A MacBook-om megvásárlása óta próbálgatom a gyors töltésre alkalmas kábeleket. Mivel a 2020-as modellre sem került MagSafe, ezért szimpatikusnak tűnt, hogy ezt a funkciót kiválthatom a Baseus 100W-os Type-C kábelével.

Baseus 100W mágnes -1160163

A mágnesesen csatlakozó kábel előnye, hogy a kis USB-C portban végződő fejet végig az eszközünk csatlakozójában hagyhatjuk, amivel több előnyünk is származik. A telefon, laptop, táblagép vagy bármilyen más eszköz csatlakozóját védi a portól és a külső behatásoktól. Véd a fizikai behatások ellen, hiszen egy véletlen kábel kirántás következtében nem fog megfeszülni a csatlakozó az eszköz portjában, hanem a mágnes leoldja azt a kábelről. Ezáltal még az eszköz véletlen leesését is megakadályozhatjuk. Harmadrészt pedig sokkal egyszerűbbé válik a vezeték csatlakoztatása, mert 0.5-1 centiméterről a mágnes maghoz vonzza a vezetéket.

Baseus 100W mágnes -1160170

A vezeték egyszerű csomagolásban érkezett. A harisnyázott kábel hozza 1.5 méter és kellően hajlékony, hogy ne feszüljön meg sehol sem. A vezeték két végén cink borítású USB-C portban végződnek, amiból az egyik kapott mágneses véget. A vezeték még küllemre is remekül néz ki, akinek számit a laptopjához tartozó kábel megjelenése. De nekem az asztroszürke laptopomhoz a szürke sz0nű Baseus kábel, kimondottan jóé passzol. Rendeléskor két színből választhatunk, a szürke mellett a zöld színű modell is elérhető.

A 20V/5A áramerősség átvitelt képesség mindenre elegendő. Egy kisebb fogyasztású fülhallgatón keresztül, mobiltelefonon át egy laptopig, mindenre elég. Csatlakoztattam is a kábel mágneses végét a laptopomhoz és elkezdtem a töltést. A gyári mellékelt kábellel szemben semmilyen hátrányát nem láttam töltési időben, sőt! A mágneses csatlakozású vég egy visszajelző ledet is kapott, igy töltés közben vizuális visszajelzést kapunk.

Baseus 100W mágnes -1160163

Baseus 100W mágnes -1160177

A töltés jól működik, a mágnes magára cuppantja a vezetéket, a harisnyázott bor0tás kellen erős, de mégis rugalmas, a visszajelző led pedig csak hab a tortán. Egyetlen hátrány fedeztem fel, hogy a mágneses fej kissé kilóg a csatlakozóból. Nem annyira zavaró, hogy az ember ne tudjon vele együtt élni, inkább csak meg kell szokni ezt, hogy a laptop oldalán ott figyel egy kis kitüremkedés.

Baseus 100W mágnes -1160170

A Baseus megint hozta a már ismert minőséget. A 1.5 méteres vezetékük 21$-ba kerül, ami nem kevés érte, de ez nem egy sima vezeték, hanem egy indikátorral és mágneses véggel rendelkező kábel. Szerencsére sokat spórolhatsz, ha magadnak vagy családtagnak, esetleg ismerőssel ruháztok be rá, mert a két kábeles szett 26.5$ba kerül, ami nem sokkal több, mint a szimpla variáns.

Baseus mágneses USB-C kábel

Két darabos szett

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás