Pofás kis darab a Baseus alkoholszondája, amit a poén kedvéért rendeltem meg. Hiszen ki ne lenne rá kíváncsi, hogy egy iszogatós éjszaka után milyen alkoholszázalékokat képes produkálni. Utóbbi még egy ivós játéknak is jó alapja lehet.. Ha még nincs elég alkohol a szervezetedben, igyál még!

Baseus alkoholszonda_

Az alkoholszonda kicsi, így az autó kesztyűtartójába is simán befér. Bár egyáltalán nem azt mondom, hogy aki ivott, előtte szondáztassa meg magát és csak akkor üljön autóba, ha nullás értéket kap. Hanem ha ittál, nem tesztelgetünk, hanem olyankor nincs kocsikázás!

Baseus alkoholszonda_-2

A beépített akkumulátorának köszönhetően bárhol használatba vehetjük, a kicsi 8×2.5 centiméteres méretnek hála bárhová magunkkal vihetjük. Azonban a próbák után sem voltam meggyőződve, hogy kell-e nekem ez a termék vagy sem.

Baseus alkoholszonda_-3

Baseus alkoholszonda_-4 Baseus alkoholszonda_-5

Külsőre elég minőséginek tűnik a Baseus alkoholszonda. Jól áll neki a fém tekerő (bekapcsológomb), a bőrszerű akasztó és a sima felületek is pazarul mutatnak. Bekapcsoláshoz csak az alján lévő recézett tekerőt kell elforgatnunk, aminek hatására a kijelző felvillan és meg kell várnunk, mire 10-től visszaszámol, hogy készen álljon a tesztelésre.

Baseus alkoholszonda_-7

A kijelző nem túl acélos pontja az eszköznek, hiszen látszik, hogy TFT panelt használnak, aminek a fényereje szemből még élvezehető, azonban amint kissé oldalról pillantanánk rá a látott képre, már semmit sem fogunk látni az egészből. Ez a hiba akkor fog tudatosulni mindenkiben, amikor a fújás alkalmával várná, hogy jelezzen neki az eszköz. Bár nullás értéknél nem ad ki hangjelzést, ilyenkor csak a kijelzőn jelenik meg a 0.0 pontszám. De mivel azt a fújás folyamatában a TFT technológia miatt nem látja az ember, így a tüdőmet kiköpve fújtam még az eszközt akkor is, amikor már nem is lett volna rá szükség.

Baseus alkoholszonda_-6

Többedmagammal láttunk hozzá a tesztnek, a csapat egyik fele a fröccsre, másik fele a sörre szavazott. Előtte mindannyian megfújtuk az eszközt és 0-ás értéket kaptunk. Elkezdődött a próba, italozás után 10 perccel mindannyian mértünk egyet és 0.4 ezreléket mutatott az eszköz. Egy kis tömény beiktatása után ez az érték már 0.7-re ment fel. Azonban nem mindenkinél ez az érték jött ki, de az alkohol felszívódása természetesen egyénenként változhat. Az azonban már nem tetszett, hogy az italozás után 1 órával az eszköz már azt mutatta, hogy nyugodtan autóba ülhetek, mert szerinte teljesen nullás értéket fújtam. A személyes véleményem az, hogy alkoholfogyasztás után x órával nem tudja kimutatni az eszköz az alkoholszintet. Csak akkor képes erre, ha alkoholt fogyasztottunk és a leheletünkből ez még kimutatható.

Félelmem beigazolódni látszott, hiszen sejtettem, hogy nem orvosi műszerrel lesz dolgom, ami közúti igazoltatások és szondázás vagy a későbbi orvosi ellenőrzés során használható. De egy kicsit csalódott voltam, hogy a Baseus szondája szerint pár sör elfogyasztása után 1 órával már nem mutatta ki az alkoholt a teszt során.

Baseus alkoholszonda

Más alkoholszondát itt találsz

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás