Egy év sem telt el, de máris új szériával gazdagodott a Xiaomi okoskarkötő családja. A Mi Band 6 kijelzője majdnem másfészer akkora lett, mint az elődjéé volt, a fejlett szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a nap 24 órájában hű társunk lehet, bármerre is visz az utunk.

Xiaomi Mi Band 6 (1 of 1)

A Mi Band szériában megszokott fekete színű csomagban az egyetlen kiegészítő az, ami az 5. generáció óta megkönnyíti az életünket. Már nem kell a szíjból kivenni a belső magot, hogy azt belecsúsztathassuk a töltőjébe, csak a mellékelt mágneses végű kábelt kell az óra hátuljára helyeznünk és 1.5-2 óra alatt fel is tölthető az okoskarkötő.

Külsőre nem sok változás fedezhető fel az előző szériához képest, de egy fontos újítás akad, ami azonnal szembetűnik. A kijelző 1.1-ről 1.56 colosra hízott, hogy egyszerre jelenhessen meg rajta még több tartalom. Az AMOLED panel nagyon jól néz ki, kontrasztos képet ad és a fényerőt megemelve ebben a szikrázó napsütésben sem rossz, bár ezt csak manuálisan tehetjük meg, fényérzékelő szenzort most sem kapott. A panel felbontása 152 x 486 pixel. A megjelenítő növekedésében oroszlánrésze volt annak, hogy nem kapunk érintésérzékeny home gombot, már mindent a kijelzőn elérhető gesztusvezérléssel oldhatunk meg. A szilikon szíj a jól bevált formát követi, könnyedén eltávolítható, így akinek másikhoz lenne kedve, az egy mozdulattal lecserélheti azt.

A Mi Band 6 használatához már az új Xiaomi Wear szoftvert használhatjuk, amit Android, illetve iOS mobilokra is egyaránt megtalálunk. Az alkalmazás felépítése átlátható, mindent megtalálunk benne, amit csak szeretnénk. A kapcsolat stabil, sosem szakadt meg az óra és a karkötő között.

mi band 6 stress

Az olyan alapvető dolgok, mint a lépésszámlálás, pulzusmérés, alvásfigyelés és aktivitásmérés módok mellet kapunk néhány újdonságot is. Az egyik a PAI (Personal Activity Intelligence) funkció, ami az egész napos pihenésünk, aktivitásunk, mért pulzus, stb. adatokból generál nekünk egy számot. Természetesen minél magasabb ez az érték, annál egészségesebben éljük az életünket. A tétlenségi figyelmeztetés jelez, hogy ideje lenne felkelni a székből és mozogni egy kicsit. A véroxigénszint mérés is újdonság, hogy a pulzus mérés mellett erről a fontos adatról is információt kaphassunk.

 

 

Az okoskarkötő képes mérni a stressz szintünket is, amit a pulzusméréshez hasonlóan lehet azonnali vagy 24 órás mérés is. Kapunk légzés módot is, amely 1-től pár percig megmutatja, hogy milyen ütemben lélegezünk, ha nyugodt állapotba szeretnénk kerülni.

Az alkalmazásból kiválaszthatjuk, hogy az okoskarkötő jelezzen, ha bejövő hívásuk, üzenetünk, email, push értesítés érkezik. Így nem fogunk lemaradni a Messenger, WhatsApp üzenetekről sem, de szinte bármilyen külső alkalmazást beállíthatunk, amitől értesítést szeretnénk kapni. Végre vannak ékezetes karakterek és jó pár emoji-t is képes megjeleníteni, ám magyar nyelvű menüt most sem kapunk. Az ébresztő a beállított időpontban megrezegteti a karunkat, így nem kell hangos csörgésre kelnünk. Bátran testreszabhatjuk az óra megjelenését, számos számlapot találunk a Xiaomi Wear alkalmazásban, hogy kedvünkre válogathassunk közülük, sőt egyeseket még testre is szabhatunk, hogy milyen információk jelenjenek meg a kijelzőn. Így kipakolhatjuk az akkumulátor kapacitást, megtett lépést, pulzust, stressz szint mérést vagy bármi mást is.

mi band 6 3

Az aktivitásmérések közül választhatjuk a séta, futás, kerékpározás, elliptikus tréner, jóga, úszás, szabad edzés, ugrálókötél, evezőpad módokat, de ezeken kívül még 20 lehetséges választás van, ami képes mérni a mozgásunkat akár tánc, asztalitenisz vagy box közben is. Ahogyan eddig is, GPS nincs a karkötőben, ha útvonalat is szeretnénk kapni a futásunk alatt, akkor a telefont is magunkkal kell vinnünk. Nem csak GPS, de NFC sincs a GlobaL Version modellben, bár ez a kínai piacon is csak belépőkártyaként funkcionál, fizetni nem lehet vele.

A Bluetooth 5.0 kapcsolattal ellátott okoskarkötő 5ATM vízállósággal rendelkezik, így nyugodtan fürödhetünk is benne. Ilyenkor jön jól a képernyőzár, amit az ujjunk felfelé húzásával oldhatunk fel. De fürdés közben még így is állandóan sikerült önkéntelenül is feloldanom a karkötőt. Kapunk zenevezérlést is, ami jó dolog, hogy a kezdőképernyőről oldalra lapozva megnyitja a karkötő egyszerű zenelejátszó menüjét, ahonnan még hangerőállításra is lehetőség van. A fényképezés módot az iPhone mobilommal próbáltam, ez is gond nélkül működött. Utóbbi lehetőség lehet sokaknak nem fontos, azonban ha csoportképet szeretnénk készíteni, méghozzá úgy, hogy a telefonunk egy állványon van, a Mi Band 6 a bluetooth hatósugáron belül, elkészíthetjük a képet.

mi band 6 2

Az alvásmérésnek köszönhetően felhasználói beavatkozás nélkül kielemzi mikor feküdtünk le, mikor keltünk fel. Megmutatja mennyi időt töltöttünk mélyalvásban, felkeltünk-e éjszaka, hogy kimenjünk inni és a REM fázist is megmutatja. Ez már annyira fejletté vált a több generációban megjelenő funkciónak köszönhetően, hogy a Xiaomi szinte tökéletesre csiszolta ezt a fícsört.

mi band 6 stress

A stressz szint mérést nem tudom, hány felhasználó használja, de ez is helyet kapott benne, hogy megtudjuk, egy adott pillanatban, mennyire stresszesen éltünk át egy élethelyzetet.

mi band 6 heart rate

A pulzusmérésre most se gondoljunk orvosi műszerként, de persze jó támpontot adhat, hogy mennyire magas vagy alacsony a pulzusunk. Bár a képeken látszik, mintha két időpontban nem mért volna. Lehetséges, hogy alvás közben elmozdult a karomon, de lehet azért is, mert fürdés után leveszem pár percre, hogy megszáradjon a csulóm és a szíja is. Az újdonság a véroxigén szint mérés, ami nem csak az otthon ülős Covid helyzetben, de sportolás közben kiváltképp jól jöhet. A lépésszámlálás kiváló, amivel megjeleníti hány lépést tettünk meg, közben mennyi kalóriát égettünk el, hány kilométert sétáltunk és ezzel mennyi üzemanyagot spórolhattunk. Kapunk 30 napra vetített átlagot és azt is, hogy a megtett lépéseinkkel összesen hány gramm zsírt égettünk el.

A Xiaomi Mi Band 6 akkumulátora 125mAh kapacitással rendelkezik. Az üzemidő természetesen több tényezőtől függ. Ha minden nap sportolunk és az alvásszint mérés is a legérzékenebbre van állítva, akkor persze az üzemidő mértéke is csöken. A gyártói adatok szerint egy feltöltéssel 7 napos használati időre elegendő, ami körülbelül igaz is. Volt olyan időszak, amikor teszt miatt más okosóra, okoskarkötő volt rajta, így a Mi Band 6 is a polcon pihent. Ezáltal szinte 0 használattal is, még két hét után is volt szufla az akkumulátorban.

Mi Band 6 teszt – Vélemény

A Xiaomi Mi Band 6 előnye egyértelműen a nagyobb kijelző, ami az AMOLED panelnek köszönhetően tökéletes lett. Az érintésérzékeny home gomb egyáltalán nem hiányzik, a függőleges és vízszintes lapozó mozdulatokkal mindent könnyedén elérhetünk. A Xiaomi a kötelezőket hozta a Mi Band 6 okoskarkötővel, de egy kicsit még többet is és biztos sokan fogják épp ezért választani. Azt most is tényként könyvelhetjük el, hogy gigászi újításokat képtelenség belezsúfolni egy apró okoskarkötőbe, de egyszerűen nem lehet vele mellé lőni, ha egy olcsó és megbízható okoskarkötőt szeretnénk magunknak. Az új Xiaomi Mi Band 6 a kedvezmény kóddal 40$-ba, azaz mintegy 12.000 forintba kerül. Az EU Priority Line szállítást választva áfa és vámmentesen rendelhető meg.

Xiaomi Mi Band 6 okoskarkötő

Kupon: BG75cd88

Mi Band 6 magyarországi üzletből

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás