A OneOdio pár termékét szerencsére már mi is kipróbálhattuk. Most itt van a SuperEQ Q1 Pro teszt és szerencsére mert már idehaza is egyre több fórumon találhatók meg az elégedett felhasználók véleményei. Nálunk is járt már jó pár OneOdio fejhallgató, ha kíváncsi vagy az írásainkra, itt megtalálod őket.

A OneOdio nemrég egy új brandet is létrehozott, ahol SuperEQ néven (amiből már kipróbálhattuk az aktív zajszűréssel rendelkező fejhallgatójukat) a fiatalos SuperEQ S1 modellt, amit az áfa szabályos súlyos sarca mellett európai raktárból is megvásárolhattok, hogy ne kelljen extra díjakat fizetnetek.

SuperEQ Q1 Pro (2 of 6)

A SuperEQ felirattal ellátott töltő tokkal számomra kissé a retro vonalat idézi, mintha a gyártó megpróbált volna belecsempészni a megjelenésbe egy kis extrát, a tok alján és tetején lévő csíkozott borítással. Ez nem csak az egyszerű kivitelt töri meg, de a nagy nyári melegben csökkenti a véletlen leejtés esélyét is, hogy nem sima felületűre álmodták meg a tok külsejét. Ez a megjelenés egyedül nem tenné retró kinézetűvé a terméket, de a fülhallgató fém színű rácsos borítása, ami az érintésérzékelés vezérlésére hivatott, nekem kicsit a ósdi stílusú, amerikai filmekben használt régi rádiók borítására emlékeztetett.

SuperEQ Q1 Pro (6 of 6)

Szerencsére a töltésvisszajelzést is megoldották a Type-C porttal rendelkező tokon, ahol négy apró led tájékoztat minket a 300mAh kapacitású akkumulátor töltöttségéről.

Specifikációk:

  • Impedancia: 16Ohm +-15%,
  • Érzékenység: 96 +-4dB,
  • Frekvencia: 20-20Khz,
  • Fülhallgató akkumulátor: 50mAh,
  • Tok akkumulátor: 300mAh,
  • Csatlakozás: Bluetooth 5.0

A tokot és a fülhallgatókat is 1 óra alatt tölthetjük fel. A tokba behelyezett fülhallgatók mágnesesen a helyükre pattannak, ahol lecsukásnál a fedél is, hogy még véletlenül se nyíljon ki. Szerencsére nem olyan nagy darab, így a zsebünkben is elfér.

SuperEQ Q1 Pro (3 of 6)

A beépített mikrofonjainak köszönhetően nem csak a telefonhívásokat bonyolíthatjuk le rajta, hanem használhatjuk az ANC, azaz az aktív zajszűrés módot is, amivel a városban közlekedő autók hangját, illetve a buszon, metrón utazva remekül ki tudja szűrni a háttérzajokat. Ha például vasútállomáson, reptéren vagyunk vagy épp beszélgetünk és azt szeretnénk, hogy eközben is szóljon a kedvenc zenénk, de szeretnénk hallani a külvilág hangját is, használjuk a transparent módot, amivel a külső hangokat nem csak beengedi, hanem kissé felerősíti őket, hogy zenehallgatás közben is halljuk azokat.

SuperEQ Q1 Pro (5 of 6)

Hangját tekintve egy kissé „V” karakterisztikájúvá sikerült alkotni, de egyik végpont sem túlzó. Sem a magas hangok, sem a mélyek nem kellemetlenek. A mélyek nem szaggatják szét a dobhártyánkat, de érezhetően megjelennek, így aki igazán kiemelkedő dübörgésre számít, azok nem ezt a modellt keresik. A magas hangok is a helyükön vannak, a közepeket éreztem kevésnek, ahogy minden olcsóbb fülhallgató esetében, itt is ezek hiányoznak a két véglet között. De az elmondható, hogy egyáltalán nem szól rosszul a SuperEQ Q1 Pro.

SuperEQ Q1 Pro (4 of 6)

A 10 milliméteres driverekkel rendelkező fülhallgató Bluetooth 5.0-n csatlakozik a telefonunkhoz, így ennek köszönhetően alacsony késleltetéssel rendelkezik. Míg zajszűréssel 4 órán keresztül használhatjuk zenehallgatásra egy feltöltéssel, addig ANC nélkül 5 órás üzemidőre képes és 1 óra alatt fel is tölthetjük őket a tokba visszahelyezve.

A OneOdio oldaláról jelenleg 15100 forintért vásárolható meg a SuperEQ Q1 Pro

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás