A Fimi Palm 2 vlog kamera sokat fejlődött, de megtartotta az elődben megismert funkciókat is. Ennek köszönhetően 4K felbontásban rögzíthetünk videófelvételt, a remegéseket a háromtengelyű gimballal tehetjük simábbá. A hátlapi jack csatlakozónak köszönhetően pedig már külső mikrofont is használhatunk.

FIMI Palm 2 -2 A vlog kamera nem csak a külső designt tekintve teljesen más, de már egy tokot is kapunk a gimbalhoz, hogy akkor is biztonságban tudhassuk, ha épp nem használjuk azt. Tartozékként csak egy apró leírást és az akkumulátorának töltésére szolgáló Type-C kábelt kapjuk. A Palm 2 esetében egy belül műbőr, kívül szövet borítású tokot kapunk, amibe nagyon passzentosan fér be a kamera, cserébe esélye sincs mozogni benne, ami csökkentheti a sérülés mértékét.

FIMI Palm 2 -4

FIMI Palm 2 -7

Az összeszerelési minőség és az anyaghasználat nem a felsőkategória minőségét tükrözi, de élhető vele a készülék. Már nem egy sima műanyag felületet kapunk, hanem a test oldalsó részei műbőr hatású gumi felületet kaptak, aminek hála kézbe fogva nem lesz annyira csúszós. Mérete is változott, pár milliméterrel nagyobb lett minden irányban, a mérlegen 145 grammot nyom. A fizikai méretnövelés ezesetben pozitívum, hiszen kézben tartva kényelmesebb hosszabb távon, mint az előd modellt. A 145 grammos súly pedig nem az az óriási tömeg, hogyne tudnánk vele elkészíteni a nyaralós, vlogolós videóinkat.

Ugyancsak a méretnövekedés pozitívuma, hogy az akkumulátor most már 2600mAh méretű, amivel már akár 308 perc videót is rögzíthetünk. A kamerát már nem egy kissé gagyi hatású kupak védi, hanem a már említett tokot kapjuk hozzá. Ha kikapcsoljuk az eszközt, akkor a gimbal beforgatja a kamerát függőleges pozícióba és kikapcsolást követően 5 másodpercig megtartja ezt a helyzetét. Ennyi időnk van visszatenni a szelencéjébe, mert 5 másodperc elteltével teljesen kikapcsolja az aszköz az apró motorokat és, ha nincs a tokban, a kamera szabadon mozgathatóvá válik.

Szemből nézve megmaradt az 1.22 colos 240 x 240 pixeles érintésérzékeny kijelző. Felette kapott helyet egy érintésérzékeny szelfi gomb, amit ha kétszer megérintünk, a kamera velünk szembe fordul és aktiválódik az arcfelismerés. Ennek köszönhetően bármerre is mozgunk, a kamera követni fog minket.

FIMI Palm 2 -11

A kijelző felett még egy töltést és felvételt jelző LED található. Két mikrofont kapunk, az egyik oldalt, a másik alul kapott helyet. A Fimi Palm 2 előnye, hogy hátul egy jack csatlakozóval látták el, így bármikor hozzácsatlakoztathatunk egy külső mikrofont. A kijelző alatt találjuk a négyirányú joystickot, ami fényévekkel jobb lett, mint az elődjénél és a többfunkciós, ki/be kapcsoló gombot.

Szerencsére már nem hátulra, hanem az aljára, a Type-C port mellé helyezték az ¼ colos állvány mentet. Jobboldalon a memóriakártya foglalat, hátul a csuklópánt rögzítéséhez való furatot találjuk, de sajnos pántot nem kapunk a csomagban.

FIMI Palm 2 -9

Fimi Palm 2 specifikációk:

 • 4K UHD 100mpbs kamera,
 • Videofelvétel: 3840 x 2160 30pfs, 2716x 1524 60/50/30/25fps, 1920 x 1080 60/50/30/25fps,
 • Képrögzítés: JPEG, JPEG+DNG formátum,
 • F-log profil.
 • 128 fokos nagylátószög, f2/4 1/2.6 inch CMOS szenzor 12 megapixeles felbontással,
 • Time lapse, slow motion mód,
 • ISO 100-3200,
 • 3x digitális zoom,
 • Manuális és érintésérzékeny vezérlés,
 • 1.22 colos 240 x 240 pixeles érintésérzékeny kijelző,
 • 3 tengelyes gimbal,
 • USB Type-C port,
 • Beépített mikrofon és jack csatlakozó külső mikrofon használatához,
 • Szelfi mód,
 • 2600mAh kapacitású akkumulátor,
 • Szabványos ¼-es menet.

Az érintésérzékeny vezérlés a mobiltelefonoknál megszokott módon működik. Az alap képernyőn oldalról választhatók a videó, fotó, lassítás, stb. módok. Ezek mindegyikében külön beállítási lehetőségeket kapunk, mint ISO, WB, képmódok, stb. Felfelé suhintva visszanézhetjük a rögzített képeket, videókat. Fentről lefelé húzva pedig a beállítások közé, ahol állítható a kijelző fényereje és engedélyezhetjük a WiFi-t is. Ennek köszönhetően a FIMI Play telefonos alkalmazásával arra is lehetőségünk van, hogy ha egy állványra helyeztük le a kamerát, akkor a mobiltelefonunkkal vezérelhetjük, ahol minden beállítást elérhetünk, forgathatjuk a kamerát és kiválaszthatjuk a különböző módokat is.

FIMI Palm 2 -13

A lassított felvétellel rögzített videók sajnos nagyon pixelesek. Ahhoz, hogy ki tudjuk használni a 4K felbontást, be kell szereznünk egy gyors memóriakártyát. A Sandisk Extreme Pro kártyámra 50364kbps bitrátával rögzítette a 4K felbontású videókat. Ha megelégszünk a 1080p felbontással, akkor egy lassabb memóriakártyával is nyugodtan használhatjuk. Ugyan rendelkezik zajszűréssel, de a hangokon azonnal észrevehető, hogy nem egy profi eszközzel van dolgunk. Semmi gond, ezért van rajta 3.5 milliméteres jack bemenet és máris bármilyen külső mikrofont ráköthetünk!

A felvételek indítását most is hangos pittyenéssel jelzi, amit sajnos a videón is hallunk. Szerencsére a beállítások mélyére ásva, ez a lehetőség kikapcsolható. Videót lehetőségünk van F-log módban is rögzíteni, így utólagos videószerkesztésnél könnyebb dolgunk lesz. A gimbal szépen teszi a dolgát, az autós vezetésnél nagyon jól kompenzálta a rázkódást. Séta közben viszont nem annyira egyenletes, ott már észrevehető egy lágy hullámzás, ahogy az apró motorok megpróbálják csillapítani a remegést. A videót át kellett konvertálni, a YouTube is ront a minőségen, de ilyen stabilitásra képes a kamera:

Képkészítéskor ne várjunk DSLR szintű minőséget, de napos időben jó képeket lehet vele készíteni. Azonban ha belenagyítunk a fotókba, akkor már érezhetők a szenzor korlátai. Előjön a képzaj és a nem túl acélos vonaléleség beli hátrányok.

A képek át lettek méretezve, az eredeti képeket itt találod

A be/ki kapcsoló gombot funkciógombként is használhatjuk, így dupla lenyomásra középső helyzetbe pozícionálja a kamerát. Háromszori gombnyomásra vagy a kijelző feletti érintésérzékeny dupla koppintással pedig 180 fokot fordul a kamera, így máris szelfizhetünk vagy vlogolhatunk. Ilyenkor automatikusan bekapcsol az arckövetés, így bármerre fordulunk a kamera követ minket. Ez sajnos nem 100%-os, de 10-ből 9-szer teszi a dolgát. A beállításoknál külön állíthatjuk az arckövetés sebességét, hogy lassan vagy gyorsan reagáljon. És videófelvételnél 10 lépésben állíthatjuk a joystick általi kamera állítást, így akciófelvételes nagyon gyorsra, de szép lassú, lágy mozgást is kiválaszthatunk. A fizikai gomb háromszori megnyomása után teljesen felesleges volt egy értintésérzékeny gombot is tenni a kijelző fölé, ami ugyanezt a funkció hozza elő, de ez van..

Jó hír az ¼-es menet, ami szerencsére nem a gimbal alján kapott helyet. Ennek köszönhetően egy állványra, tripodra is feltehetjük, ha stabil állófelvételeket szeretnénk készíteni. Ilyenkor jól jöhet a telefonos alkalmazás is, aminek hála a telefonról vezérelhetjük Palm 2-t, mozgathatjuk a kameráját.

FIMI Palm 2 -8

A Fimi Palm 2 akkumulátora 2600mAh kapacitású, amit 90-120 perc alatt tölthetünk fel. A gyári adatok szerint 308 perc videórögzítésre elegendő ez a méret, ami majdnem meg is van, de ez nem a 4K, hanem a 1080p beállításra értendő.

Milyen lett a Fimi Palm 2?

Amennyiben állóhelyzetben videóznánk, arra a jelenlegi közép és felsőkategóriás mobiltelefonok kamerái is elegendőek. Azonban aki már egy fokkal profibb módon szeretne videót rögzíteni, esetleg vlogolni, akkor a FIMI Palm 2-ben kelleme társra talál. A beépített mikrofon ugyan rendelkezik zajszűréssel, de a szélzajjal nem tud mit kezdeni. Azonban pont ezért jó, hogy találunk rajta mikrofon bementet, így bármilyen külső hangrögzítőt ráköthetünk.  A Fimi Palm 2 jelenleg 181$-ba kerül (55.900 forint), európai raktárból áfa és vámentesen, ez pedig sokaknak nyomós érve lehet a döntés mellett.

FIMI Palm 2 vlog kamera

Kupon: BGFPV25

 

BaNGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on.

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás