Az OPPO Enco Free 2i ugyancsak annak a BKK Electronics-nak köszönhető, akiknek a Realme és a OnePlus mobiltelefonok is. A Free 2i aktív zajszűrést kapott, pillekönnyű súllyal rendelkezik, a dual módnak köszönhetően pedig egyszerre két eszközhöz is csatlakoztathatjuk.

Az OPPO fülhallgató csomagjában egy USB-C kábelt kapunk a tok 480mAh kapacitású akkumulátorának feltöltéséhez és három pár gumiharangot a megfelelő méret kiválasztásához.

A hófehér tok egy lapos kavicsra emlékeztet, ami alul egy USB-C portot, hátul egy OPPO logót, elöl pedig egy állapotjelző ledet kapott. A rugós mechanizmussal nyíló tok tetejét felhajtva felvillan az állapotjelző, ami piros, narancssárga és zöld színnel tájékoztat a töltőtok akkumulátorának állapotáról. De ezt az adatok akár a telefonos alkalmazással is százalékos értékkel is lekérhetjük.

OPPO Enco Free 2i_-3

A külső fehér színvilágot a babakék belső töri meg, amely szín felfedezhető a fülhallgató hangvetőin is. Sokkal könnyebbek ezek az érintésérzékeny és gesztusvezérléssel is ellátott fülhallgatók, mint amire számítottam. Az ovális hangvetőn található gumiharang is kényelmes, nem kellett másikat keresnem a csomagban az ideális mérethez. Nem zavaró, kellemesen ül a fülben, hosszabb távon sem kényelmetlen.

10 milliméteres driverekkel szerelték fel és több mikrofont is beépítettek, hogy a lehető legjobban szűrje ki a külső zajokat az ANC-nek, azaz az aktív zajszűrésnek köszönhetően. Ez a gyártó leírása szerint akár 42dB hangerősségig használható.

OPPO Enco Free 2i_-6

A vezérlést nem egy hangosan kattantó kapcsolóval oldották meg, hanem mindkét oldali fülhallgató érintésérzékeny vezérlést kapott. Ezzel nem csak a zeneszámok léptetése, megállítása és elindítása oldható meg, hanem a hangerősség szabályzása és az az aktív zajszűrés is bekapcsolható, amihez összesen egyszerre hat mikrofont képes használni.

OPPO Enco Free 2i_-7

A hangerősség mindkét oldalon használható, de nem megérinteni kell a fülhallgatók külső felületét, hanem felfelé vagy lefelé kell húznunk rajta az ujjunkat annak megfelelően, hogy növelni vagy csökkenteni szeretnénk a hangerőt.

OPPO Enco Free 2i_-9

A 10 milliméteres driver méret papíron nem tűnik nagynak, de jól választották meg őket és remek hangokat képes hallatni. Dübörgő basszust nem sikerült kicsalnom belőlük, az alkalmazás mélykiemelésével azért már tűrhető volt és emellett megkapjuk a magasakat is, amik akár csilingelni is képesek. Így a tuctuc zene rajongói valószínűleg nem ezt a modellt fogják választani, de a többi vonalon elfogadható a tudása. Aminek kifejezetten örültem, hogy az ANC bekapcsolásával sem lesznek tompák a lejátszott, mint más fülhallgatók esetében és ez mindenféleképp egy pozitívuma az OPPO fülesének.

Az aktív zajszűrés nagyon jól működik, amihez nagy segítség az in-ear kivitel, ebben segít a gumiharang is, hogy kizárja a külső zajokat. Azonban természetesen ezzel nem leszünk süket a külvilággal szemben, de csökkenti a fülünkbe érkező „káros” zajokat. Nem csak zajszűrést, hanem egy transparency módot is kapott, amit úgy képzeljünk el, mint egy hallókészüléket. Ennek aktiválásával beengedi és felerősíti a külső hangokat, amivel még akkor is tökéletesen hallhatjuk a külvilág hangját, ha közben zenét hallgatunk. Ennek megfelelően akár beszélgetni is tudunk, miközben szól a fülünkben a kedvenc zenénk. Ezek mellett tökéletesen használhatjuk telefonbeszélgetésre is, ehhez különösen jól jön a külvilág hangjainak kizárása az ANC-nek (aktív zajszűrésnek) köszönhetően, amit hívás közben is aktiválhatunk, deaktiválhatunk. Beszélgetési mikrofon csak jobboldalon kapott helyet, de remekül hallottak a vonal túlsó felén is.

Kapunk telefonos alkalmazást is, ami a HeyMelody névre hallgat. Ezzel százalékos pontossággal láthatjuk a fülhallgatók és a töltőtok akkumulátorának kapacitását. Bekapcsolhatjuk a zajszűrést és a transparency módot, de ezt a fülhallgatón magán is aktiválhatjuk. Van előre beállított equalizer, hogy több basszust, tiszta énekhangot vagy több magashangot szeretnénk-e hallani. Van game mód, ami a lehető legjobban csökkenti a késleltetést a látott kép és a fülhallgatón hallott hang között.

A Dual connection egy remek ötlet volt a gyártótól, hogy ha a Free 2i-t a mobiltelefonnal és a laptopunkkal is használni szoktuk, nem kell törölni a párosítást, ha egyik helyett a másik eszközünkkel szeretnénk használni, hanem ezt okos módon a fülhallgató oldja meg. Ha a laptopról szól valamilyen zene, akkor a laptophoz kapcsolódik. Ha a laptopról megállítom és a telefonról játszok le valamit, akkor pedig annak a hangját játssza le.

A szoftver még arra is használható, hogy segítsen a legjobb gumiharang és a legideálisabb pozíció meghatározásában, hogy a lehető legtöbb zajt szűrhessük ki vele.

  

A fülhallgatók tárolására szolgáló tokot 90 perc alatt feltölthetjük. Aktív zajszűréssel akár 6.5 órán át is használhatjuk a füleseket egy feltöltéssel. Visszahelyezve őket a tokba, az akkumulátornak köszönhetően többször is feltölthetők.

 

Milyen lett a OPPO Enco Free 2i?

Könnyű és kényelmes a viselése, a hangja elfogadható, az ANC pedig remekül működik. A OPPO Enco Free 2i  megvásárolható a Hekka webáruházából, a kedvezmény kóddal egy kicsit olcsóbban vásárolható meg.

OPPO Enco Free 2i

Kedvezmény kód:HU10

Hekka logo

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás