Ahogyan sok mindenki mást is, sokáig engem sem foglalkoztattak a nagy teljesítmény Type-C kábelek. Ez az érdeklődés akkor változott meg, amikor beszereztem az új laptopomat, egy 2020-as Apple MacBook Air modellt.

Baseus 100W kábel -1160026

Egyelőre főként asztali gépként van használva, ritkábban mobil eszközként, de energiára így vagy úgy, mindig szükség van. A gyári Apple Type-C kábel helyére tartalék megoldásként beszereztem a Baseus vezetékét, ami két méter hosszúságú, gyors adatátvitelre képes és ami a legfontosabb, akár 100 wattos töltésig is használható.

Szerencsére nem volt drága és ami kellemesen meglepett, hogy európai raktárból is megrendelhettem. A 3500 forintos ára miatt egy olyan vétel volt, hogy hiba lett volna elszalasztani ezt a lehetőséget.

A gyári hófehér Apple kábel letisztult egyénisége mellett teljesen más a Baseus feketére festett, harisnyázott kábele, aminek sötét fém csatlakozója sokkal jobban illik az Air laptop asztroszürke színvilágához. A 2 méter hosszúságú modellt választottam, mégpedig azért, hogy ha vezetékhez is vagyok kötve, valamennyire mégis legyen mobilis a laptop. Ne kelljen a konnektor mellett ücsörögnöm. A Baseus 100 wattos kábele természetesen nem csak laptophoz, hanem mobiltelefonhoz, táblagéphez, illetve minden olyan eszközhöz is használható, amin adathoz szereténk hozzáférni egyik eszköztől a másikig (480Mbps) vagy csak egy átlagnál hosszabb töltőkábelre van szükségünk. Ezzel feltölthetem a BlitzWolf fülhallgatómat vagy az elektromos cigarettámat is.

Baseus 100W kábel -1160037

Egyszerű, ám az alumínium-cink ötvözetű fejek az eddigi pár hetes használati idő után is tartósnak bizonyultak és azt hiszem, ez a jövőben is így fog maradni. A kábel szerencsére nem merev, mint egy gumi/műanyag borítású modell, köszönhető a harisnyázott szövetnek. A fej és a vezeték között pedig a kábeltörés elkerülése érdekében gumírozott toldást kapunk.

Baseus 100W kábel -1160039

A Baseus E-Markers chipjének köszönhetően úgy képes kommunikálni a hozzá csatlakoztatott eszközökkel, hogy a gyorstöltést támogatva egészen akár 20V/5A áramerősséget is képes legyen áramoltatni.

Baseus 100W kábel -1160040

Sajnos egyetlen egy 100W teljesítmény felvételű eszközzel sem rendelkezem, de a termék oldalán a felhasználói visszajelzések alapján a maximális határétéken belül 85 wattal is könnyedén megbirkózott. Nekem a teszthez az Apple Macbook Air volt a segítségemre. A töltési időben nem éreztem változást és a rendszer sem panaszkodott, hogy nem eredeti kábelt használnék (bár nincs róla információm, hogy a MacBook kábelek is el lennének látva az Apple féle MFI-hez hasonló tanúsítvánnyal). A próba időszak alatt nem találtam semmi kivetnivalót a Baseus kábelében.

Amire szántam, jól teljesített. Akár utazáshoz tartalékként vagy netán elsődleges töltőkábelként is jól megállja a helyét. Az asztroszürke laptophoz még jobban illik a Basues sötét színű terméke, mint az Apple-től kapott hófehér kébel. Így, ha nem egy folyamatosan kütyükkel és kiegészítőkkel teli íróasztalon éled az életed, hanem folyamatosan rendet tartva esztétikusan elhelyezve, amolyan letisztult Apple dizájnban folytatod a tevékenységeidet, akkor a Basues vezetéke pont beleillik, ebbe az asztoszürke színvilágba.

Baseus 100W kábel -1160041

Akinek elég lenne az 1 méter hosszúságú modell, azokat most lebeszélném róla, hiszen a rövidebb verzió csak kínai raktárból érhető el és ez jelenleg drágább, mint az áfa és vámmentes európai raktáras, 2 méteres modell. Ha pedig nem lenne szükséged ekkora hosszúságra, ott van a kábelen előre felhelyezett kötöző, amivel a szükséges hosszúságnál fennmaradó vezetéket feltekerheted. Így kevesebb helyet foglal. Végszóként csak azt tudnám megemlíteni, hogy tökéletes választás ez a vezeték, ami kellő hosszúsággal rendelkezik, akár 100 wattot is képes leadni a tölteni kívánt terméknek, egyáltalán nem drága, az európai raktárból pedig áfa és vámmentesen rendelheted meg.

A Baseus 100W Type-C kábelt itt találod meg

Tetszett a cikk, hogy egy Apple termékhez is használható kiegészítőről volt szó?

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás