A BlitzWolf BW-WS01 időjárás állomásra már kíváncsi vagyok egy ideje, mert ez volt a gyártó első ilyen terméke, ami akár három külső szenzort képes kezelni és az elemes használatnak köszönhetően a belső egységgel sem vagyunk helyhez kötve.

BlitzWolf BW-WS01 (2 of 6)Az unalomig ismert zöld-fehér csomagban az egy szenzoros kivitel kapott helyet, ugyanis kapható akár két vagy három kültéri érzékelővel is, amivel akár a nappali, kert, emelet vagy pince hőmérsékletét is nyomon tudjuk követni.

A BlitzWolf BW-WS01 előnye, hogy nem csak hőmérsékletet, hanem páratartalmat is képes mérni, nem csak a belső egység, hanem a külsők is. A működéséhez nem a megszokott CR2032, hanem CR2477 elemeket kell használnunk, amivel a leírás alapján három hónapig képesek üzemelni.

BlitzWolf BW-WS01 (6 of 6)

A kör alakú forma egyszerű, de nem egy szimpla, unalmas szögletes külsőt kapunk. A külső egység egy kapcsolót is kapott, amivel játszi könnyedséggel megoldható a párosítás. Télen és nyáron is használhatjuk, hiszen -20 és +60 Celsius fok között képes a hőmérséklet mérésére, ahogyan a beltéri egység is.

Az LCD kijelzővel ellátott beltéri modul háttérvilágítással is rendelkezik. Ha a tetejét megérintjük, a háttérvilágítása 15 másodpercre felkapcsol. A megjelenítő nem túl kontrasztos, a minőségi IPS és AMOLED kijelzős mobiltelefonok után már-már furának tűnnek ezek a folyadékkristályos kijelzők. A nálunk járt Digoo előnye ebben származott, hogy bár folyamatos áramellátásra volt szüksége az USB kábele által, de állandó világítás mellett fényes, színes képet tudott megjeleníteni.

A megjelenítő felső részén találjuk a komfortsági jelzést, hogy a hőmérséklet és páratartalom alapján milyen értéket „mond” nekünk az eszköz. Alatta a belső hőmérséklet és páratartalom, lejjebb pedig ugyanezen értékeket látjuk a külső szenzor által küldött adatokkal. Ha több szenzorral is rendelkezünk, akkor válthatunk a csatornák között.

BlitzWolf BW-WS01 (1 of 6)

Az összeszerelési minőségre egy szavunk sem lehet, mind a kültéri és beltéri eszköz jól össze van rakva. A beltérit akár a falra is felakaszthatjuk, de kitámasztót is kapott, amivel két különböző dőlésszöget is választhatunk. A hátulján találjuk a párosítás gombját egy új szenzor hozzáadásához. A display gombbal válthatunk ezek között, illetve le resetelhetjük a külső eszközről érkező adatokat. Mellette a minimum, maximum hőfokokat jeleníthetjük meg, illetve válthatunk a Celsius és Fahrenheit értékek között. A működése pofonegyszerű, csak be kell üzemelni, párosítani és működik.

BlitzWolf BW-WS01 (3 of 6)

A hatótávolság nyílt terepen 30 méter, de a lakásban ez maximum 10 méterre korlátozódik. Mivel jelenleg nem egy kastélyban lakom, így a kültéri szenzortól egy tarasz ajtó, pár méter távolság a szobáig és egy fal választja el. Ezek alapján a jel két falon és körülbelül 7 méternyi távolságból is volt jel.

A BlitzWolf BW-WS01 hátrányai közé sorolható, hogy az elemekkel csak 3 hónapig képes üzemelni és nem kapott idő kijelzést, pedig ennek nagyon örültem volna. Sebaj, az új modell már nem csak okosabb, de már ezt a funkciót is megkapta. Azonban az időjárás jól mér, pontos és eddig még sosem szakadt meg a kapcsolat a külső és beltéri egység között. Megjelenését tekintve bármelyik lakásban ideális választás lehet.

A BlitzWolf BW-WS01 időjárás állomást itt találod meg

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás