Egyszerre 3 USB eszköz és LAN kábel is csatlakoztatható az USB HUB Gigabit Ethernet Adapter elosztóba, aminek köszönhetően a laptopunkból csak egy portot foglal majd el, de számtalan más eszközt és gigabites LAN-t is csatlakoztathatunk hozzá.

USB3.0 HUB Gigabit Ethernet Adapter_-2

Nem kell hozzá driver, illesztőprogram, hiszen a teszt során gond nélkül működött Windows 11 és Ubuntu Linux rendszeren is. De az elosztó gyártói leírása és a Realtek honlapja szerint MacOS rendszerekkel is illesztőprogram mentes használatot tesz lehetővé, Realtek RTL8153 chipje által.

 

Az USB HUB Gigabit Ethernet Adapter ezüstszínű HUB alumínium házat kapott, ami letisztult megjelenést kölcsönöz a számára. Felül a három nagy sebességű portot jelző, kék színű USB3.0 csatlakozókat találjuk, az oldalán pedig az állapotjelző ledekkel ellátott gigabites RJ45 csatlakozó figyel.

 USB3.0 HUB Gigabit Ethernet Adapter_-3

Az USB-A csatlakozója is természetesen 3.0-s sebességű. Számos Type-C modell érhető el a piacon, de ha egy régebbi laptoppal van dolgunk vagy egyszerűen nincs az eszközünkön USB-C vagy ethernet csatlakozó sem, mint a Chuwi HeroBook Air laptopomon, akkor kiváló választás az olcsó USB-A csatlakozós HUB.

Az univerzális portnak köszönhetően USB-s pendrive, merevlemez, egérhez tartozó adó/vevő vagy bármilyen ezzel szerelt eszköz hozzáköthető a géphez.

Csatlakozók közül találunk rajta:
  • 3 darab USB 3.0 portot,
  • 1 darab gigabites RJ45 portot,

Az USB portokat egy gyors BlitzWolf BW-UP3 pendrive és egy szintén a gyártó által készített külső SSD meghajtóval, illetve egy tokban lévő 1TB-os 2.5 colos Seagate merevlemezzel próbáltam ki, amiket egyszerre tudott kezelni az elosztó. A BlitzWolf termékei a pendrive-ok és SSD-k terén is remekelnek és nagy sebességre képesek. Így a pendrive volt az az eszköz, aminek lemértem a tempóját.

USB3.0 HUB Gigabit Ethernet Adapter_-5

A HUB-ra kötve az egyik USB 3.0 csatlakozón keresztül próbáltam ki a pendrive-ot, amivel az Ubuntu Linux-ot futtató gépem a KDiskMark alkalmazásban 435.20mb/s olvasási és 223.34mb/s írási sebességgel jutalmazott. Ez pedig ugyanazt a tempót hozta, mintha közvetlenül a gép USB portjához csatlakoztattam volna.

USB3.0 HUB Gigabit Ethernet Adapter_-6

 

A teszt során a speedtest.net szerint maximális letöltésem 773.97mbps volt az elosztón át mérve, a feltöltésem az internet csomagom névleges 25mbps mellett 27.36mbps sebességet adott. Akik ultrabook-ot használnak, amin nincs LAN csatlakozó, azok így is elérhetik a vezetékes net adta előnyöket. Ez főleg akkor jön jól, ha mint nekem is, lassú lenne a 2.4GHz-es laptop wifi-je vagy egy stabil és gyors vezetékes kapcsolatra vágynak, esetleg diagnosztikai munkára használnák.

USB3.0 HUB Gigabit Ethernet Adapter_-4

Az USB-C HUB Gigabit Ethernet Adapter egy hiánypótló eszköz. Számos USB porttal és LAN csatlakozóval, így az ultrabook-omat, teljesértékű asztali gépként használhatom. Ráköthetek külső egeret, billentyűzetet, SSD-t, merevlemezt pendrive-ot a gigabites LAN csatlakozóját. Az USB HUB Gigabit Ethernet Adapter mindenkinek ajánlott, hogy egyetlen USB portot használva számos külső eszközt köthessünk rá. Így a laptopunk többi portja megmaradhat más eszközök csatlakoztatására.

Az általam próbált modell sajnos egyelőre nem elérhető, de találtam hasonló típust műanyag házzal, kicsit olcsóbban. 12$, azaz körülbelül 4400 forint ingyenes szállítással

Hasonló USB HUB-ok

 

Tedd a könyvjelzők közé az oldalunkat, hogy mindig megtaláld a friss híreket és a legjobb akicókat

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás