát az eszköznek. Meglepően könnyű, de az olcsósága ellenére felhasznált lekerekített oldalú hatszög dizájnnal rendelkező műanyag külsőben alig érződik a súlya, hiszen csak 62 grammot nyom. A front részen egy állapotjelző led található, ami különböző színekben képes jelezni működését, hátul pedig a microUSB csatlakozó kapott helyet. Mérete 8.6x9x2.65 centiméter és ebben a kis műanyag házban 2.4Ghz-es WiFi, Blutooth 4.2 (BLE Mesh) és infra is helyet kapott.

MoesHouse Gateway teszt -1180550

A Bluetooth Mesh előnye, hogy nagyobb lefedettséget adhat az eszközök használatához. Hiszen nem közvetlenül a lakás egyik végéből a másikba küldi a jelet a gatewaynek, amely adatfolyamban lehetnek zavarások, hanem megkeresi a hozzá legközelebb található bluetooth (mesh) eszközt, aminek elküldheti az adatcsomagot, majd az is kereshet egy másik eszközt, így behálózhatják az egész lakást, hogy biztosan elérjen a küldött parancs a gateway felé.Mivel én is csak nemrég kezdtem el érdeklődni a Tuya és Zigbee rendszerek iránt, így első körben a BlitzWolf BW-SHP13 okos aljzattal és egyben fogyasztásmérővel lett kipróbálva, hogyan is működik a  gateway. A BlitzWolf BW-SHP13-ról készült tesztet már olvashattátok.

MoesHouse gateway teszt 1

A Moes alkalmazás letöltése után, ami természetesen Android és iOS telefonokra is elérhető, csak egy felhasználó fiókot kell készíteni, hogy használhassuk az alkalmazást. Az app magyar nyelvű felülettel rendelkezik, bár nem mindenhol megfelelő a fordítás minősége. De mivel nem kell bonyolult műveleteket használni, így tökéletesen elegendő ez a tört magyarság is. Nem csak az a számos funkció érhető el vele, ami a bevezetőben is olvasható volt, hanem társítható hozzá Amazon Alexa, Google Segéd, SmartThings, DuerOS, Tencent Micro, Ding Dong, Rokid és Tmall Genie vezérlési funkció is.

MoesHouse gateway teszt 2

Egy eszköz hozzáadása pofonegyszerű. Csak meg kell keresnünk az új eszközt a bluetooth vagy WiFi kapcsolaton keresztül az alkalmazásban és máris megjelenik a felvett kiegészítő a szoftver listájában vagy ha ez nem működik automatikusan, hozzáadhatjuk azt manuálisan is. A Zigbee 3.0 platformot használó BlitzWolf fogyasztásmérő minden funkciója elérhető a Moes rendszerén keresztül. A MoesHouse gateway egység a mobilos alkalmazás kezdőlapján is látható. Ha ezt választjuk ki, akkor azokhoz az eszközökhöz jutunk, amit a távirányítóval vezérelhető eszközökhöz használhatunk. Így hozzáadtam a Samsung TV-met és a légkondicionálómat is.

A Polar légkondicionálóm nem volt a listában, de a MoesHouse tanítható, így a gateway-el szemben tartva a klíma távirányítóját, beállíthatjuk neki a megfelelő funkciókat. A Polar belső egységet megtanulta használni és ki is írta, hogy ez megegyezik a Gree távirányítójával, így azt állította be hozzá. Ennek köszönhetően, mivel a MoesHouse egység otthon van, abban a szobában, ahol a klíma is, így akár a munkahelyről is bekapcsolhatom az otthoni klímát, mert az úgy érzékeli, mintha a saját távirányítójával, előtte állva nyomtam volna meg rajta a bekapcsoló gombot. Ez pedig akkora segítséget nyújt, hogy nem kell egy távolról is vezérelhető okos klímát vásárolni, hanem ezzel a pár ezer forintos kiegészítővel felokosítható a lakás számos eszköze.

MoesHouse gateway teszt 3

Így van ez a TV-vel is, mert beállíthatom azt, hogy amikor napokig nem vagyok otthon, esténként bekacsoljam, hogy úgy tűnjön, valaki épp odahaza nézi az esti meccset. Ha azt nézzük, hogy most 30$-t kérnek érte, egy ilyen tudásért ez az ár még így is bőven megéri. Az ismertebb Alexa és Google asszisztenssel a hangvezérlés is megoldható, tehát még egy könnyebbség az otthoni kényelem oltárán. Ezt a körülbelül 10 ezer forintos összeget bőven megéri a gateway.

MoesHouse Tuya ZIGBE bluetooth Multimode Gateway

További MoesHouse eszközök

Okosotthon kiegészítők

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás