A Xiaomi Redmi Buds 4 Pro aktív zajszűrést kapott, pillekönnyű súllyal rendelkezik, a dual módnak köszönhetően pedig egyszerre két eszközhöz is csatlakoztathatjuk.

 Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (1 of 2)

A Xiaomi fülhallgatójának csomagjában három pár gumiharangot a megfelelő méret kiválasztásához és USB-C kábelt mellékelnek a tok 590mAh kapacitású akkumulátorának feltöltéséhez.

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (1 of 6)

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (2 of 6)

A fekete tok (amely készlettől függően rendehető fehér színben is) egy lapos kavicsra emlékeztet, ami alul egy USB-C portot, elöl pedig egy állapotjelző ledet kapott. A rugós mechanizmussal nyíló tetőt felhajtva felvillan az állapotjelző, ami fehér színnel tájékoztat a töltőtok akkumulátorának állapotáról. De ez az adat a telefonos alkalmazással is lekérhető a fülhallgató jobb és baloldalának százalékos értékével együtt.

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (3 of 6)

Az ovális hangvetőn található gumiharang kényelmes, nem kellett másikat keresnem a csomagban az ideális méret kiválasztásához. Nem zavaró, kellemesen ül a fülben, hosszabb távon sem kényelmetlen. A 10 milliméteres alumínium ötvözetből készült driverek mellett egy 6 milliméteres is helyet kapott bennük a jobb hangminőségért. De az extrák között kapunk fülhallgató keresést és illeszkedési tesztet is, hogy megfelelő legyen a fülhallgató helyzete a fülünkben.

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (4 of 6)

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (5 of 6)

A Redmi Buds 4 Pro modellem nem global, hanem kínai piacra készült termék, ezért a Play áruházból nem találtam hozzá “gyári” szoftvert, de a sokkal több testreszabhatóságra alkalmas „Mi Buds M8” tökéletesen tette vele a dolgát, amivel még a legfrissebb szoftvert is fel lehetett tenni a fülhallgatóra. Ezzel az appal százalékos pontossággal láthatjuk a fülhallgatók és a töltőtok akkumulátorának kapacitását. Bekapcsolhatjuk a zajszűrést és a transparency módot, testreszabhatók a gesztusok, be vagy kikapcsolható ez in-ear érzékelés, amivel figyeli, hogy kivettük-e a fülünkből a fülhallgatót, ilyenkor pedig megállítja az épp játszott zeneszámot.

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro (6 of 6)

Az érintésérzékeny vezérléssel elérhető a zeneszámok léptetése, megállítása és elindítása, de a Mi Buds M8 szoftverrel, ami csak Androidra érhető el, beállítható a hangerősség állítása is. Az aktív zajszűrés is bekapcsolható, amihez a hat beépített mikrofonját képes használni. Ez a gyártó leírása szerint akár 43dB hangerősségig használható 30-3000Hz között, három fő lépésben és megannyi típusból választható ki a zajcsökkentés mértéke.

Redmi Buds 4 Pro teszt2

A basszusok nem dübörögnek túl, nincsen igaz “V” karakterisztikája, ha olyan muzsikát hallgatunk, sokkal jobban elkülönülnek az oldalak, amikor megszólalnak a hangszerek, mint bármelyik korábban próbált Xiaomi vagy BlitzWolf fülhallgatómnál. Viszont az OPPO fülhallgatóm hangja még mindig sokkal jobban tetszik. Aminek kifejezetten örültem, hogy az ANC bekapcsolásával sem lesznek tompák a lejátszott zenék hangjai, mint más fülhallgatók esetében és ez mindenféleképp egy pozitívuma a Xiaomi fülesének.

Redmi Buds 4 Pro teszt3

Az aktív zajszűrésnél nagy segítség az in-ear kivitel, erre tesz rá egy lapáttal a gumiharang is, hogy kizárja a külső zajokat. (Ám az OPPO Enco Free 2i, jobban kizárta a külső zajokat és nekem a hangja is jobban tetszett.) Azonban természetesen ezzel nem leszünk süketek a külvilággal szemben, de csökkenti a fülünkbe érkező „káros” zajokat. Nem csak zajszűrést, hanem transparency módot is kapott, amit úgy képzeljünk el, mint egy hallókészüléket. Ennek aktiválásával beengedi és felerősíti a külső hangokat, amivel még akkor is tökéletesen hallhatjuk a külvilág hangját, ha közben zenét hallgatunk. Ennek megfelelően akár beszélgetni is tudunk, miközben szól a fülünkben a kedvenc zenénk. Ezek mellett tökéletesen használhatjuk telefonbeszélgetésre is, ehhez különösen jól jön a külvilág hangjainak kizárása az ANC-nek (aktív zajszűrésnek) köszönhetően, amit hívás közben is aktiválhatunk, deaktiválhatunk.  A hang átengedése és a zajszűrés mértéke is állítható az alkalmazásból.

Redmi Buds 4 Pro teszt 1

A Dual connection remek dolog, hogy ha a mobiltelefonnal és a laptoppal is használni szoktuk, nem kell törölni a párosítást, ha az egyik helyett a másik eszközünkkel szeretnénk használni, hanem ezt okos módon a fülhallgató oldja meg. Ha a laptopról szól valamilyen zene, akkor a laptophoz kapcsolódik. Ha a laptopról megállítom és a telefonról játszok le valamit, akkor pedig annak a hangját játssza le. Így a PC-hez és a telefonhoz csatlakoztatva, ha a gépről hallgatok zenét, akkor telefonhíváskor vagy üzenet érkezésekor azonnal beadja a mobilom értesítési hangját.

A fülhallgatók tárolására szolgáló tokot 60 perc alatt feltölthetjük, amivel aktív zajszűrés nélkül akár 9 órán át is használhatjuk a füleseket egy feltöltéssel. Visszahelyezve őket a tokba, az akkumulátornak köszönhetően többször is feltölthetők és 5 perc töltéssel akár 2 óra beszélgetési időre megfelelő energiát képesek felvenni

Milyen lett a Xiaomi Redmi Buds 4 Pro?

Könnyű és kényelmes a viselése, a hangja nagyon jó, az ANC remekül működik. A Xiaomi Redmi Pro 4 a kedvezmény kóddal egy kicsit olcsóbban, 75.99$-os áron vásárolható meg.

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro

Kupon:BG995efc

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akciókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Megosztás

Hozzászólás