A Xiaomi Mi Dual Mode vezeték nélküli egér nem egy új kiegészítő a PC-s perifériák piacán, azonban ez a kiforrott jószág tökéletes társ, ha csendben szeretnénk dolgozni és akár két eszközzel is használnánk.

XIAOMI MI DUAL MODE_

A hosszú nevén Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Mouse Silent Edition azoknak a felhasználóknak lehet ideális, akik meg szeretnék tartani a Xiaomi XMWS001TM csendes működését és duális módját, de egy sokkal kényelmesebb használati eszközt szeretnének, amely ergonomikusabb kialakítása miatt hosszú távon is kellemesebb használatot eredményez.

XIAOMI MI DUAL MODE_-2

XIAOMI MI DUAL MODE_-3

A Xiaomi itt megtartotta a duális vonalat a vezeték nélküli kapcsolatok terén, így most is lehetőségünk van az USB-s dokkolójával és Bluetooth kapcsolaton keresztül is használni. Ez nekem is nagy könnyebbség, mert egyszerre használhatom a dokkolóval a saját laptopommal, a céges laptoppal pedig Bluetooth kapcsolat mellett. Így home office-ban több, mint ideális, mert a tetején található kapcsoló segítségével átkapcsolható az eszköz és egy íróasztalon máris két eszközzel dolgozhatok.

A Xiaomi egere egy egyszerű csomagban érkezett, semmi kiegészítő nem jár hozzá, csak egy aprócska leírás. A külső borítás műanyagból készült, de ez szerencsére nem tükörsima, így tapintásra is jobb, mint egy egyenes felület. Fizikai mérete 112.7 X 62.7 X 36.8 milliméter. Nem olyan lapos, mint az elődje volt, szerencsére domborúbb felső résszel rendelkezik, így a pontozott textúrájú oldalán pihenő ujjunk és a tetején rásimuló ujjainknak is kényelmesebb hosszú távon, mint a portable egér volt.

XIAOMI MI DUAL MODE_-4

A fehér és fekete színekben kapható rágcsáló működéséhez két darab AAA méretű elemre van szükségünk. Én egy MacBook Air-rel használom, ami ki is jelzi az elemek töltöttségét. A bal oldalon található két oldalsó gombja nem kapott silent módot, bár meg kell mondanom, ezeket a pár hónap alatt még egyszer sem használtam. A szappantartó forma alsó felén a fix 1300dPi felbontású optikai szenzort, ki/be kapcsoló gombot és az elem fedelet találjuk, ahol az USB vevő bújik meg, amit az egér hasában tárolhatunk, ha nincs szükség a használatára.

Felül a görgő mögött a módválasztó gombbal állíthatjuk Bluetooth (kék) vagy vezeték nélküli USB dokkoló (zöld) üzemmódba. A váltás piszok gyors, a gomb megnyomása után máris azon a kapcsolaton használhatjuk, amit kiválasztottunk.

A Bluetooth kapcsolaton a laptopomhoz csatlakoztatva azonnal használatba is vehettem az egeret. Az alsó részen található két félkör alakú párnáknak köszönhetően simán csúszik az asztallapon. A felül található, görgő melletti jobb és bal gomb halkan kattan, ezzel még a szobában mellettünk alvó személyt sem ébresztjük fel. Határozott nyomásponttal rendelkezik, halk munkához tökéletes választás. A középső görgő pontos, teljesen néma, nincs véletlen, rossz irányú mozgása.

Bluetooth kapcsolatra váltva a laptopom fel is ismerte Mi Silent Mouse néven, ami így Bluetooth LE 4.2 kapcsolatot használ.

XIAOMI MI DUAL MODE_-6

A fedél alá rejthető USB-s vevőt szállításkor visszatehetjük, így biztosan nem fog elkallódni, a be és ki kapcsoló gombbal pedig teljesen áramtalaníthatjuk. Így, ha huzamosabb ideig nem használjuk, energiát takaríthatunk meg vele. A Xiaomi nem közölt használati adatokat, de az előd is nagyon energiatakarékos volt, így valószínűleg ez a példány is több hónapon keresztül képes elmenni a két darab AAA méretű elemmel. Ha pedig nem használjuk, pár perc után alvó módba teszi magát, amiből egy kattintással felébreszthetjük. A Xiaomi halk egerének ára is egészen baráti. De Van még alternatíva, így akár a BlitzWolf halk egerét is választhatjátok, amit itt kipróbáltunk.

Xiaomi egér

Akár itthonról is

BlitzWolf egér

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás