A KTC H27T22 27 colos, 165 Hz-es gamer monitora már jó ideje birizgálta a fantáziámat, így végre sikerült beszerezni ezt a 27 colos modellt, mielőtt megint azt tapasztaltam volna, hogy elfogytak a készletek. Ez néha előfordul, de nem is érthetetlen okokból, hiszen népszerű a gyártó megjelenítője a specifikációit megspékelő HDR10 és pivot módnak köszönhetően.

A kék dobozban megfelelő béléssel védve sérülésmentesen érkezett meg az európai raktárból rendelt megjelenítő. A táp mellett DisplayPort kábel érkezett, HDMI nem jár a csomagban. Ebből az információból már tudni lehet, hogy DP porttal szerelték a monitort, azonban a biztonság kedvéért, a hátlapon helyet kapott egy HDMI csatlakozó is.

KTC H27T22 teszt_

KTC H27T22 teszt 7

Le sem tagadhatná gamer mivoltát, amit nem csak a hátlap dizájnja, hanem a szem szerűen, RGB világítást is kapott hátsó rész emeli játékosoknak szánt magasságokba. Ez a világítás persze kikapcsolható a menüből, illetve ha a falnak háttal használnánk a monitort, amúgy sem lenne haszna a világításának, hiszen akkora fényereje nincs, hogy a falról visszavert fény látható legyen a monitor méretei miatt. Ez inkább akkor ideális, ha irodai környezetben használjuk és bőven van mögötte tér, hogy bárki láthassa a lágyan váltakozó RGB színeket.

KTC H27T22 teszt 2

A monitor összeállítása nagyon hamar megvan, köszönhető az egyszerű összeszerelésnek, hiszen csak az állványra kell felhelyezni a pillangó klipszes csavarral rögzíthető talpat. Majd az egészet rá kell illeszteni a monitor hátuljára, akár egy HP E243 monitor esetében. A KTC kábeleinek átvezetéseihez használhatjuk az állványon kialakított rózsaszínnel színezet nyílást, ahová bevezethetjük a billentyűzet vezetékét is, ha ezzel az egyszerű módszerrel oldanánk meg a kábelmenedzsmentet.

KTC H27T22 teszt 6

KTC H27T22 teszt 3A monitor nagy szabadságot nyújt a mozgathatóság terén, hiszen azon kívül, hogy pivot módban, azaz állítva is használható, a dőlésszöge 25 fokban állítható. Oldalirányban 45 fokos szögben fordítható el, magassága pedig majdnem 13 centiméterben változtatható. Aminek köszönhetően a monitor alja majdnem teljesen leérhet az asztal felületére, de akár teljesen fel is emelhető.

KTC H27T22 teszt 5

 

Csatlakozók közül:

 • 3.5 mm-es jack,
 • két DisplayPort 1.2,
 • HDMI 2.0,
 • USB port a firmware frissítéshez és tápcsatlakozót kapunk.

A monitorhoz mellékelt adapter a rajta található adatok alapján 54 wattos teljesítményt képes leadni, de szerencsére nem ennyit vesz fel a monitor.

KTC H27T22 teszt 4

A monitor előlapja teljesen sík, a három oldalon lévő kávák nagyon vékonyak. Egyedül az alsó sáv vastagabb a többinél, ide került a gyártó logója és jobboldalra egy kék/piros állapotjelző LED. Az LG monitoroknál látott pöcök beállítógombot használja a KTC is, de nem a monitor aljának közepén, hanem a monitor hátuljának jobboldalának alsó felénél. Ez az egygombos vezérlés az LG monitoroknál is megszokást igényelt, így itt is szokni kell a funkciók használatának módosítását a menüben barangolva. A menü részletes és a beállítások végletekig messzemenően testreszabhatók.

KTC H27T22 teszt_-17

A 27 colos KTC H27T22 AUO8.2 (Acer Display Technology, Inc. & Unipac Optoelectronics Corporation) Fast IPS panellel érkezik, ami támogatja a FreeSync Premium és G-Sync technológiákat, illetve 165Hz-es képfrissítéssel és 1ms válaszidővel rendelkezik.

A beállítások sokrétűsége miatt szükséges ismernünk a KTC H27T22 paramétereit:

 • Panel mérete: 27 col,
 • Panel típusa: FAST IPS,
 • Képarány: 16:9,
 • Háttérvilágítás: ELED,
 • Felbontás: 2560×1440 pixel (1440p),
 • Betekintési szög: horizontálisan és vertikálisan is 178°,
 • Fényerő: 350 nit,
 • Kontrasztarány: 1000:1,
 • Válaszidő: 1 ms GTG,
 • Színskála (lefedettség): 84% Adobe RGB CIE1976, 92% DCI-P3, 99% sRGB,
 • Adaptív szinkronizáció: AMD FreeSync Premium és G-Sync kompatibilis

Ezen tulajdonságok fényében látható, hogy beállítható a HDR mód, amivel élénk színeket és nagy dinamikatartományt kapunk. A 350 nites fényerő számomra elegendő. A HDR bekapcsolásával éjszakai használatkor 30%-os erősségen, nappal 40%-os fényerőn használom. HDR-t kikapcsolva a fényerőszint 60%-ra állítva lett számomra ideális.

A monitor kontrasztaránya nem olyan, mint egy OLED panelnek, de a kategóriában megfelelőnek mondható az 1000:1-es érték. Egy fekete képet megjelenítve feltűnik, hogy hol van az IPS panel háttérvilágítása, bár ez a legtöbb monitornál felfedezhető, sajnos a korábbi LG monitoromon sem volt ez máshogyan.

KTC H27T22 teszt_-23

Egy játékra szánt monitor esetében fontos a válaszidő és a képfrissítés frekvenciája is. Míg előbbi 1ms, addig utóbbi maximum 165Hz lehet. A képfrissítés 60, 75, 120, 144 és 165Hz-es lépésekben választhatók ki. A legnagyobb képfrissítéshez már DisplayPort kábelt kell használni, HDMI-vel 144Hz lesz a legmagasabb érték. Extraként a monitor olyat is tud, hogy beállítható a képfrissítés kijelzése a monitor jobb felső sarkában. Bármelyik két nagy videókártya gyártó megoldását is használnánk, biztosítva van a képfrissítésnek megfelelő képkocka küldése a GPU-tól a monitorig a FreeSync és G-Sync funkciónak köszönhetően.

KTC H27T22 teszt_-24

KTC H27T22 teszt_-26A 27 colos panel szerencsére matt borítással rendelkezik, betekintési szögei jók, minden oldalról jól látható a rajta megjelenített tartalom az IPS technológiának köszönhetően. Kékfény szürővel is ellátták, amit a menüből négy lépésben állíthatunk be a nekünk megfelelő opcióra. Szabályozható a képarány, színhőmérséklet, kontraszt, fényerő, élesség, gamma. Bekapcsolhatjuk a HDR módot is, amivel automatikusan képes átállni a megfelelő beállításokra, ha HDR kompatibilis kimenetet kötünk rá. Nekem színkalibrációra volt szükségem a HDR módba váltás után, hogy olyan színeket kapjak, amilyeneket szeretnék. De ez pár perc alatt megvan a Windows beállításainak köszönhetően.

Egyetlen hiányt fedeztem fel, hogy a monitorról közvetlenül nem állíthatók az RGB színskála értékei, ezt csak szoftveresen valósíthatjuk meg. Kicsit szomorú voltam, hogy nem kapott beépített hangszórókat, de szerencsére cserébe van 3.5 milliméteres jack csatlakozónk. A firmware frissítésre alkalmas USB port pedig külső hangszórónak energiaellátáshoz is használható, így azonnal rá lett kötve a monitorra a Redragon hangfala.

Irodai alkalmazások, filmnézésé, de még játékok közben sem találtam hibán a KTC monitorában. A 165Hz-es képfrissítés remek dolog, tényleg tudja a monitor. Már csak olyan hardverrel kell rendelkeznünk, ami játékok közben ki is hajtja a megjelenítőt. Kisebb címek esetében, mint például a CS GO-val simán elérhető ez az fps szám. A remek árazása miatt, ahogyan a bevezetőben is említettem, sokszor akad, amikor egy pár napra elfogynak a készletek. Ilyenkor is meg lehet rendelni, de ekkor előrendelői státuszban vannak, ami azt jelenti, amint érkezik belőle szállítmány, úgy küldik ki őket a vásárlóknak. A KTC monitorára szerencsére nem kell sokat várni, ha raktáron van, hiszen az európai raktárnak köszönhetően csak pár napos a szállítás. Jelenleg értesítés kérhető, hogy mikor lesz készleten, így a 27 colos KTC H27T22 99 ezer forintba kerül, de a 32 colos modellért csak 96 ezer forintot kérnek.

27 colos KTC H27T22 165Hz gamer monitor

A KTC összes monitora

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás