A Haylou RS4 okosóra azoknak, akik csakis AMOLED kijelzőt akarnak használni, de nem akarnak sokat költeni.

A csomag csak a legszükségesebb kiegészítőket tartalmazza, leírást és egy mágneses végű töltőkábelt. A hűvös fém ház minőségi érzetet kelt, a 20 milliméter széles és könnyen cserélhető szíj sem csorbít az összképen. Az óratokon kívül a csat is fémből készült, bújtató helyett pedig a pánt alá rejthető el a szíj fennmaradó része.

Haylou RS4 LS12 -1170334

Haylou RS4 LS12 -1170335

A négyzet alakú fém ház sarkai lekerekítettek, ahol az átlagosnál nagyobb, 1.78 colos és 368×488 pixeles AMOLED érintésérzékeny kijelző foglal helyet. A panel tökéletes betekintési szögekkel és mély feketékkel rendelkezik, amin a kontrasztos színekre sem lehet panaszunk. A fényerő több lépésben állítható és maximális erősségen tökéletesen elegendő kültéri használatra is. Fényérzékelő szenzort nincs, így a manuális szabályzás az egyetlen megoldása a megfelelő mennyiségű háttérvilágítás beállításához. Óralapból alapesetben 5 darabot kapunk, míg a telefonos szoftver segítségével ezt még plusz 31 darabból álló palettából választhatunk.

Haylou RS4 LS12 -1170337

Az okosóra oldalán egy fizikai gombot találunk, sajnos nem tekerhető, így csak a menübe való belepésre, visszalépésre szolgál.

Haylou RS4 LS12 -1170338

A Haylou RS4 hátulján az optikai szenzor található, amivel képes pulzus és véroxigénszint mérésre is. A szenzor alatt találjuk a két ezüst színű csatlakozót, ahová a töltőkábel vonzza oda magát a mágneses megoldásnak köszönhetően.

Haylou RS4 LS12 -1170339

Az óra feléleszthető a csuklónk magunk felé fordításával (és sajnos nem állítható be meghatározott időpont, hogy éjszaka ne villanjon fel a kijelző). Az alap számlapok közül választottaknál jó hír, hogy nem csak az időt és dátumot képes kijelezni, de számlaptól függően megmutatja nekünk az eddig megtett lépésinket vagy az utoljára mért pulzusunkat is.

Haylou RS4 LS12 -1170342

Időjárás alkalmazás, alvásmonitorozás, sport módok: futás, séta, kerékpározás, túrázás, jóga, foci, összesen 12 opcióval bír. A Haylou RS4 képes megjeleníteni az üzeneteinket, bejövő hívásokat, SMS-eket, alkalmazásértesítéseket, tehát szinte mindent. Még az ékezetes karaktereket is ismeri, bár az emoji-kat nem képes megjeleníteni. Szerencsére van zenevezérlés is, így az óráról válthatunk az épp játszott számok közül. Azonban egy hátránya van ennek, nincs olyan funkció, hogy ne a menüben barangolva kelljen kikeresni ezt az opciót. Sokkal jobban örültem volna, ha a kezdőképernyőn egy oldalra lapozó mozdulattal előhozta volna a zenevezérlést.

Haylou RS4 LS12 -1170344

Természetesen van stopper, időjárás, alvásmonitorozás, pulzusmérés és véroxigénszint mérés. A pulzusmérés aránylag pontos adatokat képes szolgáltatni, még egy pulzoximéterrel összevetve is. A véroxigénszint mérés szintén hasonló értéket produkált, mint az ujjra húzható érzékelő, itt csak 1% eltérés volt. Viszont a véroxigénszint mérésnél rossz pulzus adatokat mutat. Azonban a külön pulzusmérésnél meg jók ezek az értékek. Ki érti ezt!? Annyiban okos és nem átverhető az óra, ezek miatt pedig nem is kezd el mérni, ha nem érzékeli a csuklónkat. Ha levesszük a kezünkről, akkor abbahagyja a mérést.

A mobiltelefonos szoftvere Haylou Fun névre hallgat, ami elérhető Android és iOS eszközökre. A kezdőképernyőn a főbb adatokat találjuk, a megtett lépés, alvás, pulzus, vérnyomás és véroxigén szint adatokkal. Innen egy gombnyomással elindíthatunk egy mérést, hogy minden értéket frissítsen. Beállítható a folyamatos pulzusmérés is és itt találjuk a szoftverfrissítés menüpontját is.

Haylou RS4 LS12 menu 1

A lépésszámlálás mintha nem lenne túlságosan korrekt, olyan mintha mindig többet számolt volna, mint amennyit léptem. Az alvásmonitorozás meglepően jól működik, majdnem jól eltalálja az elalvás idejét, az ébredési időben pedig nem téved.

Haylou RS4 LS12 menu 2

Az óra IP68-as védelemmel is rendelkezik, így akár fürödhetünk is benne. Ezt meg is tettem vele jó párszor. Az érintőkijelző a vízcseppeket érintésnek véli, így nem egyszer barangoltam az óra menüjébe véletlenül fürdés közben. Így, ha el szeretnénk azt kerülni, hogy az óra életre keljen, vegyük azt le fürdés előtt. De jó hír, hogy ez sem okoz gondot neki.

230mah kapacitású akkumulátorát 1.5 óra alatt feltölthetjük. Folyamatos használat mellett majdnem 10 napig simán használható az eszköz, ez pedig egy igen pozitív tulajdonsága. A Haylou RS4 okosóra nem egy csúcskategóriás eszköz, hiszen versenytárai bőven vannak a piacon. Azonban remek dolog, hogy AMOLED panelt kapott, amit nem sok olcsó okosóra mondhat el magáról. A kuponnal jelenlegi 39.99$ nem sok érte, hiszen sosem maradunk le az üzeneteinkről, méri a pulzusunkat és még számos funkciót tud. Aki egy már régóta piacon lévő gyártó AMOLED kijelzős termékét választaná, akkor nekik ott van a Xiaomi Mi Band 7.

A Haylou RS4 okosórát itt találod meg

Kupon: BGed645b

A konkurens Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt itt találod meg

Kupon: BGGLMI7

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás