Meglepően olcsón jutottunk hozzá a Pictek egérhez, ami az ergonomikus, kényelmes használat mellett még RGB világítást is ad, hogy a gamerek is odafigyeljenek a termékre, de a világítás funkcióját nem kötelező használni, így bárki megtalálhatja vele a számításait.

Pictek PC255A_

Egy gyors, beüzemelését segítő leírás, a gyártó nevével fémjelzett USB dongle, hogy némi ingyenes reklámra is legyen esély, hátha a plázában egerezve kiszúrják, mi van nálunk és így kíváncsiságtól indulva, rákeressenek a gyártóra.

Akár a weboldalról is elérhetővé tehette volna a gyártó azt az alkalmazást, amivel finomhangolhatjuk az egeret. Ezért a 2MB méretű fájl miatt nem kellett volna egy mini CD-t mellékelnie, hiszen 2022-ben nem sok laptopban, de még asztali gépben sem látni optikai meghajtót. Pénzt is spórolhattak volna és a szemétszigeteket sem növeltük volna a műanyag diszkekkel. Így aki ezek után le szeretné tölteni az alkalmazást, azoknak itt elérhetővé teszem azt.

A promóció képek miatt vettem meg, no persze meg az ára miatt is, de nem csak a promó fotókon, de élőben sincs gond a látványvilággal.

Pictek PC255A_-3

Az ergonomikus kialakítású PC255A modellen összesen 8 gombot találunk, amit külön programozhatunk, ehhez kell majd a mellékelt app is. Balkezesek sajnos most mellőzve lettek, de tény, hogy a kialakított homorú rész meglepően kényelmesen tartja az ember hüvelykujját.

A dongle nem Type-C, hanem USB-A csatlakozót kapott. Egyetlen hátránya, hogy nem tehető be az egér házába, így utazáskor oda kell majd figyelni, el ne veszítsd a kis adóvevőt. A gombok nem halkan kattannak, de ezt nem is vártam, hiszen tudtam, hogy nem egy silent mouse-al lesz dolgom.

Pictek PC255A_-4

Az ívelt forma alsó szoknyája terebélyesen terül el az asztalon, felette az RGB világítás ami, ha nem használjuk az eszközt, fényjátékkal kápráztatja el a közérdeműt. Használat közben lekapcsolja a fényeket, aminek valóban nincs létjogosultsága ebben az esetben, mert a kezünkkel amúgy is mindenhol letakarnánk. Ez azért egy jó ötlet volt a gyártó részéről.

Alul a be/ki és a LED fény kapcsoló gombja található. Világítást nem csak az egér szoknyán, hanem a görgőn és a logón is kapunk, amiket szintén a szoftverből tudunk konfigurálni. A színátmenet szerencsére nem durva színváltásból áll, igy itt sem találtam hibat. A használati élményekből, a súlyáról és méretéről nem ejthetünk szót. 130x68x40 milliméteres méretekkel rendelkezik, súlyából pedig érezzük, hogy valamit valóban használunk. A bevonat nem a csúszós, fényes fajta. Kicsit tapadós, ami pozitívum, ha a nyári melegben izzadt tenyérrel használnánk. Kényelmes, a kezem nem feszül rajta, így hosszabb távon sem kényelmetlen vele a munka.

Pictek PC255A_-5

A görgő pontos, nem ugrál, a gombok határozottan kattannak. Az oldalsó funkciógombok tulajdonságai sem különböznek az előzőktől, ezeket testreszabhatjuk, hogy milyen funkciót lássanak el. Ez lehet akár az előző, következő weblap, hármas kattintás imitálása vagy az RGB fények be/ki kapcsolása, de gyorsgombként számológépet, böngészőt is választhatunk. Sajnos a saját alkalmazás hozzáadás kimaradt a repertoárból. Van részletes konfigurálás a színekhez és makró is, bár erre nem tudtam rájönni hogyan is működik pontosan és mire tudnám használni a való életben.

Pictek PC255A gamer egér (1)

A DPI gombja a görgő mögött található, ami nem csak egyetlen gomb, hogy egy értékeken ugráljon, hanem lefelé és felfelé is vezérelhetjük az érzékenységet. Az optikai szenzor nem a gyárilag írt értékkel üzemel, hanem annál sokkal többel. 1200/2400/3500/5000/7000 és 10000DPI értékkel operál és elvileg a válaszidejét is a minimálisra csökkentették, ami különösen játékoknál jöhet jól, bár ember legyen a talpán, aki képes észrevenni egy átlagos és egy gamer egér közötti késleltetés mértékét. Ahogy változtatjuk a DPI értéket, a görgő színe annak megfelelően változik.

Pictek PC255A_-7

Elemet nem kell használnunk, mert a front részen van az USB-C port, amit a töltésre használhatunk és csatlakoztatott kábel mellett is boldogan kattintgathatunk. A 600mAh kapacitású beépített akkumulátor az RGB világítás mellett 36, míg enélkül 48 óra folyamatos használati idő hozható ki maximálisan az akkuból, amit sacc/kb tud is hozni. 10 perc tétlenség után automatikusan készenléti állapotba kapcsol, hogy energiát takarítson meg és egy gombnyomással újra felébreszthető.

A Pictek egere tetszett, mert nem csúszik a felülete, rengeteg opció közül választhatunk, nem kell elemeket cserélni, olcsó és az európai raktárnak köszönhetően nem kellett rá sokat várni.

A Pictek gamer egeret itt találod meg

A Geekbuying többi egere

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás