Egy alaposabb ráncfelvarrással jelent meg a Xiaom Smart Band 7, ami jóval nagyobb ugrás a generációváltás folyamatában, mint amit a 6 hozott az 5-ös szériát váltva. De mennyire is jelentős ez az ugrás az újdonságot tekintve?

Nem sok idő telt el, de máris új utóddal gazdagodott a Xiaomi okoskarkötőjének családja. A Smart Band 7 kijelzője ismét nagyobb lett, mint az elődjéé volt, a fejlett szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a nap 24 órájában hű társunk lehet, bármerre is visz majd az utunk.

Xiaomi Smart Band 7 teszt (1 of 1)

Xiaomi Smart Band 7 teszt (2 of 7)

A Mi Band szériában már jól megszokott fekete színű csomagban most is csak az egyetlen kiegészítő az, ami az 5. generáció óta velünk van. Általa már nem kell a szíjból kivenni a belső magot, hogy azt belecsúsztathassuk a töltőjébe, csak a mellékelt mágneses végű kábelt kell az óra hátuljára helyeznünk és fel is tölthető az okoskarkötő akár a laptop USB portján keresztül is.

Xiaomi Smart Band 7 teszt (7 of 7)

Generációról generációra külsőre nem sok változás fedezhető fel az előző szériákhoz képest, de egy fontos újítás akad, ami azonnal szembetűnik. Az androidauthority által összeállított listában jól láthatók a különbségek, hogy milyen külső és belső változások történtek a frissítéseknek köszönhetően.

smart band 7 specs

Forrás:androidauthority

A kijelző a Mi Band 6 1.56 colos megjelenítőjéről 1.62 colosra hízott, hogy egyszerre még több tartalom jelenhessen meg rajta. Az AMOLED panel jól néz ki, kontrasztos képet ad és a fényerőt megemelve napsütésben is jól látható (500 nitre nőtt), bár ezt csak manuálisan tehetjük meg, fényérzékelő szenzort még most sem kapott. A panel felbontása 192 x 490 pixel és a megjelenítő megnövelt fizikai méretével megegyezően a mag mérete is növekedett, de a változás szemre nem tűnik fel. A kijelző érintésérzékeny, így érintéssel és gesztusvezérléssel minden megoldható. A fekete szilikon szíj a jól bevált formát követi, könnyedén eltávolítható, így akinek másikhoz lenne kedve, az egy mozdulattal lecserélheti azt. Számos modell választható, erről külön cikket is írtunk, hogy milyen kiegészítők vásárolhatók a Smart Band 7-hez.

Xiaomi Smart Band 7 teszt (4 of 7)

Xiaomi Smart Band 7 teszt (3 of 7)

A karkötő használatához már a Mi Fitness vagy a Zepp Life (melyet Android, illetve iOS mobilokra is egyaránt megtalálunk) alkalmazás is használható. Mindkettőt kipróbáltam, funkcionalitásban nem nagyon fedeztem fel különbséget.

smart band 7 menu 1

Az olyan alapvető dolgok, mint a lépésszámlálás, pulzusmérés, alvásfigyelés és aktivitásmérés módok mellet megmaradt a PAI (Personal Activity Intelligence) funkció, ami az egész napos pihenésünk, aktivitásunk, pulzusmérés, stb. adatokból generál nekünk egy számot. A tétlenségi figyelmeztetés jelez, hogy ideje lenne felkelni a székből és mozogni egy kicsit. A véroxigénszint mérés a 6. generációtól fogva van benne a karkötőben, hogy a pulzus mérés mellett erről a fontos adatról is információt kaphassunk.

smart band 7 menu 3

Az okoskarkötő tudja mérni a stressz szintünket is, amit a pulzusméréshez hasonlóan lehet azonnali vagy 24 órás mérés is. Kapunk légzés módot is, amely 1-től pár percig megmutatja, hogy milyen ütemben lélegezzünk, ha nyugodt állapotba szeretnénk kerülni. Hölgyek részére van cikluskövetés, edzés feltöltődési idő és súlyterhelés jelzés is, ha túlzásba vinnénk az edzést.

Xiaomi Smart Band 7 teszt (5 of 7)

Az alkalmazásból kiválaszthatjuk, hogy az okoskarkötő jelezzen, ha bejövő hívásuk, üzenetünk, email vagy push értesítés érkezik. Így nem fogunk lemaradni a Messenger, WhatsApp, stb. üzenetekről sem. Kezeli az ékezetes karaktereket és jó pár emoji-t is képes megjeleníteni, de vannak még hiányosságok és az Apple Watch-nál megszokott képeket és más tartalmakat nem tudja megjeleníteni, ehhez a telefont kell a kezünkbe venni. A karkötőn magyar nyelvű menüt most sem kapunk, bár a szoftver fejlődőképes, hiszen már a szomszéd országok nyelvezete is megtalálható benne. Az ébresztő a beállított időpontban megrezegteti a karunkat, így nem kell hangos telefon csörgésre kelnünk.

Bátran testreszabható az óra megjelenése, számos számlapot találni a Mi Fitness és Zepp Life alkalmazásokban egyaránt, hogy kedvünkre válogathassunk közülük. Ezek között vannak animáltak, ingyenes és fizetős változatok is. Így kipakolhatók a kezdőképernyőre az akkumulátor kapacitást, megtett lépést, pulzust, stressz szint mérést stb. jelző ikonok is. Egyesek testre is szabhatók, hogy milyen információk jelenjenek meg a kijelzőn és vannak „Always on Display” változatok is, így kevés energiát fogyasztva folyamatosan megjeleníti a pontosidőt is.

A csuklónk elfordításával felvillan a kijelző és szerencsére beállítható, hogy éjszaka, egy adott időintervallum között kapcsolja le az always on módot és ne villanjon fel a megjelenítő még véletlenül se.

Az aktivitásmérések közül választhatjuk a séta, futás, kerékpározás, elliptikus tréner, jóga, úszás, szabad edzés, ugrálókötél, evezőpad módokat, itt összesen 16 található. Ezek csak a leggyakoribbak, de a menüben kiválaszthatók a részletes funkciók, amiből összesen így 120 tevékenységi módot lehet monitorozni. Ahogy eddig is tett a Xiaomi, GPS-t most sem rakott a karkötőbe, ez a Mi Band 7 Pro kiváltsága lett. Így itt, ha útvonalat is szeretnénk kapni a futásunk alatt, akkor a telefont is magunkkal kell vinnünk. Nem csak GPS, de NFC sincs a Global Version modellben, bár ez a kínai piacon is csak belépőkártyaként funkcionál, fizetni nem lehet vele.

A Bluetooth 5.2 kapcsolattal ellátott okoskarkötő 5ATM vízállósággal rendelkezik, így nyugodtan fürödhetünk is benne. Ilyenkor jó használatát vehetjük a menüből kiválasztva a képernyőzárnak, amit az ujjunk felfelé húzásával oldhatunk fel. De fürdés közben néha még így is sikerült önkéntelenül is feloldanom a karkötőt. Megmaradt a zenevezérlés is, ami jó dolog, hogy a kezdőképernyőről oldalra lapozva megnyitja a karkötő egyszerű zenelejátszó menüjét, ahonnan még hangerőállításra is lehetőség van. A fényképezés módot most is az iPhone mobilommal próbáltam, ez is gond nélkül működött.

Az alvásmérésnek köszönhetően felhasználói beavatkozás nélkül elemzi mikor feküdtünk le, mikor keltünk fel. Megmutatja mennyi időt töltöttünk mélyalvásban, felkeltünk-e éjszaka, hogy kimenjünk inni és a REM fázist is megmutatja. Opcióként beállítható a légzésfigyelés, ami jóval nagyobb energiaigényre tesz szert, így ettől jobban merül majd a karkötő.

smart band 7 menu 2

Stressz szint mérés szintén van. Aktiválható, hogy folyamatosan figyeljen és jelezzen, ha túl magasra csúszott fel a szint értéke, ideje kicsit mást csinálni, hogy megnyugodjunk. A pulzusmérésre most se gondoljunk orvosi műszerként, de persze jó támpontot adhat, hogy mennyire magas vagy alacsony a pulzusunk. Egy pulzoximéterrel összevetve azonban pontos adatot adott. Van véroxigén szint mérés is, ami sportolás közben kiváltképp jól jöhet. A lépésszámlálás kiváló, amivel megjeleníti hány lépést tettünk meg, közben mennyi kalóriát égettünk el, hány kilométert sétáltunk.

A Xiaomi Smart Band 7 akkumulátora 125mAh-ról 180mAh-ra nőtt az előző generációhoz képest. Azonban a fejlettebb funkciók és a nagyobb kijelző által kevesebb ideig bírja. Gyári érték szerint 15 nap átlagos használati móddal és 9 napig, ha monitorozni is szeretnénk egy-egy edzést. Ez igaz, akár 9, de akár 15 napig is bírja egy töltéssel. Azonban, ha minden funkció éles és minden 0-24-ben monitoroz, akkor folyamatos Bluetooth kapcsolat mellett 3 nap alatt is lemeríthető. Ezekkel a funkciókkal használva sikerült gyorsan lemeríteni 3 nap alatt:

  • Folyamatos pulzusfigyelés,
  • Folyamatos alvásmonitorozás és légzésfigyelés,
  • Folyamatos véroxigénszint mérés,
  • Folyamatos stressz-szint mérés,
  • Folyamatos ülésfigyelés,

Smart Band 7 teszt – Vélemény

A Xiaomi Smart Band 7 előnye egyértelműen a nagyobb kijelző, ami az AMOLED panelnek köszönhetően lett tökéletes. A Xiaomi a kötelezőket hozta a Smart Band 7 okoskarkötővel, de egy kicsit még többet is és biztos sokan fogják épp ezért választani. Már jó ideje egy Apple Watch Series 3 órát használok, ami felhasználói élményét tekintve jobb, mint a Xiaomi megoldása. De a teszt időszak alatti érzések után úgy gondoltam, hogy ha nem lenne az Apple órám, azokra a funkciókra, amikre nekem szükségem van, teljesen megfelel a Smart Band 7 is. Gigászi újításokat képtelenség belezsúfolni egy apró okoskarkötőbe. Egyszerűen nem lehet vele mellé lőni, ha egy olcsó és megbízható okoskarkötőt szeretnénk magunknak. Az új Xiaomi Smart Band 7 a kedvezmény kóddal 55.99$-ba kerül, a szállítás összegébe már bele van kakulálva az adó.

Xiaomi Smart Band 7 okoskarkötő

Kupon:BGdab67b

Xiaomi Mi Band 7 Pro GPS-szel

Kupon:BGMI7P

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás