A Xiaomi TV Stick 4K szintén egy jó alternatíva, hogy egy jól összerakott TV okosítót használjunk a televíziónk mellé. A Mi Box is tetszett, de most itt van a 4K jelzővel illetett kisebb modell, erősebb processzorral!

Xiaomi TV Stick 4K_-12  Az egyre jobban korosodó 43 colos televízióm nem kapott semmilyen okos funkciót, így egy TV okosító nélkül nem tudom nézni a HBO GO vagy Netflix sorozatokat, de még YouTube videókat sem.

A Xiaomi TV Stick 4K kisebb, mint a Mi Box S, így észrevétlenül bújhat meg a TV-ben, hiszen ezt közvetlenül a HDMI portra kell csatlakoztatni, amiből a kis eszköz HDMI 2.0a-val rendelkezik. Az egyszerű, aprócska pendrive-nál nagyobb méretű házon csak egy microUSB port kapott helyet, amiről a működéshez szükséges energiát adhatjuk neki. Halkan jegyzem meg, hogy 2022-ben már USB-C porttal is megjelenhetett volna, így az OTG funkció révén könnyebb lenne hozzá más eszközöket is csatlakoztatni a táp mellett. A csomagban egy európai szabványú adapter, egy távirányító és egy apró HDMI hosszabbító kábel kapott helyet, ha nem szeretnénk, hogy a TV Box szögegyenesen álljon ki a TV-ből.

Xiaomi TV Stick 4K_-11

A vezeték nélküli vezérlő nem infravörös, hanem bluetooth-on keresztül kapcsolódik, így szinte nincs irány béli megkötés. Dedikált Netflix és Amazon Prime gyorsgombokkal is ellátták, így ez elsőre elkönyvelhető, hogy ezen alkalmazások gond nélkül futnak a lejátszón. Ahogyan az HBO Go is, amit így a menüből indítva érhetünk el.

A kezdeti beállításokon végig futva, az Android 11 rendszer TV boxokra és okostévékre készített Android TV rendszere köszönt minket. Az Android TV-nek hála nem egy kiherélt Android OS-t hegesztettek rá a lejátszóra, mint szinte minden más kínai gyártó, hanem egy letisztult és kiforrott szoftvert futtat, ami áttekinthető és könnyen használható.

Xiaomi TV Stick 4K_-6

A Xiaomi TV Stick 4K 2GB memóriával rendelkezik, a tárhely mérete 8GB, ami elsőre kevésnek tűnhet, de mivel játékra úgysem fogjuk használni, a KODI, YouTube, Netflix, HBO Go alkalmazások mellett még így is marad pár gigabájt szabad tárhelyem. 2.4 és 5GHz-es WiFi-vel is ellátták, aminek köszönhetően a 4K YouTube videókkal is elboldogul. Semmilyen külső csatlakozási lehetőség sincs, így vagy mindent online oldunk meg, vagy beszerzünk hozzá egy USB-OTG elosztót, amire ráteszünk egy microUSB-USB átalakítót, hogy a táp is erről menjen.

Kellemesen csalódtam benne, hogy a 4K mkv videókat gond nélkül lejátszotta, nem csak YouTube-ról, hanem az HBO Go-n keresztül is, ehhez már egy 65 colos 4K képes LG TV volt a tesztpartner.

Xiaomi TV Stick 4K_

A beépített Miracast funkciónak köszönhetően nem kell külön kiegészítőt vásárolnunk és egyéb szoftverekkel trükköznünk, ez egyből egy szempillantás alatt működik, így simán kiküldhetünk a telefonról egy YouTube videót a TV-re.

A magyar nyelvű kezelőfelülettel is rendelkező Android rendszer gördülékenyen, gördülékenyebben fut, mint a Mi Box S esetében, amit már egy ideje használok és a már „belakott” eszköz most már hajlamos dadogásra a rendszerben bandukolva is. Így a Xiaomi részéről a szoftveres ellátottsággal sincs gond, friss biztonsági update-ek érkeznek a lejátszóhoz.

Szót kell ejteni a távirányítóról, ami a bluetooth kapcsolatnak köszönhetően szinte bárhol, bármilyen irányból használható a technológia 10 méteres hatósugarán belül. Mikrofont is szereltek bele, így kereséskor nem kell a gombokkal kiválasztani a beírandó karaktereket, hanem fel is mondhatjuk a keresni kívánt szöveg vagy film címét. Két darab kisebb méretű ceruzaelem kell hozzá (AAA) és furcsa módon a mérete valamiért nagyobb lett, mint amit a Box S-hez mellékeltek korábban.

Az újdonságok közé tartozik a Dolby Vision, a Dolby Atmos és a DTS támogatás is. Illetve a családra is gondoltak és az AirConsole alkalmazással pár beépített játékot is kapunk, amiket a telefonunkkal kell vezérelni. A teszt során a WiFi 5GHz-es hálózatán volt a Stick és a telefon is, így semmilyen késleltetés nem volt az irányításban. Nem csak egyedül, de többen is játszhatunk a játékokkal, ha pedig az előfizetéses opciót választjuk, akkor pedig még több alkalmazáshoz férhetünk hozzá. A játékok jópofák, van versenyautós és focis is, de számos más appot is megtalálunk a repertoárban.

Xiaomi TV Stick 4K_-7

Xiaomi TV Stick 4K_-8

A Xiaomi TV Stick 4K remek kis eszköz lett, de bőven akadnak korlátai. Nekem hiányozik az USB port, amivel bármilyen külső merevlemez vagy pendrive csatlakoztatható lenne. De az is tény, hogy a Xiaomi valószínűleg az online tartalomfogyasztásban látja a jövőt, de ez a microUSB portos töltésmegoldás lehetett volna már USB-C is.

A Banggood webáruházban, ahol a kóddal 61.99$-ba kerül, az EU Priority Line szállítás áfa és vámmentes.

Xiaomi TV Stick 4K

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

GEEKBUYING REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás