A SuperEQ S1 egy új brand és új modell a fejhallgatók piacán, amit az egyre ismertebb OneOdio keltett életre. Legelső fejhallgatójuk olyan plusz funkcióval rendelkezik, ami aktív zajszűrést használva, kizárhatjuk környezetünkből a külső zajokat.

SuperEQ -5

SuperEQ -1 SuperEQ -4

A fiatalos megjelenésű csomagban részletes leírást találunk a fejhallgató használatához, a töltésre szolgáló microUSB kábel és jack-jack kábellel kiegészítve. A SuperEQ terméke összecsukható, így az utazáshoz még egy tartó szütyőt is mellékelnek, hogy ha bármikor magunkkal visszük, ne essen baja.

A megjelenéssel a fiatalabb generációt célozták meg. A külsőt és belsőt nézve a fehér és piros színek dominálnak. Az összeszerelési minőségre odafigyelve, használat közben sem hallat recsegő-ropogó hangot. A 40 milliméter átmérőjű drivereket fehér műanyag borítja, oldalukon alumínium borítást találunk. Az állítható méretű szár is fém merevítést kapott, hogy sokkal strapabíróbb legyen. A szárak behajtható, hogy kisebb helyet foglalva, a mellékelt tartóban tárolhassuk azt.

SuperEQ -6

Minden kezelőszerv jobboldalon kapott helyet. Itt találjuk a töltésre szolgáló microUSB portot, mikrofont és a 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozót. Mellette az ANC (aktív zajszűrést aktiváló gombot), töltés visszajelző ledet és a kezelőszerveket találjuk.

SuperEQ -3

Töltés és működés közben piros, illetve fehér színnel képes jelezni, ami remekül harmonizál a fejhallgató házon is megjelenő színkombinációval. Over-ear kialakítást kapunk, tehát a driver párnája teljesen körbeöleli a fülünket. A műbőr borítás kellően puha, ahogyan az alatta található szivacs réteg is. A telefonbeszélgetésekhez tartozó mikrofon alul található, a zajszűréshez további két nyílást találunk, ahol ugyancsak mikrofonok érzékelik a külső hangokat. Ennek köszönhetően képes kizárni a külső zajokat azáltal, hogy a beérkező hangokat azonnal érzékeli és feldolgozza, majd ellenkező amplitúdójú hangokat generál, hogy mint az egymás mellé vízbe ejtett két kavics, kioltsa az ellenkező hullámokat.

Azonban nem csak ANC-vel, hanem egy transparency móddal is rendelkezik, ami az aktív zajszűrést visszább véve, beengedi a külső hangokat is. Ez a városban közlekedve jöhet jól, ahol a körülöttünk lévő hangokat nem nyomja el teljesen, így például egy dudáló autó hangját is hallani fogjuk.

A teszt folyamán különböző eredmények születtek. A mellékelt kábel használatakor is lehetőség van a mikrofon használatára, így a bejövő hívásokat is fogadhatjuk és ilyenkor is működik a zajszűrés. Azonban mivel a fejhallgató ilyenkor „kikapcsolt” állapotban van, azaz nem az akkumulátoráról üzemel, hogy a saját, belső erősítőjét használja, ezért a zenelejátszási hangerő drasztikusan csökken.

Míg kábelen keresztül a hangerőcsúszka 50%-ra állításával volt megfelelő a hangerősség, bluetooth-on keresztül, amikor a fejhallgató a saját erősítőjét is beveti, elég volt a 25%-os hangerő is. A teszt alatt arra is fény derült, hogy az ANC, azaz az aktív zajszűrés csak vezeték nélküli módban működik igazán.

SuperEQ -2

Ha a fülest kábelen keresztül használjuk, az ANC a külső hangokat kizárja, de a zenéből teljesen eltűnnek a mély hangok. Ezzel ellentétben a bluetooth kapcsolaton keresztül ilyen nem létezik, ha aktív vagy ha inaktív az ANC, a hangszín szinte cseppet sem változik. Így máris megválaszolható a még fel nem tett kérdés, ha zajszűrést szeretnénk zenehallgatás közben, akkor használjuk a vezeték nélküli módot. Ez valószínűleg azért lehet, mert ilyenkor a fejhallgató csak a 3.5 milliméteres kábelen keresztül vesz fel energiát és lehetséges, hogy ennek tudható be az is, hogy ha az ANC aktív, akkor korlátozza a nagyobb energiafelhasználást igénylő, membrán rezegtető mélyeket.

Nézzük milyen is maga az ANC

Meglepődtem, amikor vezeték nélküli módban aktiváltam az aktív zajszűrést. Nem csak zenehallgatás közben kapcsolhatjuk be a külső hangok kizárásáért felelős módot, hanem akkor is, ha semmi sem szól a fejhallgatóban. Ez pedig remek mód arra, ha tanulás közben, csendben szeretnénk gondolkodni. Bár tény, hogy ilyenkor a jobboldali hangszóróból halk sistergő hangot hallottam.

A fejhallgatót először próbálva, a konyhai szagelszívó hangjára voltam kíváncsi. Felvéve a fejhallgatót, a nagy párnák nem képesek kizárni a süvítő hangot. Azonban az ANC bekapcsolásával nem lett minden teljesen néma, de a hangos süvítő hang egy sokkal-sokkal lágyabb, halk hanggá változott. Nem minden frekvencia teljes hangerejének szűrésére alkalmas, azonban míg az egyik szobában ment a TV, a másikban teljesen jól hallottam a hangokat, akkor is, amikor fent volt a fejemen a fejhallgató.

Azonban az ANC-t bekapcsolva, ezek a hangok megszűntek létezni. Ez pedig mind már akkor, amikor még semmilyen zene nem szólt mellette, hogy az is tompítsa a megjelenő hangokat. Ha emellé még zenét is hallgatunk, akkor a mellettünk ülők beszélgetése is megszűnik és csak némán tátogó embereket látunk magunk mellett. Az ANC mellett le a kalappal, tökéletesen működik, mondom ezt akkor is, amikor vezetékes módban eltűnnek a mélyek. De aki egy ilyen fejhallgatót vásárol, valószínűleg nem feltétlenül kábelek keresztül szeretne zenét hallgatni.

A SuperEQ hangját tekintve, kellő mennyiségű közép hangokkal találkozunk, a magasak ugyan nem csilingelnek, mint egy kétszer ilyen drága eszköz esetében, de nem feltétlen éreztem ennek hátrányát. A mélyek alapesetben sem túlzók. Aki szereti a dobhártya rezegtető muzsikákat, azoknak gyenge lesz e megjelenített basszus felhozatal, maximum rátolhat egy kis hangszínszabályzást. Én szeretem a kiegyensúlyozott képet, ennek megfelelően nincs „V” karakterisztikája, amit nem bánok és ami nem is mindig jó dolog, ha különböző stílusú zenéket szeretnénk hallgatni.

A Bluetooth 5.0 kapcsolatot támogató SuperEQ akkumulátorával akár 45 órán keresztül is hallgathatjuk kedvenc zenéinket. Ha aktiváljuk az ANC módot, akkor is 40 órára redukálódik le ez az időtartam, ami szintén remek teljesítmény.

Milyen lett a SuperEQ S1?

A új szériájával egy remek terméket készített a OneOdio. Meg merem kockáztatni, ha sok kíváncsi érdeklődő felé eljut a SuperEQ S1 híre, akkor gyorsan sikertermék válhat belőle. A 49.99 EUR összegbe kerül, ami a OneOdio európai raktárából rendelhető meg. Ennek köszönhetően akár pár munkanapon belül meg is érkezhet a termék, méghozzá áfa és vámmentesen. Ha új vásárlóként regisztrálsz, akkor a kedvezmény kóddal az eredeti, körülbelül 18000 forintos árat 16000 forintra csökkentheted le a kedvezmény kóddal.

SuperEQ S1 ANC fejhallgató

Rengeteg OneOdio fejhallgató Poland (lengyelországi raktárból is), akár 30, 40% kedvezménnyel

Kupon: NEWVIP10

 

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás